Voorstellen Celestiet

Sereniteit

Celestiet is een prachtig lichtblauw getint kristal, semi-transparant en verschijnt meestal in clusters. Celestiet wordt ook vaak gevormd tot eieren die deels gepolijst en deels open zijn met het tevoorschijn komen van de cluster. Maar ook in ronde kristalgeodes van vrij kleine tot middelgrote afmetingen. Het is redelijk gemakkelijk te vinden, hoewel een steen van goede kwaliteit duur kan zijn.

Celestiet bevat de vredige energie van sereniteit en een engelachtige zachtheid. Maria staat bekend als de koningin van de engelen. Deze steen houdt de vibratie van haar energie vast evenals die van het engelenrijk. Het is een veilige steen om permanent in gebruik te hebben in elke kamer van het huis. Alleen niet op plaatsen waar veel fysieke energie nodig is. Want het neigt meer naar een meer dromerige meditatieve steen. De steen brengt vrede en rust en langzaam maar zeker helpt het ons aanpassen aan het hebben van een constant bewust kanaal met het Goddelijke. Het kan even duren voordat je zover bent. Het is zoals leren om je hoofd te krabben en tegelijkertijd over je buik te wrijven. Voor sommigen van ons is het vrij natuurlijk. Voor anderen is het echt een uitdaging om te leren de zachte vibratie van onze hogere goddelijke leiding te horen zelfs tussen het lawaai van het dagelijks leven. 

Celestiet is een krachtige heler van het keelchakra en ondersteunt een gezonde stofwisseling en immuniteit. Het versterkt en opent de bovenste chakra’s en zorgt zo in de loop van de tijd voorzichtig voor een meer bewuste goddelijke verbinding. We ontvangen naar wat we aankunnen. Niet naar hoeveel we geliefd zijn want het Goddelijke heeft iedereen onvoorwaardelijk lief. Als je een innerlijke driftbui als van een kind voelt opkomen omdat je diep van binnen misschien zou willen dat God meer van jouw houdt dan dat God van je boze aartsvijand houdt dan is dat oké. Maar weet dat als je eenmaal onvoorwaardelijke liefde hebt ervaren je je niet meer zo zult voelen. 

Kristal Mandala - Maria & Celestiet - Onvoorwaardelijk Vertrouwen

Je zult weten dat er noodzaak is tot competitie omdat onvoorwaardelijke liefde zo volledig vult dat je niets te kort komt. Als een ander bemind wordt doet dat niets af aan de manier waarop er van jou gehouden wordt.

Celestiet helpt ons dit te begrijpen door zachtjes uit te breiden wat we van het Goddelijke kunnen ontvangen. Het opent ons om te vertrouwen op onze goddelijke verbinding en daardoor ontvankelijker te worden. Omdat het werkt op de keelchakra helpt het ons ook om onze waarheden te uiten – zoals bijvoorbeeld de noodzaak om van werkveld te veranderen. Onze waarheden kunnen ons ook helpen echt te weten hoe we over iets of iemand denken. Door onze waarheden te leren kennen kunnen we situaties die we uit gebrek nastreven loslaten. Zo kunnen we ons openstellen om te ontvangen wat echt iets voor ons hart zou betekenen.

Als je een bepaalde liefde voor Moeder Maria hebt of zelfs als je zo’n band nog niet hebt ontdekt maar er wel voor open staat dan ben je één van haar kinderen. Je kunt haar vragen om zich tot je te richten door middel van een verbinding die steeds wordt door een stukje Celestiet. 

Meer lezen over de werking van Celestiet