Spirituele wijsheid Merlijn & Merliniet

Het Lezen van Energie

De Spirituele wijsheid van Merlijn & Merliniet gaat over Het Lezen van Energie. In Spirituele Wijsheid II wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Boodschap van het Orakel

Dit orakel komt naar je toe met de boodschap dat je waarnemingsvermogen een belangrijk onderdeel is van je persoonlijke doel en goddelijke levenswerk. Het ontwikkelen, vertrouwen op of eren van wat je energetisch voelt, is nuttig voor je levensreis (omdat het je helpt bij het maken van goede keuzes). Daarnaast is het ook nuttig voor anderen die kunnen profiteren van je vermogen om te zien wat zij zelf misschien nog niet bewust kunnen herkennen. Wanneer je jouw waarneming deelt vanuit een plaats van onvoorwaardelijke liefde, zonder oordeel en oprecht mededogen, kunnen jouw reflecties anderen helpen bewustzijn en inzicht te verkrijgen. Vervolgens  kunnen zij dat op hun beurt weer gebruiken om zichzelf te bekrachtigen, angst te overwinnen en meer volledig in liefde te gaan. Dit komt iedereen ten goede.

Als dit orakel naar je toe komt, wordt je aangeraden om tussen de regels door te leren lezen. Dit betekent luisteren en zoeken naar de waarheid achter de woorden die anderen gebruiken. Het betekent dus ook de waarheid zoeken in andermans daden en doen. Hiervoor moet je openstaan ​​voor wat je waarneemt of voelt, of op de een of andere manier gewoon ‘weet’. Zelfs als het niet lijkt overeen te komen met de uiterlijke schijn (misschien juist dan). Dit orakel biedt begeleiding als je meer informatie wilt over een situatie, persoon of beslissing die je moet nemen (of recentelijk hebt genomen). Maar ook als je met verschillende opties wordt geconfronteerd en wilt weten wat de beste manier is om daar mee om te gaan.

Het orakel laat je weten dat de informatie die je nodig hebt recht voor je ligt in het energetische veld. Vertrouw jezelf en stem je af om de energie te lezen zodat je erachter kunt komen wat je nodig hebt. Misschien heb je het gevoel dat je een definitief antwoord nodig hebt op het grotere probleem maar het is voldoende te weten wat de volgende stap moet zijn.  Door je af te stemmen op je gevoelens en te vertrouwen, voel je wat de volgende stap is die het beste bij je past. Als je op die manier blijft werken, dus afstemmen op wat het beste voelt, een stap nemen en dan weer afstemmen. Zo kun je stap voor stap in vertrouwen verder gaan en laat je je leiden door de energie. Zelfs in een situatie die erg verwarrend lijkt, kun je zo stap voor stap naar de oplossing gaan.

Je stap voor stap laten leiden door de energie die je leest
Je hoeft niet te weten hoe elke stap zal bijdragen aan de uiteindelijke oplossing. Je hoeft alleen maar iedere keer weer één stap te zetten. Om dit te doen moet je jezelf steeds weer afvragen wat je keuzes op dat moment zijn waarbij wachten totdat je je innerlijk bewogen en geïnspireerd voelt om te handelen ook een keuze kan zijn. Dan vraag je je af hoe elke keuze voelt door je de volgende vragen te stellen:  Wat voelt goed? Wat bezorgd me angst? Wat geeft me onrust? Wat heeft aantrekkingskracht op mij? Wat geeft me energie en wat zou mij energie kosten en me naar beneden halen?

Kristal Mandala - Merlijn & Mystiek Merliniet - Lezen van Energie

Energie lezen geeft toegang tot je instinctieve intuïtie
Planten hebben geen logica nodig om naar het licht te reiken, het is een instinct. Jij hebt eenzelfde natuurlijke instinct om aangetrokken te worden door het licht, naar datgenen dat jou voedt en voldoening geeft,  waardoor je de beste keuzes voor jezelf kunt maken. Als je energie kunt lezen krijg je toegang tot je instinctieve intuïtie. Die intuïte kun je gebruiken voor het vinden van wijsheid wanneer intellectueel redeneren en logica je niet de zekerheid geeft die je nodig hebt.

Zelfzorg wordt mogelijk door het lezen van je eigen energie
Je wordt ook gevraagd om dit talent voor het lezen van energie op jezelf toe te passen zodat je leert om beter in je eigen behoeften te kunnen voorzien. Als je beter voor jezelf kunt zorgen kan het Universum meer van je vragen. Daarnaast kun je dan ook meer geven en ontvangen. Om verder te komen op je levensreis is het nodig om meer aan zelfzorg te doen. Dit vereist meer aandacht te geven aan je eigen behoeften dan wat anderen nodig hebben. De spirituele reis brengt veel vreugde, maar vraagt ​​ook van je lichaam, geest en ziel om te groeien en te transformeren en dat kan erg veeleisend zijn.

Door Zelfzorg kun je ook beter voor anderen te zorgen
Als je met je aandacht naar de complexiteit het wonderlijke van je wezen gaat zul je merken dat je veel en gevarieerde behoeften hebt. Je hebt bijvoorbeeld behoeften aan rust, licht, tijd voor afzondering, slaap, om buiten te zijn, te socializen, plezier, intimiteit en doel/betekenis. Je hebt een uitlaatklep nodig voor je creatieve,  mentale,  fysieke en spirituele energie. Als een van deze energetische stromen geblokkeerd zijn zul je je niet lekker voelen. Als je leert je eigen behoeften te herkennen en weet wat bij je past (en wat niet zo goed bij je past), vergroot je je vermogen om je eigen energie op een verfijnde manier te kunnen lezen. Zo ben je in staat om jezelf beter te helen en zul je er voor zorgen dat je jezelf regelmatig laat herstellen. Hierdoor zul je een ​​meer oplettende vriend, partner, heler, ouder, gids etc. zijn. Maar ook een betere verzorger voor jezelf.