Voorstellen Rhodochrosiet

Emotionele Heling

Rhodochrosiet heeft verschillende tinten roze, meestal meer snoeproze dan gewoon roze, en witte banden in patronen. Het is verkrijgbaar als trommelsteen maar wordt ook veel gebruikt in sieraden. Deze steen schenkt vrede, hart-heling en emotionele bevrijding. Deze steen helpt bij het genezen van de emoties en de emotionele centra in het lichaam, vooral het zonnevlechtchakra en het hart. Het helpt ons om positief te blijven zonder ons af te sluiten voor negatieve gevoelens door ontkenning. Het helpt ons zelfs toegang te krijgen tot gevoelens die onbewust in het lichaam zijn opgeslagen en zich manifesteren als fysieke symptomen. Rhodochrosiet ondersteunt ons deze gevoelens naar boven te halen. Hierdoor worden we ons bewust van de emotie die ‘verborgen’ zat in het symptoom en kunnen we het beter uiten en loslaten.

Vertrouw je emotionele proces
Als je met deze steen werkt zullen er momenten zijn dat je misschien verbaasd bent over wat er gebeurt – zowel op positieve als op meer uitdagende manieren. Als er een uitdagende emotie opkomt, is er vaak iets buitengewoon waardevols dat onder die emotie verborgen is wat tot leven wil komen. Dat kan bijvoorbeeld gevoel voor mode, een sterk genezend vermogen, innerlijke kracht of een duidelijk besef van je waarheden zijn. Je bent je er misschien niet bewust van dat je deze vermogens of talenten in je hebt, totdat je de emotie en de daarmee samenhangende pijn en lijden respecteert en loslaat. Dan merk je ineens dat je talenten tot leven komen. Als je verlegen bent, ontdek je misschien een meer extraverte kant van jezelf en word je socialer. Als je van nature meer extravert bent dan kun je juist een verdieping van je innerlijke wereld ontdekken. Naarmate je verbinding met je innerlijke leiding sterker wordt kan de oude pijn de innerlijke visie niet meer verborgen houden en zijn de mogelijkheden eindeloos.

Emotionele expressie
Rhodochrosiet moedigt ook natuurlijke en vrije emotionele expressie aan. Voor velen van ons kan dat erg opwindend en anders zijn dan je gewendt ben. Zeker als je een leven hebt geleid waarin je bepaalde emoties moest beheersen of onderdrukken om je geaccepteerd te voelen. Je omgeving weet in eerste instantie misschien niet zo goed hoe ze moeten reageren op je nieuwe en expressievere houding. Rhodochrosiet helpt je bij dergelijke veranderingen of uitdagingen om zelfverzekerd en trouw aan jezelf te blijven zodat je niet teruggaat naar hoe je was alleen maar om het anderen naar de zin te maken. Want daarmee zou je jouw groei of die van anderen niet dienen.

Rhodochrosiet edelsteen werking

Afkeer overwinnen
Als je een hekel hebt aan deze steen of het gevoel dat je hem echt niet nodig hebt dan is Rhodochrosiet vaak al met je aan het werk. Er wordt iets losgemaakt waartegen je geest zich verzet in een poging de pijn te vermijden. Als dit jouw ervaring is met Rhodochrosiet, geef dan niet op maar geef jezelf toestemming om bij het proces te blijven en er niet voor weg te rennen. Pijn loslaten is niet fijn omdat je de pijn zult voelen op weg naar buiten. Maar vergeet niet dat  je je zoveel beter zult voelen als het eenmaal uit je systeem is en je niet langer beïnvloedt. 

Ondanks zijn zachte aard is Rhodochrosiet een krachtige heler en heling kan tijdelijk pijnlijk zijn. Maar uiteindelijk maakt rhodochrosiet je speelser, creatiever en je bent energetisch meer thuis in je lichaam. Je voelt je meer in vrede met jezelf, helderder en ook meer emotioneel bewust van je talenten maar ook van je donkere kant. Je zult het gevoel hebben dat je jezelf vollediger kunt accepteren, zonder perfect te hoeven zijn. Dit kan het grootste geschenk van vrede zijn voor een ziel met een moeilijke jeugd die geloofde dat die anders, beter of waardiger moesten zijn voordat die liefde en acceptatie verdiende.

Meer lezen over de werking van Rhodochrosiet