Voorstellen Hilarion

Hogere Geest (hogere mentale vermogens)

De Groene Vlam van Hilarion kan zorgen voor mentale reiniging. Samen met de Violette Vlam kan het zelfs worden gebruikt voor milieureiniging. Hilarion leert ons de kracht van een nieuw begin op mentaal niveau. Hij is een meester van de geest en weet dat het opruimen en opfrissen van onze mentale vermogens ons kan helpen een frisse kijk op situaties te krijgen. Hij leert de wijsheid van het veranderen van iemands denkwijze. Zodat we verder kijken dan wat we denken dat zal of moet gebeuren, of hoe het moet gebeuren en in plaats daarvan ons openstellen voor goddelijke oplossingen en buitengewone gebeurtenissen. Als we bereid zijn onszelf als het ware buitenspel te zetten, kan het leven zich voor ons openen en kunnen we daardoor veel effectievere en sterkere goddelijke ingewijden op deze aarde zijn.

Je hogere geest verbindt je met liefdevolle hogere begeleiding
Wanneer we ons verbinden met Hilarion, gaan we een leerproces aan over hoe we toegang kunnen krijgen tot onze hogere geest. Dit is een heel andere manier van ‘denken’. Het is eigenlijk helemaal niet denken. Het is eerder een receptief dan een analytisch proces. Bewust in contact zijn met je hogere geest is ervaren dat je een uitdrukking bent van de hogere spirituele werelden. De hogere geest lijkt veel meer op het hart dan de meer typische westerse definitie van geest als zijnde intellect, rede en logica. Waar de intellectuele geest vaak de “Monkey mind” genoemd wordt, in die zin dat hij ervan houdt voortdurend in beweging te zijn, is de hogere geest ruimer, eenvoudiger en toch in staat om de meest complexe en verfijnde concepten in een oogwenk te begrijpen. Het is een werkelijk wonderbaarlijk vermogen dat ons bewust verbindt met een niveau van genadige en liefdevolle hogere begeleiding.

Goddelijke geschenken van waarheid en genade
Begeleiding op zo’n hoog niveau, via je hogere geest, kan je een eenvoudige, unieke visie geven die je zorgen in een oogwenk verpulveren en je openstellen voor een mooiere realiteit. Je hogere geest ontvangt spirituele informatie met een hoge vibratie die dwars door de eindeloze manier van beargumenteren van de intellectuele geest gaat. In plaats daarvan presenteert je hogere geest waarheid. In slechts een seconde van goddelijke tussenkomst kan een visioen dat uit je hogere geest komt, of een gevoel of het gewoon weten, de meest hardnekkige en blijvende mentale wanhoop in een oogwenk verpulveren. De pure gratie en kracht van zo’n ontmoeting met goddelijkheid is dat je hogere geest met zoveel genialiteit op de eenvoudigste en efficiëntste manieren destilleerd wat er op dat moment relevant is. Je hogere geest is een ontvangende eenheid voor de goddelijke geschenken van waarheid en genade. Het is niet iets dat we opdrachten kunnen geven en op missies kunnen sturen, zoals ons intellect dat we zouden kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een onderwerp te onderzoeken of om een ​​argument op te bouwen. Je hogere geest is een ontvangende schotel voor de goddelijke overdracht.

Goddelijke communicatie leren zien
Om onze  hogere geestfunctie op te bouwen moeten we dus leren hoe we ons kunnen afstemmen op de goddelijke aanwezigheid. Hoe we onszelf kunnen zuiveren om er zo ontvankelijk en gevoelig mogelijk voor te zijn, en de rest is aan de werking van het goddelijke zelf. Hilarion helpt ons een meer bewuste verbinding met onze hogere geest op te bouwen en zijn taal te leren ontvangen – die abstract en symbolisch is. Het zal vaak communiceren in beelden en universele taal zoals kleur en cijfers. Dit is waarom je bij het zien van nummerpatronen het gevoel krijgt en gelooft dat er een bericht in dat nummerpatroon zit. Je hogere geest is geopend en achter het schijnbaar alledaagse voorkomen van het zien van getallen, heb je het gevoel dat er een goddelijke communicatie plaatsvindt. Als je je zo voelt is dat ook zo. Je maakt verbinding met je hogere geest en de goddelijke communicatie die er doorheen stroomt. Hilarion leert ook dat je hogere geest, net als het hart, ontvankelijker is en meer reageert op licht en subtiele impressies van energie dan concrete ideeën of redeneringen. Je kunt met je hart discussiëren over het feit dat een persoon van wie je houdt niet geschikt voor je is, maar je zult niet ver komen omdat het hart niet wordt gevormd door logica. Dus hoe goed je argument ook is, het maakt niet uit voor het hart. Zo is het ook met je hogere geest – het weet wat het weet en geen enkele wens of argument verandert de waarheid.

Mentale stilte binnen gaan om het innerlijk zicht te ontsteken
Een manier waarop we de ongelooflijke functie van onze hogere geest kunnen aanboren, is door meditatie. Hilarion kan ons helpen met deze oefening als we daarom vragen. Hij kan fungeren als een versterker voor onze hogere geest, en zijn frequenties helpen ons bewustzijn krachtiger te bereiken dan we alleen kunnen doen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, betekent meditatie niet dat we per se stil moeten zitten. In feite kan fysieke activiteit waarbij we de focus leggen op de ademhaling (bijvoorbeeld yoga, dans of zels hardlopen) ons ook helpen die plaats van afwezigheid van denken te bereiken. Zo kunnen we een actieve meditatie aangaan waarbij de activiteit in het lichaam ons helpt om energie van gedachtepatronen om te leiden naar het voeden van fysieke beweging en dit stelt ons in staat om gemakkelijker mentale stilte binnen te gaan. 

Kirtan (zingen van heilige mantra’s) als spirituele oefening kan ook diepe innerlijke stilte oproepen. In yoga  gebruiken we onze ogen om ons te helpen een dergelijke meditatieve staat binnen te gaan. Drishti (Sanskriet voor inzicht, focus) wordt in yoga gebruikt om de ogen stil en zacht gefocust te houden waardoor de mind snel zal volgen. Het idee achter deze oefening is om verspreide focus naar een enkelvoudige plaats te trekken. Dus kiezen we een focuspunt waar de fysieke ogen naar één plek staren waardoor ze zo gefocust zijn met een zachte maar aanhoudende blik, dat ons bewustzijn uiteindelijk vanzelf weer in onze mind terugkaatst. Onze fysieke ogen zien zonder echt meer te zien en ons innerlijk zicht wordt ontstoken. We worden aanwezig bij een werkelijkheid voorbij de fysieke werkelijkheid die naamloos is, vormloos, zonder woorden, voorbij de geest, al is het maar voor een moment. 

Kristal Mandala - Hilarion & Chrysopraas - Onderscheidingsvermogen

Met je aandacht naar binnen gericht ontstaat inzicht
Het lijkt een beetje op wat er zou gebeuren als je zou luisteren naar wat iemand echt zei, in plaats van alleen de woorden te horen die ze gebruiken. Je komt uiteindelijk tot een diepere waarheid. En in het geval van drishti wordt je uiterlijke zicht naar binnen gericht, zodat het inzicht wordt. Mentale focus met een zachte, doordringende en toch gefocuste blik tijdens het uitvoeren van meditatieve fysieke activiteiten kan een geweldige manier zijn om je te openen om je eigen hogere geest te ervaren. Uiteindelijk zul je ervoor kunnen kiezen om jezelf in die staat te brengen, simpelweg door de aandacht op een enkel punt te richten, extern of intern, en een soort innerlijke schakelaar te ervaren die aanslaat. Dit is een lastige taak om onder de knie te krijgen en het kost tijd en geduld. Je zult oefensessies hebben waar het moeilijker is en soms zal het gemakkelijker en natuurlijker aanvoelen om je te concentreren.

Waarneming voorbij het fysieke brengt innerlijke vrede
De staat van zijn waarbij je bewustzijn verschuift van een persoonlijk naar een ruimteijker gevoel van het zelf, totdat je uiteindelijk helemaal voorbij jezelf gaat, woordeloosheid en oorspronkelijke vrede voelend. Die plaats bestaat al in ieder van ons, of we er nu al een glimp van hebben opgevangen of het gevoel hebben dat we net onze eerste stappen zetten naar verbinding met deze innerlijke vrede. Sommigen die gemakkelijker toegang lijken te krijgen tot deze staat dan anderen, zullen al meerdere levens hebben besteed aan het nastreven van dit doel. We zijn allemaal op weg terug naar huis, spiritueel gezien, we moeten er alleen op vertrouwen dat we onze eigen weg daar naartoe zullen vinden, en ook op het juiste moment. Waarneming voorbij het fysieke is hoe je hogere geest ‘ziet’. Dit is in essentie waar onze hogere geest voor is (om ons in staat te stellen verder te kijken dan het fyssieke) om de essentie te zien. Om de werkelijkheid te zien in de verschijningen. Vanaf die plaats kunnen we op elk moment de richting van ons pad en het hoogste potentieel van dit leven kennen. Tenminste zoveel als we op een bepaald moment moeten weten.

We ontvangen zoveel als op dat moment constructief is
Het goddelijke zal ons meestal niet afschrikken met meer dan we aankunnen. Wat voor jou een natuurlijke ontwikkeling zal lijken in de loop van zes maanden, kan je volledig in paniek brengen en veel angst veroorzaken als het nu van je gevraagd wordt, voordat je de kans hebt om via belangrijke levenservaringen te groeien in de komende maanden. We ontvangen van het Goddelijke, via onze hogere geest, alleen zoveel als op een bepaald moment constructief is. Het is je hogere geest die toegang geeft tot dat deel van jou dat weet dat je je baan moet verlaten, dat er iets beters voor je in het verschiet ligt. Je hart kan een sprongetje maken omdat het werk je ziel doodt, je gemoedsrust vernietigt en jouw levensvreugde uitput. Je hogere leiding – van je eigen ziel, de engelen en lichtmeesters – die via je hogere geest communiceert, zendt een energie naar je uit die je kalmeert, je laat weten dat je niet gek bent, en dat deze impuls om verder te gaan in feite verstandig en waar is. Het kan tot je komen als aanhoudende innerlijke beelden dat de zon opkomt, of dat deuren worden gesloten en nieuwe deuren opengaan als symbolen van een nieuwe start. Of het kan naar je toe komen tijdens meditatie als bijvoorbveeld een symbool van een mooie, gezonde baby die wordt geboren, of door dromen die je ontvangt van hogere leiding om je te helpen je weg vooruit te vinden, of vanuit een gevoel van onverklaarbaar vertrouwen dat komt van binnenuit. Het kan komen doordat je je geïnspireerd voelt omdat je een willekeurige poster ziet die je oproept om de angst te voelen en toch de sprong te wagen, enzovoort.

Onderscheidingsvermogen om het goddelijke te kunnen horen
De mogelijkheden hoe hogere begeleiding tot ons kan spreken zijn onbegrend en het is ons onderscheidingsvermogen dat ons in staat stelt achter de alledaagsheid van iets te voelen, te beseffen en erop te vertrouwen dat het Goddelijke er feitelijk doorheen spreekt, rechtstreeks tot ons. Je intellect kan hier weerstand tegen hebben, vooral als je nog wat persoonlijk helingwerk te doen hebt betreffende vertrouwen en veiligheid. Dus je intellectuele reactie op je hogere geest zou kunnen zijn om een ​​gevecht aan te gaan en te zeggen: “Nee, we gaan niet het risico nemen om nooit een andere baan te vinden”, en een innerlijke strijd in jezelf te creëren. Het kan de leiding die je voelt afwijzen, omdat het denkt dat het onzinnig of verbeelding is. Of misschien zal je hogere geest winnen en zal je intellect de leiding accepteren en een handelwijze overwegen om het uit te voeren. Hilarion helpt de relatie tussen de hogere geest en het intellect te helen, zodat de intellectuele geest zich kan verbinden met de begeleiding die doorkomt en zijn deel kan doen, namelijk de inzichten in de wereld omzetten, plannen of onderzoeken als dat nodig is. Door onze intellectuele geest te reinigen met de groene vlam, openen we ons eigenlijk voor verbinding met onze hogere geest en alles wat het biedt. Dan kun je onderscheiden wanneer je weerstand hebt tegen echte leidingt en jezelf een kans geven om los te laten en je leven te laten leiden door goddelijke wijsheid in plaats van door oude angsten.