Spirituele wijsheid Lao Tzu & Zinkiet

Neerwaartse Energie

De Spirituele wijsheid van Lao Tzu & Zinkiet gaat over Neerwaartse Energie. In de healings Mentaal en Emotioneel en op Ziels-niveau wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Boodschap van het Orakel

Je hebt al bewustzijn bereikt in de bovenste chakra’s – iets dat echt prachtig is en waar vele anderen nog aan moeten werken. Nu kun je de vreugde en energie van de spirituele wereld in je lichaam en je wereld brengen. Dit is een prachtige reis, van het hoofd naar het hart tot de heupen. Het geeft je het gevoel dat je geest, je ziel en je lichaam allemaal in harmonie samenwerken. Dit creëert energie en kracht voor je pad. Dus zet je geest, je aandacht, je bewustzijn in je heupen, je buik, je benen en je voeten. Leer die delen van je lichaam kennen. Spreek met hen. Vertel ze dat je van ze houdt. Raak ze aan. Maak vrienden met je onderlichaam. De stroom van de neerwaartse energie wordt dan vollediger geactiveerd en al het voordeel hiervan komt naar je toe.

De neerwaartse energiestroom geeft je energie, vrede, geluk en een gevoel van verbondenheid en aanwezigheid in de wereld. Deze neerwaartse energie begint met intentie. Elke vorm van aarding is een wilsdaad, vooral voor degenen die het gemakkelijker vinden om vrij te vliegen en te zweven tussen de sterren, de wereld van ideeën of de rijken van subtiele energieën. De beste manier om de stroom van de neerwaartse energie op gang te brengen is door je geest in je onderlichaam te brengen. Voor sommigen zal dit in het begin bijna onmogelijk aanvoelen, maar het zal gemakkelijker worden met oefenen. Laat je dus niet afschrikken als je merkt dat dit ook bij jou het geval is.

In spirituele kringen veel aandacht voor opstijgende energiestroom
Bijna alles dat betrekking heeft op het spirituele pad is gewijd aan het verhogen van de vitale energieën van de lagere naar de hogere chakra’s. Voor degenen die verankerd zijn in de materiële wereld is dit inderdaad nuttig. Dit komt omdat zij geen verbinding kunnen maken met het innerlijke gevoel van het hart, geen gevoeligheid hebben voor subtiele energieën en misschien zelfs hun geest hebben afgesloten voor spirituele werelden die verder gaan dan ze kunnen waarnemen. Het opstijgen van energie zal hen dan kunnen helpen om de angstige gehechtheid aan het aardse vlak los te maken en de aanwezigheid van de spirituele wereld meer te ervaren zodat nieuwe ideeën en inspiraties zich kunnen ontwikkelen.

Kristal Mandala - Lao Tzu & Zinkiet - Neerwaartse Energie

Neerwaartse energie trekt spirituele mensen de wereld in
Maar hoe zit dit met degenen die al opwaarts mobiel zijn, spiritueel gesproken? Zulke mensen hebben al open en geactiveerde hogere chakra’s. Dit betekent meestal dat ze een open geest hebben en vaak geloven in de spirituele wereld of een filosofie die voor hen werkt. Hierdoor ervaren ze een gevoel dat ze een soort doel of waardevolle bijdrage aan de wereld kunnen leveren (zelfs als ze nog werken aan de details van wat die bijdrage of dat doel kan zijn). Ze hebben vaak meer ideeën dan dat ze weten wat ze ermee moeten doen. Ze nemen veel waar en zijn vaak gevoelig voor energie, inclusief de gedachten en gevoelens van andere mensen, dieren en zelfs de aarde zelf. Toch kan er grote frustratie zijn bij het vertalen van die buitengewone percepties naar materiële realiteit in de vorm van projecten, taken en een duidelijk gevoel van een doel dat praktisch wordt gemaakt. Deze mensen leven al vanuit hun hart en zullen woorden van wijsheid kunnen uiten. Wat ze nodig hebben is juist de neerwaartse energie om de wereld in te worden getrokken zodat ze een manier vinden waardoor ze hun spirituele schatten kunnen delen in de fysieke wereld. 

Neerwaartse energie voor aarding en praktisch handelen
De neerwaartse stroom levert meer fysieke energie voor de meer spiritueel ingestelde mensen en degenen die meer fysieke energie nodig hebben na een ziekte, lange emotionele strijd of andere uitdagingen. Het zorgt ervoor dat vitaliteit wordt opgewekt. Het brengt helderheid en verfrissing in de geest en zorgt ervoor dat het lichaam zich echt levend, vreugdevol voelt en er waardering is voor de fysieke schepping – de lucht op de huid, de geur van bloemen, het prachtige geluid van roepende vogels of het zien van een krachtige boom. Om zintuiglijke healing uit de fysieke wereld op te kunnen nemen, is de neerwaartse stroom nodig. Er is neerwaartse energie nodig om je geaard te voelen en om op constructieve en praktische manieren te handelen. Alleen dan kun je inspiratie en ideeën realiseren en verliefd worden op het leven en niet enkel in de fantasie leven van wat zou kunnen zijn.