Voorstellen Mataji

Aardester

De Aardester is hoe onze ziel verbinding maakt met de aarde. Zo verbindt de aarde zich ook met onze ziel. Wat we ervaren als ons dagelijkse bewustzijn is wat zich energetisch manifesteert in de levende stroom tussen de Zielester en Aardester. Vaak ligt er veel focus op het bereiken van de zielsster om zo meer bewust contact te kunnen maken met het goddelijke op een steeds duidelijkere en meer uitgebreide manier. Een bewuste verbinding met de spirituele werelden worden versterkt  waarbij je bewustzijn wordt uitgebreid tot een duidelijkere ervaring van bewuste goddelijke aanwezigheid. Zo krijgen we toegang tot spirituele werelden en informatie die we kunnen gebruiken om onszelf maar ook om anderen te helpen. Echter voor de goddelijke ervaring van ontwaken en manifestatie moeten we het Aardester Chakra binnen gaan om te leren wat ons zielslicht dit leven wil doen via dit specifieke lichaam.

Als we ons verbinden met de Aardester, die het aardse deel van het zielsplan bevat, opent ons levenspad zich. Dat kan soms op onverwachte, maar altijd op zielgerichte manieren zijn. Hierbij is vertrouwen op je levenservaring belangrijk. Dit is vertrouwen op het Goddelijke Vrouwelijke en hoe het ervoor kiest om zich via jou te ontvouwen, wetende dat het altijd je groei zal dienen, of je je in eerste instantie comfortabel voelt met dat proces of niet. Daarbij kan het verstandig zijn om, zo vaak als we kunnen verdragen, de rand van ons ongemak te zoeken. Dat wil zeggen de groeigrens in plaats van de comfortzone. Terwijl we onze Aardester-verbinding verkennen, ontwaken we de belofte van ons op aarde gebaseerde spirituele pad: Waarom we hier zijn, met welk doel we zijn geboren en welke taak we in dit leven moeten vervullen. Mataji helpt ons met deze verbinding, om onze eigen unieke natuurlijke spirituele schoonheid op aarde te realiseren en uit te drukken, net als zij. 

Mataji, een Indiase term die ‘grote moeder’ betekent, zou ondergronds wonen, diep in het lichaam van de aarde, in gelukzalige en extatische meditatie. Het feit dat ze de gelukzaligheid van goddelijke vereniging heeft bereikt, terwijl ze diep in de aarde is, maakt haar tot een leidend licht. Een leidend licht voor ons allemaal in aardse vorm die op weg zijn naar het besef dat de hemel niet alleen boven ons hoofd is, maar ook onder onze voeten en in feite in elk deel van ons wezen. Voor die gevorderde spirituele zoekers die leren het vrouwelijke pad te eren dat alles ontvangt, inclusief de aarde zelf en haar heilige vlees dat zich manifesteert als ons lichaam, is Mataji een liefdevolle weldoener. Wezens zoals Mataji en Babaji die geascendeerd zijn en daarom niet langer onderworpen zijn aan de wetten van de fysieke wereld, zoals de dood, maar ervoor kiezen om op aarde te blijven, hebben een groot licht voor de evoluerende mensheid. Deze grote wezens kiezen hun moment van vertrek van de aarde zeer zorgvuldig uit. Ze begrijpen dat hun licht een bepaald evenwicht bewaart en dat hun vertrek een effect op dat evenwicht zal hebben. De timing is zo gekozen dat de aarde de schok van veranderend licht aankan. Vaak incarneren andere lichtwezens zodat er een omslag kan plaatsvinden en de evolutie van de mensheid en de aarde zal worden behoudem, stabiel en ondersteund. 

Kristal Mandala - Mataji & Karmijn Cupriet - Ontspanning en Herstel

Het verhaal gaat dat de spirituele broer van Mataji, Babaji, met zijn discipelen sprak. Zijn geliefde spirituele zus Mataji was ook aanwezig, oprijzend uit de aarde in een gouden bel van extatische gelukzaligheid, zoals ze van tijd tot tijd geneigd was te doen. Babaji zei dat hij zich terug zou storten in de kosmische stroom, nu vrij van zijn fysieke vorm, omdat hij zo één was met het Goddelijke dat zijn gescheiden bestaan ​​niet relevant was. Mataji vroeg hem om op aarde te blijven. Babaji antwoordde: “Het maakt niet uit of ik blijf of vertrek, want deze fysieke vorm is niet echt, alleen het goddelijke licht is echt.” Mataji antwoordde met goddelijke vrouwelijke wijsheid: “Als er geen verschil is of je blijft of vertrekt, dan vraag ik je te blijven.” Babaji stemde ermee in om haar wens te vervullen, waarmee ook de planeet was gediend.

Mataji en haar vrouwelijke wijsheid begrijpen dat hoewel het goddelijke licht waarover Babaji sprak werkelijkheid is maar dat het Goddelijke Vrouwelijke dat zich uitdrukt als deze wereld van vormen ook echt is. De fysieke wereld is het Goddelijke in vorm en het is een ander legitiem gezicht van het Goddelijke. Ze begrijpt dat er licht moet zijn en dat dit licht bestaat om de verlichting en spirituele vrijheid van alle wezens te dienen. Ze woont in de donkerste uithoeken van onze aardse wereld en is lichtgevend. Zij is meesterlijk in het aantonen dat zelfs in duisternis ons licht leeft en waar het licht nodig is moet het schijnen. Het is Mataji’s wijsheid die ons ertoe aanzet om in een bepaald gebied te wonen, waar ons licht nodig is, of om naar een bepaald land te reizen, een bepaalde baan te nemen of zelfs naar een bepaalde sportschool of supermarkt te gaan. We zullen ons licht daar brengen, en hoe dwaas of nutteloos dat ook mag lijken, het is juist belangrijk en nuttig. Dit wordt sterker naarmate we verder komen op het spirituele pad en ons licht krachtiger en effectiever wordt. Het is dus van grote waarde dat we leren eren wat onze hartintuïties ons vertellen over welke plaatsen we moeten bezoeken en wanneer. Maar ook bij welke groepen we ons moeten aansluiten of verlaten, en wanneer, enzovoort. Een goed gebed tot Mataji is: “Geliefde moeder die onvoorwaardelijk van me houdt, moge ik geleid worden om mijn licht te laten schijnen waar het het beste kan dienen.” Vertrouw dan op je levenservaringen en waar je naartoe geleid wordt?

Het kunnen de kleinste ontmoetingen zijn die een enorm verschil maken en het kan zelfs helpen als je laat begeleiden om via een bepaalde weg naar je werk te rijden. Maak je geen zorgen. Mataji houdt van en dient ons allemaal. Onze wederdienst door middel van ons te openen om haar ons te laten begeleiden naar onze ‘juiste plek’ in de fysieke wereld is een prachtig devotioneel gebaar. Ze kan ons dan helpen om onze hoogste uitdrukking van zielslicht te manifesteren door het ontwaken van ons Aardester-chakra. Onze ervaring van ons fysieke leven wordt dan nog spiritueel rijker, authentiek en geïntegreerd. Als jij juist al een sterke verbinding met de aarde hebt en misschien ook met je lichaam maar juist nu het ontwakende licht van het spirituele naar je wilt roepen, werk dan met de energie van Babaji. Het maakt allemaal niet uit want we bereiken uiteindelijk allemaal dezelfde bestemming, we kunnen alleen verschillende routes nemen om er te komen.