Spirituele wijsheid Hilarion & Chrysopraas

Onderscheidingsvermogen

De Spirituele wijsheid van Hilarion & Chrysopraas gaat over Onderscheidingsvermogen. In Spirituele Wijsheid IIVoorstellen Hilarion en Voorstellen Chrysopraas wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Boodschap van het Orakel

Dit orakel komt naar je toe met begeleiding en aanmoediging. Vertrouw op je onderscheidingsvermogen en pas het regelmatig toe. Wat je waarneemt is vaak veel accurater dan je denkt ook al lijkt het op het eerste gezicht schokkend of onwaarschijnlijk. De waarheid is wat het is. Hoe meer je op je eigen onderscheidende aard vertrouwt, des te krachtiger, behulpzamer en duidelijker zal deze worden.

Als je in de war bent over een kwestie in je leven dan is het raadzaam om je onderscheidingsvermogen te gebruiken. Dit kan behulpzaam zijn als je bijvoorbeeld niet zeker weet of je het hele plaatje ziet of je afvraagt of iemand wel zo is zoals hij lijkt te zijn. De energie van Hilarion en Chrysopraas kunnen je helpen helderheid te verkrijgen. Om de ​​waarheid helder te krijgen is het soms beter er niet mee bezig te blijven maar juist een stap terug te doen en het universum te vragen om je te laten zien wat je moet weten. Daarna ga je zo goed als mogelijk door met je leven vanuit een plaats van liefdevol vertrouwen en innerlijke rust. Na verloop van tijd zal de waarheid worden getoond. Dat is vaak op het moment dat je echt klaar bent om het te zien en te weten zodat je dan ook klaar zult zijn om te handelen naar wat je waarneemt. 

Onderscheidingsvermogen is neutraal, nauwkeurig en medelevend
Onderscheidingsvermogen is niet oordelend. Het ziet duidelijk en zonder emotie.  Het probeert de dingen niet anders te maken dan wat ze zijn, noch excuses te maken of iets of iemand te veroordelen. Het zal je echter luid en duidelijk laten weten wat goed voor je is en wat niet. Onderscheidingsvermogen betekent de waarheid zien vanuit een neutraal, niet-oordelend en afstandelijk perspectief. Onderscheidingsvermogen helpt je de werkelijke waarde, het potentieel, de intentie en het vermogen in mensen en situaties in je leven te herkennen. Het is een manier om je de realiteit van “wat is” duidelijk te maken en dit is buitengewoon behulpzaam. Het kan de pijn van het verliezen van hoop en van onvervulde, onrealistische verwachtingen minimaliseren. Dit kan je helpen je kostbare tijd en energie op een effectievere manier te gebruiken. Je scherpzinnige innerlijke oog zal je helpen te zien waar er echt potentieel is en wat de moeite waard is om jezelf volledig aan te geven. Zelfs als anderen je vertellen dat je je tijd en energie verspilt omdat zij niet kunnen zien zoals jij. Onderscheidingsvermogen helpt je te weten wat waar is voor jou en wat je moet doen (of niet doen).

Kristal Mandala - Hilarion & Chrysopraas - Onderscheidingsvermogen

Onderscheidingsvermogen vereist moed
De kracht van accuraat onderscheidingsvermogen kan op verschillende manieren worden vergroot. Er is moed voor nodig om onderscheidingsvermogen te ontwikkelen, omdat het een persoonlijk innerlijk weten is. Om je eigen onderscheidingsvermogen te laten groeien moet je de mening van een ander ondergeschikt moet maken aan je eigen intuïtie of instinct. Natuurlijk kun je luisteren naar inzichten en standpunten van degenen die je vertrouwt. Dit kan zelfs heel verstandig zijn. Maar je onderscheidingsvermogen zal alleen maar toenemen als je vervolgens de verantwoordelijkheid neemt voor hoe jezelf aankijkt tegen de situatie en je afvraagt ​​wat je voelt en wat waar is voor jou. Misschien merkt je dat de mening van een ander die van jou bevestigt. Het kan echter ook zo zijn dat je gevoel voor dingen juist heel anders is en dat kan zelfs zo zijn als je de persoon wiens mening je vroeg bewondert en respecteert.

Onderscheidingsvermogen geeft vrijheid
Je zult voor jezelf moeten onderscheiden welke waarde je hecht aan de mening van een ander, terwijl je de volledige verantwoordelijkheid neemt voor de keuzes in je leven. Deze verantwoordelijkheid geeft je dan absolute vrijheid om te leven zoals je wilt. Soms heeft je onderscheidingsvermogen tijd nodig om misleidende schijn te doorbreken en de waarheid te achterhalen; op andere momenten zal de waarheid meteen heel duidelijk voor je zijn. Het is jouw taak om dat vervolgens te respecteren en dienovereenkomstig met absoluut vertrouwen te reageren. Door te oefenen zul je merken wanneer je onderscheidingsvermogen gebruikt en wanneer je reageert. Ze zullen heel anders aanvoelen voor jou.