Spirituele wijsheid II Maria & Celestiet

Vertrouwen

De Spirituele wijsheid van Maria & Celestiet gaat over Vertrouwen. In  Spirituele Wijsheid wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Maria & Celestiet – Vertrouwen
Zonder vertrouwen kunnen de mysteries van het Goddelijke zich niet aan ons openbaren. Als we willen leren om te  vertrouwen moeten we op zijn minst een tijdlang onvolmaakte kennis en slechts een gedeeltelijke visie hebben. Want zonder deze beperkingen zouden we geen vertrouwen nodig hebben omdat we alles al zouden zien en weten. De reis door de “Aarde School” gaat niet over perfect zijn maar om het het proces. We zijn hier om ingewijd te worden in de goddelijke mysteries door de ervaring van het leven. Vertrouwen helpt dat dit op de meest gezegende manieren kan gebeuren.

Door vertrouwen te leren zijn we in staat ons bewustzijn steeds verder uit te breiden naar de goddelijke bron. Door te vertrouwen kunnen we geholpen worden om spirituele taken te volbrengen die we nooit alleen zouden kunnen doen. Vertrouwen is een bekrachtiging die wordt verleend door een erkenning van onze eigen beperkingen. Maar ook het besef dat die beperkingen de manier zijn waarop het Goddelijke ons kan bereiken. Het volgende verhaal kan dit verduidelijken ‘De gebarste Pot’. Dit verhaal gaat over twee potten die de dienaar van het huishouden vroeger droeg, één op elke heup. Hij droeg die als hij langs een pad liep om elke dag schoon water uit de put te halen en weer terug langs dat pad om het schone water in het huis van de meester te brengen. Eén pot was perfect gevormd. Hij was zonder gebreken en hield het water tot aan de rand vast zonder ook maar één druppel te lekken. De ander voelde zich in vergelijking daarmee enigszins ontoereikend. Het realiseerde zich dat het licht gebarsten was en kon het niet helpen dat het water helemaal terug langs het tuinpad van de put naar het huis van de meester druppelde. Op een dag voelde de bediende de droefheid van de gebarsten pot en vroeg waarom het zo verdrietig  was. “Ik ben zo gebrekkig” klaagde de pot, “dat ik de meester onmogelijk zo goed van dienst kan zijn als de perfecte pot die meer water bevat dan ik.” De bediende glimlachte vriendelijk en sprak zachtjes tegen de pot. ‘Zie je niet dat het waterspoor dat je elke dag achterlaat heeft geleid tot bloemen die langs het tuinpad groeien? Deze bloemen sieren de tafel van de meester en brengen hem veel vreugde.’ De gebarsten pot voelde toen ook vreugde. Het realiseerde zich dat het in staat was om de meester te dienen en tot verrukking te brengen gewoon door te zijn zoals het was.

Vertrouwen stelt ons in staat om met mededogen te leven, lief te hebben en te zijn zoals we zijn. Wanneer we innerlijk werk doen en aan spirituele groei beginnen is het met de wetenschap dat we ons openstellen voor onze eigen goddelijkheid. We moeten beseffen dat deze zich voor ieder van ons op unieke wijze zal manifesteren zodat we onszelf niet proberen vast te leggen in een idee van perfectie dat we hebben opgeroepen door middel van fantasie of vergelijkingen met anderen. Vertrouwen helpt ons om onze levenservaringen te accepteren en zelfs te omarmen in een poging ze volledig te beleven. Alleen dan kan het Goddelijke door ons heen stromen omdat we ons (door vertrouwen) overgeven aan het leven en er zo goed mogelijk mee stromen. Zo bereiken we dat we het leven en onze ervaringen toestaan ​​te zijn zoals ze zijn en het Goddelijke in hen te zoeken – in plaats van te proberen ze anders te maken. Soms is het onze kwetsbaarheid die anderen nog beter helpt dan onze kracht. Vertrouwen stelt ons in staat de muren van verwachting afbreken die we misschien ongewild of onbewust om ons heen hebben opgebouwd. Die muur houdt ons in een staat van te willen, te wensen of denken nodig te hebben dat het leven op een bepaalde manier gaat in plaats van in staat te zijn om te reageren op de flow die zich aandient. Onze verwachtingen loslaten scheelt een hoop stress en angst. Dat we vertrouwen nodig hebben lijkt logisch maar ja hoe doe je dat precies? Om op het Goddelijke te kunnen vertrouwen daar is geen formule voor het is gewoon een keuze die gemaakt moet worden. Je kiest ervoor om te vertrouwen of je doet het niet. Je kunt het ook anders formuleren We plaatsen ons vertrouwen in het Goddelijke of in onze angsten. We kunnen op elk moment kiezen waar we ons vertrouwen in stellen.

Sommigen van ons zijn naar deze planeet gekomen om een ​​leven te leiden waarin bewust contact maken met goddelijke energie een belangrijke rol speelt op het levenspad en spirituele groei. Het kan zijn omdat we hier zijn om helers of wegwijzers te zijn voor degenen die een uitweg zoeken uit het lager vibrerende bewustzijn en hulp nodig hebben om een ​​andere manier te herkennen. Het kan ook zijn dat we spirituele rebellen, creatievelingen, visionairs en kosmische strandwachten zijn. Degene die andere zielen helpen niet te verdrinken in een oceaan van lijden. Een andere term daarvoor is de boddhisattva. Als je dit leest dan zul je hoogstwaarschijnlijk op een zinvolle manier in één van die rollen terechtkomen. Voor zulke zielen is er een onontkoombare behoefte om de les van vertrouwen onder de knie te krijgen om volledig kneedbaar te zijn voor goddelijke energie.

Je hebt veel te doen dit leven en er is een groot aanbod van wat je kunt doen. Daarom moet je je kunnen laten leiden door een oneindige intelligentie om te kunnen doen waarvoor je hier bent. Vertrouwen stelt ons in staat te stromen, te reageren en doordrongen te zijn van het Goddelijk zodat het gewoon door ons heen stroomt – letterlijk. Vertrouwen stelt ons in staat om als water te worden. Er zit zoveel kracht en efficiëntie in water. Het kan steen wegslijten, het kan vele vormen aannemen en het kan leven schenken. Degene die hier zijn om het Goddelijke te dienen op bijzondere manieren zoals hierboven beschreven leren te vertrouwen. Zodat ze kunnen worden als water en zich laten bewegen door de goddelijke stroom. Het is een echte evenwichtsoefening om dit te doen zonder je licht, sterke centrum, integriteit en je vermogen om te handelen wanneer dat nodig is te verliezen. 

Kristal Mandala - Maria & Celestiet - Onvoorwaardelijk Vertrouwen

We moeten vertrouwen ontwikkelen dat we nodig hebben om als water met de goddelijke stromingen mee te stromen. Het gebruik van visualisatie en intentie om te manifesteren is belangrijk om te leren op het pad. Echter terwijl we evolueren wordt ons gevraagd om los te laten en God te laten doen steeds weer opnieuw. Dit kan voelen alsof we worden gevraagd om te worden als de golf in de oceaan of het vlot dat zijn zeilen aanpast aan de wind. Dit zijn de momenten waarop we het gevoel hebben dat we in een bepaalde richting gaan, snel of niet, maar we weten niet precies waar we heen gaan. We worden gevraagd om te vertrouwen en te stromen. Ook al hebben we geen idee waar we naartoe stromen of hoe het eruit zal zien of hoe het zal voelen. Dus we kunnen worden gevraagd om te rusten terwijl we alleen maar vooruit willen en dingen willen laten gebeuren. We kunnen worden gevraagd om weg te lopen van iets waar we veel tijd en energie in hebben gestoken. We kunnen worden gevraagd om te blijven terwijl we alleen maar willen vertrekken. Het hart kan ons leiden om te vertrouwen op iets dat in ons leven gebeurt. Dit terwijl ons hoofd gevuld is met angst, ontsnappingsfantasieën, aanvalsplannen of afleidende dagdromen over het leven dat zo heel anders is.

Vertrouwen gaat over leren om onze eigen persoonlijke wil te gebruiken om niet onze weg op te eisen maar om het Goddelijke zijn weg door ons heen te laten gaan. Waarbij wij ons best doen om op één lijn te komen en samen te werken. Het is toegeven aan het goddelijke zonder het leven op te geven. Het lastige deel van dit proces is dat het vereiste vertrouwen enorm is. Daarom is het misschien ook wel alleen voor de meer gevorderde ziel. Er kan van ons worden verwacht dat we het maanden of vele, vele jaren volhouden zonder duidelijke kennis. Deze strijd tussen vertrouwen en willen weten wat er gebeurt en waarom kan buitengewoon pijnlijk zijn. Als je iemand die na het ontvangen van een duidelijke visie de neiging heeft om extreem snel te creëren is het wachten tot dingen samenkomen een uitdaging. Je moet soms verdragen dat je niet weet of en hoe iets zou kunnen gebeuren. Je  moet dan blijven werken zonder direct resultaat of voldoening omdat je weet dat je het niet kan laten gebeuren door pure wilskracht. Je kunt doen wat je kunt doen maar het is nog steeds aan het Goddelijke wat de timing en de omvang is van hetgeen dat tot leven komt. We moeten dus vertrouwen. 

Het Goddelijke weet wat er nodig is om hetgeen dat tot leven komt te realiseren en zal er allemaal voor zorgen volgens perfecte timing. We krijgen echter geen duidelijkheid over wat er precies gaat gebeuren of wanneer. De enige keuze die we hebben is om te vertrouwen of te wanhopen. Als we vertrouwen kunnen behouden kunnen we nog intense spirituele groei ervaren in die tijd dat we moeten wachten. Dit kan nodig zijn zodat anderen maar ook wijzelf zelf klaar zijn voor de nieuwe uitdaging die zich aan het manifesteren is. Soms is het ook helemaal niet nodig ons zo snel naar de volgende bestemming te haasten. Want als we ons hadden ontspannen waren we met minder inspanning ook op het juiste moment op de bestemming aangekomen. We moeten gewoon vertrouwen hebben in de timing en ontvouwing van het goddelijke plan. Echter vertrouwen is een uitdagende les zeker op momenten dat het overkomt als ‘geen liefde’ van het universum te ontvangen bijvoorbeeld tijdens ziekte of verwoestende levensomstandigheden. Op deze zware momenten leren we echter een krachtig spiritueel talent namelijk het vermogen om aanwezig te zijn en het Goddelijke toe te staan ​​en te accepteren. Dit doen we door open te staan ​​voor wat er op dat moment is zelfs wanneer er op dit moment hartzeer en pijn kan zijn . Dat zijn de momenten waarop vertrouwen meer dan ooit nodig is. Dat zijn de momenten waarop Maria ons het meest kan helpen.