Spirituele wijsheid II Kuan Yin & Parel

Verlichting

De Spirituele wijsheid van Kuan Yin & Parel gaat over Verlichting. In de healings Mentaal en Emotioneel en op Ziels-niveau wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Kuan Yin & Parel – Verlichting

Er is een spirituele lering die als volgt gaat: als iemand wist wat verlichting werkelijk was dan zou hij het nog niet willen aanraken met een drie meter lange scheeps-paal.  Er is een verrassend aantal moderne leraren die beweren verlicht te zijn. Er zijn zelfs leraren die zeggen te weten dat hun werk af is. Mensen die deze beweringen doen lijken oprecht te geloven in wat ze zeggen. Maar de grootste leraren beweren het vaak juist niet en als wordt aangenomen dat ze verlicht zijn dan hebben ze de neiging om te lachen en te zeggen: “Wanneer zei ik dat ik verlicht was?” De Dalai Lama is hier een voorbeeld van. Degenen die zo’n spirituele status claimen hebben daar ongetwijfeld hun redenen voor. Echter we moeten leren vertrouwen op wat we voelen over elke schijn of claim van een ander. Het is heel gemakkelijk om onder de indruk te raken, zelfs als je niet helemaal overtuigd bent, wanneer een leraar een verlichte status claimt. Vooral als hij krachten of vaardigheden lijkt te hebben die indruk op je maken. Maar vergeet hierbij echter nooit dat daden meer kunnen zeggen dan woorden. Laat de essentie van wat je ervaart je gids zijn en onthoud dat verlichting zich fundamenteel uitdrukt door middel van dienstbaarheid. Een leraar kan ervoor kiezen om openlijk te zijn over zijn spirituele evolutie als het het goddelijke doel dient. Hoewel je degenen kunt liefhebben en respecteren die proberen te dienen (of degenen die je wilt dienen zodat hun werk op aarde wordt ondersteund) is onderscheidingsvermogen nooit misplaatst.

Met deze initiatie van verlichting is de reis die het voor ons opent belangrijk. Het gaat er niet om of we wel of niet denken, of iemand anders denkt, dat we verlicht zijn aan het einde ervan. Je kunt door deze inwijding van verlichting gaan begrijpen dat er geen goed of slecht is. Deze initiatie leert ons dat het allemaal een kwestie van perspectief is en dat oordeel dus niet waarheidsgetrouw is. Wat we wel nodig hebben is onderscheidingsvermogen en het vermogen om ons af te stemmen op de leiding van ons eigen hart om onze weg te vinden. Ongeacht hoeveel krachtige leraren we op het pad tegenkomen die ons verblinden met hun licht of capaciteiten. Het is juist de taak van de leraar om je bewust te maken van je eigen goddelijke verbinding. Niet om te proberen je aanbidding of gehoorzaamheid te verwerven. Deze dingen zijn niet verkeerd of slecht maar ze zijn niet van een hoge trillingsrealiteit. Je bevindt je misschien in het gezelschap van zo’n leraar of niet. Ze kunnen iets waardevols voor je hebben om van hen te leren of niet. Maar als het er op aan komt zul je op een gegeven moment om te groeien moeten vertrouwen op je eigen innerlijke verbinding. Dat is waarom alle hogere wezens – engelen, lichtmeester enzovoort – hier zijn, om je hierbij te helpen. Het gaat niet om hen, het gaat over je relatie met het Goddelijke. Alle hogere wezens weten dit en daarom zijn ze niet geïnteresseerd om aanbeden te worden maar geïnteresseerd om je liefdevol te helpen contact te maken met het Goddelijke binnenin. 

Hierbij is onderscheidingsvermogen en het vertrouwen op gevoel boven uiterlijke schijn noodzakelijk. We kunnen namelijk te maken krijgen met duistere krachten die zich manifesteren als negatieve energie. Dat komt omdat negatieve energieën net zo aangetrokken worden door ons licht als positieve liefdevolle wezens. We moeten duistere krachten respecteren en de ontmoetingen die iwe ermee hebben leren te gebruiken om de groei van ons eigen innerlijke licht te dienen. Dat houdt onder anderen in om te leren vanuit mededogen in plaats van angst te komen. We kunnen ontmoetingen met donkere energieën ook zien als tekenen dat ons licht sterker wordt. Als we angst en negativiteit ervaren kan dat gedeeltelijk van onszelf afkomstig zijn maar het kan ook van iemand anders zijn. Het kan ook iets zijn van een andere collectieve ziel. Er kan zelfs een derde aspect bij dit fenomeen betrokken zijn namelijk dat je actief wordt ondermijnd door duistere energieën die echt niet willen dat je je helingswerk doet. Door dit te beseffen kun je enig perspectief krijgen en bewuster worden in hoe je constructief met de situatie om kunt gaan. Want als je je realiseert wat er gebeurt hoef je geen angst of frustratie te hebben.

Als je een diepe verbinding hebt met lichtwezens hoef je ook niet het gevoel te hebben dat je zo’n situatie helemaal alleen moet aanpakken. Hoewel je zeker ook zelf behoorlijk wat werk zult hebben kun je zoveel hulp vragen als je nodig hebt. Maar het is alleen jijzelf die moet opstaan ​​om het op het aan te gaan en er niet voor terug te deinzen. We krijgen allemaal de hulp en de leringen die we nodig hebben wanneer we ze nodig hebben. Zodat we ons levenswerk kunnen voltooien. Dat is de kant van het goddelijke als we instemmen met een leven dat dienstbaar is aan het heilige ontwaken van de mensheid. Van onze reacties op de interferentie van duistere energieën kunnen we veel leren. Soms zullen we ons zorgen maken dat er iets mis is, dat we te veel angst hebben of dat we te moe zijn. Andere reacties kunnen zijn dat we denken dat we meer aan onszelf moeten werken en ons zorgen maken dat als we ons zo laten beïnvloeden door negativiteit of we wel sterk genoeg zijn. 

Kristal Mandala - Kuan Yin & Parel - Goddelijke Rebelsheid

Door meer bewustzijn over die nutteloze reacties ga je je realiseren dat ze niet waar zijn maar alleen gewoon reacties zijn. Dit kan ons helpen ons mannetje te staan ​​en ons bewustzijn te behouden, sterkere grenzen te stellen en moeilijke keuzes te maken. Het kan ons zo meer gefocust en productiever maken omdat we veel minder emotionele manipulatie van welke soort dan ook in ons leven gaan accepteren.

We moeten beseffen dat het niet uitmaakt in hoeveel duisternis we worden getrokken. Want als we bereid zijn op onszelf te vertrouwen dan duisternis worden gebruikt – door onze keuzes – om ons licht te dienen. Dat is onze enorme kracht van vrije wil in actie. Dat is de kracht van onze eigen spirituele intelligentie als we ervoor kiezen die te gebruiken. Duisternis heeft uiteindelijk net zo goed als het licht een goddelijk doel. We zijn hier niet om het te beoordelen maar we zijn hier om onze eigen hartwaarheden na te leven. Als ons hart ernaar verlangt om het licht te dienen dan moeten we dat doen met alle spirituele intelligentie, mededogen en creativiteit die we kunnen opbrengen. We moeten om hulp vragen en we moeten vertrouwen hebben in onszelf omdat we in staat zijn om veel positieve bijdrage te leveren aan de krachten van het licht. Dan kan het grotere spel van de dans van licht en donker op onze planeet plaatsvinden voor een hoger goddelijk doel. Voor doen echter ons deel door te vechten met alles wat we in ons hebben om alles te geven wat we kunnen ter ere van het licht. Terwijl we respecteren dat de duisternis deel uitmaakt van het spel. We hoeven het niet leuk te vinden of te begrijpen maar we kunnen het accepteren en doorgaan met onze rol in het leven.

Verlichting gaat niet over het wegwerken van de duisternis. Het gaat over leren dat het ook een goddelijk doel dient. De mate waarin we kunnen werken met duistere energieën zonder angst maar met intelligentie, creativiteit, mededogen en respect, zal de mate zijn waarin we onze aangeboren spirituele kracht gebruiken om te groeien uit de interactie van donker en licht. Dus of je ontmoetingen met duisternis extreem zijn of meer alledaags zijn die duisternis maakt deel uit van je verlichtingsinitiatie. Het is het belangrijkste wat je ermee doet en niet of je al dan niet duisternis bent tegengekomen. Psycholoog Carl Jung beschreef dit als het verschil tussen duiken en vallen. Met onderscheidingsvermogen duiken we. We gaan bewust de duisternis in met het oog op het begrijpen van het doel ervan in ons leven. Met groot respect voor zijn kracht maar zonder ons erdoor geïntimideerd te voelen. Omdat we ons realiseren dat ons licht zal worden gediend door al onze levenservaring, wat er ook gebeurt. Vallen is worden verleid door de duisternis. Toestaan dat angst ons overvalt en ons terugtrekken naar waar het bekend is zelfs als het pijnlijk is. Soms kan ons onderscheidingsvermogen ons echter vertellen dat terugtrekken een verstandige manier van handelen is. Het onderscheidingsvermogen in die situatie is om te weten wanneer je je verliezen moet beperken en een stap terug moet doen tegenover een grotere vijand die je niet met succes het hoofd kunt bieden. Om zo je reserves te bewaren, je innerlijke werk te doen en te weten dat wanneer je er klaar voor bent je weer een stap naar voren kunt doen.

Onderscheidingsvermogen helpt ons bij onze reis naar deze initiatie van verlichting. Het helpt ons de donkere en lichte gezichten van het Goddelijke te accepteren. Zowel als onderdeel van onze levenservaring als onze spirituele groei naar eenheid met de goddelijke bron. Er zijn religieuze sekten uit de oudheid die vandaag de dag nog steeds bestaan. Ze zijn gebaseerd op het verkennen van de donkere kant van het bestaan ​​en het actief zoeken naar het ervaren van vele sociale taboes. Dit alles met het oog op het vinden van het goddelijke in al het leven om zo de verlichte staat te bereiken. Als deze ‘succesvol’ zijn in de zin van verlichting brengen dan is dat door te duiken en niet door te vallen. Amok maken en allerlei taboes doorbreken zonder spirituele motivatie erachter zou vallen zijn. Er zijn mensen die verlichting zoeken door het najagen van verlangen tot aan het eindpunt. Er zijn veel paden en het pad voor jou zal hetgene zijn waar je hart van vol is en naartoe leidt. Je hart roept je keer op keer zachtjes terug ongeacht hoe vaak je van je koers afdwaalt in een spiritueel ‘het gras is groener’ moment van flirten met het pad van een ander. Door verbinding met de verlichte spirituele gids, Kuan Yin is verlichting voor ieder mens mogelijk. Het vereist geen specifieke religieuze oriëntatie of zelfs bepaalde spirituele filosofieën of overtuigingen. Verlichting is de herinnering aan onze eigen absolute natuur. Die heel weinig te maken heeft met de specifieke smaken van onze spirituele reizen die we dit leven maken. Die verschillende reizen gaan over ons naar een plek brengen waar we een verlichte staat in toenemende mate kunnen omarmen. Niet over de verlichte staat zelf die voor iedereen bereikbaar is op het juiste moment en door onze eigen inspanningen gecombineerd met de schenking van goddelijke genade.