Voorstellen Kuthumi & Mosagaat

Mosagaat - Heling van de Aarde

Mosagaat edelsteen werking

Mosagaat is een goedkope en mooie steen. Het kan gedeeltelijk doorschijnend zijn met diepgroene markeringen die in elkaar overgaan en in patronen wervelen. Mosagaat patronen kunnen er soms uitzien als aderen, dan weer als de natuur zelf in bladachtige patronen en als bollen lijken ze op een prachtige groene planeet.

Werking Mosagaat
Mosagaat helpt ons om ons te verbinden met de energie van de natuur, inclusief de cycli van leven en dood, van vernietiging en wedergeboorte. Mosagaat staat bekend als een geboortesteen op alle niveaus – de fysieke geboorte van een nieuwe realiteit, spiritueel van een nieuw bewustzijn, emotioneel en psychologisch van een nieuwe manier van zijn. Het is dan ook een belangrijke helende steen voor degenen die innerlijk werk doen en voor de aarde in het algemeen. Een van de vele talenten van Moeder Aarde is transformatie. Haar vermogen om dat wat verdord, stervende of anderszins toxisch is te absorberen en te veranderen in meststof voor nieuw leven kenmerkt haar als een geëvolueerd spiritueel wezen.

We hebben elkaar nodig
Terwijl wij hier zijn om Moeder Aarde licht te brengen, is zij er ook voor ons. We hebben elkaar nodig. Naarmate we leren ons over te geven aan het helingsproces van ons eigen lichaam en onze helende en ondersteunende verbinding met Moeder Aarde zelf, kunnen we efficiënter worden in het loslaten van pijn en andere dingen die schadelijk. Dit is vooral belangrijk wanneer we niet alleen werken op individuele niveau maar ook vanuit het perspectief van groepsheling. Mosagaat kan ons helpen energie af te voeren en te ontladen. Hierdoor kunnen we op natuurlijke wijze herstellen als we zodanig geblokkeerd of overladen zijn met toxiciteit dat het moeilijk te verwerken en los te laten is. Door enthousiasme aan te wakkeren, stress te helen en een gevoel van diep vertrouwen en optimisme te stimuleren, heelt Mosagaat ons op dezelfde manier als tijd doorbrengen in de natuur. Als we dit om de een of andere reden niet zelf kunnen, helpt Mosagaat ons toegang te krijgen tot de helende effecten van een diepere aardse verbinding.

Hoe we omgaan met de Aarde moet veranderen
De manier waarop we momenteel met de aarde omgaan kan niet overleven in het licht van een grotere spirituele evolutie. Dat moet veranderen en dat zal ook gebeuren. Omdat de verandering niet vrijwillig lijkt te komen, zal het gebeuren door een spirituele crisis die de energie die vastzit in onze structuren dwingt om vrij te komen, zodat het kan worden hervormd tot systemen die het grotere ecosysteem eren. Dit betekent niet dat we in paniek moeten raken of bang worden voor chaos. Het betekent wel dat wanneer het tijd is om te evolueren, wat ongeveer nu is, de oude manieren ons niet meer zullen ondersteunen. Falen zal aanpassing en evolutie afdwingen. We leren onze veiligheid niet meer in het materiële te zoeken. Dat kan een lastige opgave zijn. Voor velen van ons is het te moeilijk om gewoon te vertrouwen waardoor het vermogen om ons over te geven aan het leven wordt vergroot. Hierdoor kan de wereld op een meer organische en minder angstige, geforceerde en kunstmatige manier opereren.

Verbinding met de aarde verwijdert obstakels
Op deze manier verbinding met de aarde heeft tot gevolg dat de obstakels tussen de mensheid en het goddelijke worden afgebroken zodat de menselijke spirituele bestemming op aarde kan worden vervuld. Dit omvat het verwijderen van de valse goden die we tussen ons en het spirituele hebben geplaatst. Dit kan de vergoddelijking zijn van werk (door de workaholic), verslavende middelen, de behoefte aan materiële zekerheid die van buiten ons komt. In plaats daarvan zouden we ons meer moeten richten op ons goddelijke vermogen om te ontvangen door vertrouwen, liefde en het volgen van ons innerlijke pad. Het is in het begin vaak een schokkend proces maar als je eenmaal getuige bent geweest van de waarheid kun je niet meer terug. Het integreren ervan in ons leven vergt oefening, geduld en is een leerproces. Wanneer je de uitdaging aangaat zal veel van wat je ooit voor waar hield op losse schroeven komen te staan. Je ziet de dingen zoals ze zijn en dt is misschien anders dan wat je dacht dat ze ooit waren of wat mogelijk zou zijn. Dit gebeurt voor de hele mensheid, via de collectieve ziel van het menselijk ras waarvan je deel uitmaakt. Het kan mensen bang maken voor het onbekende.

Onze ogen openen voor de waarheid
De Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner beschreef het proces van het openen voor de waarheid (of helder zicht) ooit als het wegbranden van je oogleden door blootstelling aan het grote licht van de zon, zodat je zicht niet langer wordt belemmerd. Geen prettige ervaring, maar het resulteert in het zien van de waarheid. De opluchting om eindelijk de waarheid te kennen en te zien is zo’n tonicum voor het hart, maar het ego kan een tijdje worstelen om het te accepteren, vechtend tegen de dingen die zijn zoals ze zijn. Als dit voor jou resoneert, of als je voelt dat het om je heen gebeurt kan het werken met de energie van Mosagaat je helpen. De mogelijkheid om dichter bij het Goddelijke te komen is er altijd. Je kunt jezelf ertoe zetten om ernaar te zoeken tijdens donkere momenten van je leven.

Je niet verstoppen voor het leven
Wat we in tijden van onzekerheid en transitie nodig hebben, zijn mensen die sterk genoeg zijn om niet te bezwijken onder het gewicht van negativiteit en afgesloten te worden van het leven. Het is verleidelijk om psychisch (of zelfs fysiek) onder de dekens te willen kruipen en weer een tijdje te willen slapen, gewoon jezelf afsluiten voor alles. Maar er is een verschil tussen voldoende rust nemen en je verstoppen voor het leven. Je moet dapper zijn, je leven zo waarheidsgetrouw mogelijk leven en oké zijn met wie je bent. We hebben je namelijk nu nodig, gewoon zoals je bent. Als dat te veel gevraagd lijkt, bedenk dan dat je veel helpers aan je zijde hebt die met je samenwerken en dat we allemaal heel veel fouten mogen maken (zie het als leermomenten). Moeder Aarde, Lichtmeesters, Kristal Engelen en vele andere hogere wezens zijn bereid om ook jou op je pad te helpen. Hun hulp is altijd voor je beschikbaar je hoeft er alleen maar om te vragen.

Meer over de werking van Mosagaat

Kuthumi - Bewustzijn van de Aarde

Kristal Mandala - Kuthumi & Mosagaat - Goddelijk Ecosysteem

Onvoorwaardelijke liefde voor de aarde
Kuthumi houdt onvoorwaardelijk van de aarde en speelt een grote rol bij het ondersteunen van de mensheid om samen te werken met, in plaats van zich te verzetten tegen, de evolutie van de aarde. Het doel is om ons te helpen beseffen dat we allemaal evolueren als een groot levend plan van goddelijk avontuur. We groeien allemaal samen. Kuthumi helpt ons onze verbinding met de aarde via de natuur te helen, zodat wij en de aarde kunnen groeien en we allemaal onze wijsheid kunnen vergroten. Als je het moeilijk vindt om de aarde te vertrouwen, helpt Kuthumi ons onze relatie met haar te helen, zodat we ons vollediger kunnen overgeven aan haar transformerende wijsheid in actie. Ze heeft ons veel te bieden – kracht, creatieve inspiratie, natuurlijke schoonheid en gratie. Ze biedt geen gemakkelijke leerschool om te navigeren. Maar als je een krachtig spiritueel wezen bent met een diep verlangen om niet alleen contact te maken met het Goddelijke, maar om alle obstakels tussen jou en het Goddelijke te verwijderen, dan kan Kuthumi je helpen het volmaakte innerlijke spirituele huwelijk tussen lichaam en ziel te bereiken.

Contact maken met ons ontwaakt lichaam
Kuthumi helpt ons contact te maken met ons ontwaakte lichaam. Wanneer we verbonden zijn met ons ontwaakte lichaam, kunnen we ook bewust de verbinding met de aarde aangaan. Het is een gevorderde praktijk. Wanneer we zijn begonnen aan de reis van het ontwaken van het lichaam, het tot bewustzijn brengen, zijn we in onze talenten gedoken en hebben we de kracht gekregen om te dienen. De volgende stap is dat we ons niet langer met onszelf identificeren als afzonderlijk individu. Ook al zijn we in sommige opzichten individueel en dat is prima, we kunnen ons realiseren dat dit slechts een klein deel is van het grotere verhaal van wat we zijn. We beginnen de lessen van de natuur te leren, de wijsheid van het ecosysteem, van onderlinge afhankelijkheid, van wederzijdse verbetering en ondersteuning.

Wijsheid van het ecosysteem
Kuthumi geeft ons lessen in de wijsheid van het ecosysteem, één van Gaia’s evangeliën, door ons te leren hoe we aarde bewustzijn of groepsbewustzijn kunnen vasthouden. Dit is een begrip, niet alleen op mentaal niveau, maar diep in ons wezen. Het is niet zomaar een idee. Het is een bewustzijn dat onze ervaring van de werkelijkheid verandert. Dit bewustzijn stelt ons in staat om gebruik te maken van het bewustzijn van de aarde. We kunnen voelen wat zij voelt en hebben een idee van haar wijsheid. Ze zal met ons praten en wij kunnen bewust met haar praten.

Op momenten dat je het gevoel hebt er alleen niet uit te komen (en die momenten hebben we allemaal) kun je om liefdevolle ondersteuning vragen. Als je deze niet in je omgeving kunt krijgen dan zal Kuthumi je te helpen deze ondersteunende systemen in de fysieke wereld te vinden.