Voorstellen Chrysopraas

Vernieuwing

Groene Chrysopraas is levendig, helder en heeft een appelgroene tint, in plaats van smaragdgroen of bosgroen. Het heeft een geelachtige ondertoon in plaats van blauwgroen. Het werkt op de zonnevlecht en het hartchakra, verwijdert blokkades tussen de twee en helpt energie te stromen. Doordat het het bewustzijn van de groene helende straal bezit, reinigt, vernieuwt en verfrist Chrysopraas onze energie, net zoals de groene vlam van Hilarion, alleen op een meer fysiek niveau. Chrysopraas resoneert met dezelfde kwaliteiten als die van je hogere geest (je hogere mentale vermogens), waaronder het oplossen van angst of verwarring ten gunste van eerlijkheid en waarheid. Daarom is de steen zeer nuttig voor degenen onder ons die hebben geleden onder desinformatie in ons leven (wat vrijwel bij iedereen is). In ons leven, vooral als kinderen, horen we veel leugens om verschillende redenen. Het kan zijn dat diegene die de leugens zegt denkt dat die leugens echt waar zijn, zoals in het geval van degenen die ons leren dat we bang moeten zijn. We kunnen ook leugens horen waarvan degene die liegt weet dat ze niet waar zijn, maar ze willen ons manipuleren omdat ze zelf bang en beschadigd zijn.

Meningen zijn slechts meningen ze zijn niet absoluut
We zijn allemaal gevoed met de leugens van de massacultuur, waarbij een heel collectief bepaalde dingen gelooft omdat anderen ze lijken te geloven. Ook als die dingen helemaal niet waar zijn. Onze geest kan gevuld zijn met zoveel meningen en het probleem met meningen is dat ze partijdig zijn. Het zijn slechts meningen, en wat iemand ook zegt, ze zijn niet absoluut. Beweren dat ze dat wel zijn, is een leugen. Als je bent opgegroeid met gezagsdragers die absolute gehoorzaamheid en acceptatie van hun regels eisten – of het nu een ouder of een kerk is – waarbij er geen ruimte was voor individuele reflectie om tot je eigen waarheden te komen dan heeft je dat belemmerd in je zoektocht om toegang te krijgen tot je eigen hogere geest. Als je dit leest is het waarschijnlijk zo dat er een behoorlijk krachtige spiritueel rebelse kant aan je karakter is en dat je de waarheid wilt weten, ongeacht wat anderen erover te zeggen hebben. Dus je bent nog niet volledig geconditioneerd en dus minder belemmerd om je geest te leren kennen. Toch kan culturele conditionering diep gaan en het vind ook plaats in het onderwijs, die de conditionering vaak juist afdwingt in plaats van vernietigt.

Van culturele conditionering naar realiteit en waarheid
Alleen onze spirituele reis kan ons voorbij meningen en geconditioneerde reacties brengen naar realiteit en waarheid. Chrysopraas helpt ons hierbij door de energiekanalen van ons eigen wezen schoon te maken en te versterken. Maar ook om uit een patroon van geloven te komen waarbij je simpelweg iets gelooft omdat iemand anders dat zegt of omdat je het in een boek hebt gelezen of zo. Chrysopraas helpt bij het helen en opbouwen van het zelfrespect dat nodig is om hetgeen je wordt verteld ter discussie te stellen (zelfs als dat alleen intern wordt gedaan) om zo je eigen waarheid te vinden. Of je die waarheid nu van de daken wilt schreeuwen of voor jezelf houdt, met de hulp van Chrysopraas zul je uiteindelijk weten wat je eigen waarheden zijn. En dat maakt je zeer krachtig . 

Kristal Mandala - Hilarion & Chrysopraas - Onderscheidingsvermogen

Jezelf en anderen niet langer veroordelen
Deze steen helpt ook bij het verwerken van relatieproblemen, zodat je ze kunt loslaten en verder kunt gaan met een beter begrip van wat er ‘fout is gegaan’. Hierdoor krijg je meer zelfbewustzijn en het vermogen om van de situatie te leren zodat je er de volgende keer misschien voor kunt kiezen om het anders te doen. Chrysopraas helpt je om een ​​hoger perspectief te verkrijgen, om niet langer jezelf of de ander te veroordelen, maar compassie te hebben en de motivaties te kunnen onderscheiden die jij en de ander hadden. Zoals bijvoorbeeld hoe je elkaar gebruikte, waar je echt van hield of waar jij of de andere werden gedreven door angst. Gewapend met dat inzicht kun je wat innerlijk helend werk aan jezelf doen. Zodat je alle oude programmeringen los kunt laten die zouden kunnen bijdragen aan het herhalen van die wonden met een ander in de toekomst. Hierbij kun je goed samenwerken met Lady Nada en haar roze straal en Hilarion met zijn groene straal, en de bijbehorende stenen van Rhodochrosiet en Chrysopraas. Gecombineerd zijn deze stenen krachtige harthelers en in combinatie met de liefdevolle energie van beide Lichmeesters zorgen ze voor prachtige energie. Ze zijn heel verschillend, maar ondersteunen elkaars werk.

De groene straal in Chrysopraas onthult niet alleen, hij heelt ook
Vandaar zijn geschenk van vernieuwing. Het helpt ons zenuwstelsel te regenereren en te herstellen na de ontgiftende werking van emotionele heling. Omdat het het zenuwstelsel versterkt, ondersteunt het de opening naar de hogere geest op fysiek niveau, want als we ons openstellen om meer spirituele energie in ons systeem te ontvangen, zal er daadwerkelijk meer goddelijke elektriciteit door ons energieveld en ons fysieke lichaam stromen. Chrysopraas ondersteunt dus ons zenuwstelsel en is een zeer nuttige helende steen elke keer weer als we ons openen voor hogere niveaus van spiritueel bewustzijn. Als je nieuw bent in het werken met de Lichtmeesters, of een tijd niet met ze hebt gewerkt en je wilt opnieuw verbinding maken, zal Chrysopraas je lichaam ondersteunen terwijl je dat doet. Je ervaring om met de Lichtmeesters te werken zal wisselend zijn. Ze hebben een zeer verfijnde energie en als je voor het eerst met hen gaat werken kun je hoofdpijn krijgen als oude energie vrijkomt en je hoofd energetisch en fysiek opengaat om hun aanwezigheid te kunnen ontvangen. Dit kan verre van prettig zijn. Zelfs als je van hun aanwezigheid houdt en er dankbaar voor bent kunnen de symptomen van verbinding een uitdaging zijn. Echter vertrouw erop dat Chrysopraas je zal voorbereiden op je fysieke symptomen van spirituele groei, zodat ze op zijn minst iets minder uitdagend zijn.

Meer lezen over de werking van Chrysopraas