Spirituele wijsheid II Serapis Bey & Helder Calciet

Goddelijke Afstemming

De Spirituele wijsheid van Serapis Bey & Helder Calciet gaat over Goddelijke afstemming. In Spirituele Wijsheid wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Serapis Bey & Helder Calciet – Goddelijke Afstemming

Goddelijke afstemming betekent in een gezonde relatie komen met het goddelijke plan dat je ziel of hogere zelf heeft afgesproken om dit leven te eren. Jouw aandeel in het goddelijke plan omvat een verbintenis om bepaalde lessen onder de knie te krijgen. Maar ook om bepaalde relaties te helen en jouw verschillende vaardigheden en talenten tot uitdrukking te brengen en misschien ook om nieuwe te ontwikkelen. Dit is je karma voor je leven. We hoeven karma niet als straf zien ondanks dat dit een populair gebruik van de term is. Karma is eigenlijk gewoon onze reeks levenslessen en geschenken. De ziel wordt bijgestaan ​​door goddelijke afstemming die haar helpt op koers te blijven en trouw te blijven aan haar unieke doel. In plaats van verleid, verblind of afgeleid te worden door de paden van anderen tijdens haar ervaring van een menselijk leven. In goddelijke afstemming zijn is een beetje zoals het hebben van zeer regelmatige spirituele coachingsessies met het Universum.

De ziel wordt geholpen om zich af te stemmen op het goddelijke plan door haar team van hogere spirituele begeleiding die haar onvoorwaardelijk liefhebben en dienen. Lichtmeesters, engelen, spirituele gidsen en godinnen helpen elke ziel om haar spirituele bestemming te vervullen. Op voorwaarde dat we eraan denken om hulp te vragen aan die gidsen die elke dag onvoorwaardelijk van ons houden. Want alleen dan zijn ze in staat aanwezig te zijn in ons leven en ons te helpen ons goddelijke potentieel waar te maken. Dit is een uiting van goddelijke genade. Het is de energie die in liefde wordt gegeven en die ons helpt onze last te verlichten. Voldoende te verlichten zodat we kunnen blijven bewegen om ons karma te vervullen. Zodat we kunnen leren, wat het ook is dat onze ziel onder de knie moet krijgen in dit leven, zodat we spiritueel vooruitgaan. Zelfs met de steun van je team van hogere spirituele begeleiding bij het afstemmen op de goddelijke wil heb je nog steeds vrije wil en keuzes om in je leven te maken.

Vrije wil is ons vermogen om te kiezen of we iets op de ene of de andere manier willen doen. Of we typisch willen reageren op een situatie of iets anders willen proberen. Zelfs als je een duidelijke boodschap van je begeleiding ontvangt en het geluk hebt om het ook bewust te begrijpen dan hoef je die begeleiding niet te volgen. Het is altijd jouw keuze. Soms leren we pas de waarde van ons eigen intuïtieve gevoel van begeleiding kennen nadat we het een paar keer hebben genegeerd en daardoor in een puinhoop terecht gekomen zijn. Dan kunnen we ons gaan beseffen dat het onze aandacht waard is. Fouten, die we eigenlijk beter leerervaringen kunnen noemen, leren ons dat luisteren naar onze innerlijke leiding heel nuttig is. Omdat je begeleiding onvoorwaardelijk van je houdt zullen ze je nooit veroordelen en nooit boos op je worden. Zelfs als je hun suggesties constant negeert en toch hun hulp wilt.
De liefde en het geduld van je hogere leiding is onbeperkt. Het is ongelooflijk zoveel als we van het goddelijke ontvangen. Door de liefde van hogere leiding te voelen herinneren we ons dat we allemaal op onze eigen manier leren en groeien en dat alles ten dienste staat van de ontplooiing van het Universum. We leren allemaal door keuze en vrije wil ook al voelt het soms echt niet zo. 

Een deel van spiritueel volwassen worden is leren verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen van onze keuzes. We worden niet gevraagd om verantwoordelijkheid te nemen voor aspecten die we niet kunnen voorzien of beheersen. Dus ook niet voor de keuzes van een ander. We worden wel gevraagd om ons bewust te worden van onze intenties, drijfveren en de kwaliteit van wat we in de wereld doen. Soms vereist dit dat we voor een uitdagend dilemma komen te staan. We hebben misschien het gevoel dat we geen andere keuze hebben dan te werken in een baan die ons uitput of in een relatie te blijven die ons misbruikt. Echter we hebben altijd een keuze. Onze keuze in die situatie zou zijn om de angst om verder te gaan te confronteren. Er kan angst zijn dat we iets anders niet waard zijn of dat we dit lijden op de een of andere manier verdienen. Onze keuze zal zijn om dit uit te dagen en dan te helen zodat we vrij kunnen zijn. We kunnen dan veranderen en misschien zal de relatie met ons kunnen veranderen of misschien ook niet. Maar we zullen de uitdaging zijn aangegaan en zo onze keuzevrijheid gemakkelijker hebben gevonden. Het is niet noodzakelijk gemakkelijk.

We kunnen ons afvragen of het gemakkelijker is om in het lijden te blijven dan het werk te doen om het te ontgroeien. Het is hoe dan ook onze keuze. Door onze kracht van vrije wil kunnen we keuzes maken of we op een bepaalde manier willen doorgaan of niet. Als we fouten maken, kunnen we compassie kiezen en iets constructiefs leren en de volgende keer de dingen een beetje anders doen. In plaats van te oordelen. We kunnen ook kiezen wat voor soort persoon we willen worden en ons best doen om dienovereenkomstig te handelen. In het begin kan dit een morele beslissing zijn. Zoals bijvoorbeeld niet liegen, bedriegen of stelen, niet gemeen doen tegen anderen en leren hoe we empathie en tolerantie voor anderen en onszelf kunnen hebben. Dan zouden we keuzes op een hoger niveau kunnen maken en misschien zelfs op zoek gaan naar een positieve bijdrage aan de wereld volgens onze eigen talenten en capaciteiten. Uiteindelijk zullen we groeien naar het spirituele niveau van een ingewijde op planeet aarde. Hierbij wordt onze uitdrukking van onze vrije wil geleidelijk aan over gegeven aan de wil van het Goddelijke. Ongeacht wat het van ons vraagt we zullen ons best doen om vanuit een meedogend hart te komen en laten de verwachtingen over hoe het Goddelijke door ons zou moeten werken los. We geven ons over, meestal vele malen.

Waar we ons ook bevinden op de spirituele evolutionaire schaal we kunnen er altijd voor kiezen om terug te keren naar ons hart en vanuit die plek te zijn en keuzes te maken. We kunnen er zo voor kiezen om dat wat ons hart een stem geeft te eren. Door op deze manier te leven ontvouwen onze talenten zich geleidelijk. Je weet misschien wat je talenten zijn. Maar het kan ook zijn dat je afvraagt ​​of je überhaupt enig talent in je hebt. Echter we hebben allemaal iets in ons dat geboren wil worden en zelfs specifiek door ons geboren wil worden. Als je bij je hart blijft en verwachtingen loslaat over hoe je talenten eruit moeten zien dan zullen ze zich op den duur aan je tonen. Ons talent is waar het Goddelijke het meest geconcentreerd is in ons. Het is waar we naar kunnen terugkeren als we ons van ons eigen pad hebben afgeleid misschien doordat we tijdelijk verblind zijn door een ander. We kunnen er dan voor kiezen om de concurrentie te vergeten en ons in plaats daarvan teconcentreren op het laten groeien van ons eigen licht. Om aan onze talenten te werken die zich aan ons openbaren wanneer de tijd rijp is. Als we dat op een zachte en vriendelijke manier doen dan leren we stap voor stap in onszelf te geloven. We kunnen dan een  geweldige keuze maken die veel positieve karmische-punten oplevert voor ons en anderen. Namelijk de keuze om het grotere goed te dienen met ons talent. Onze talenten lijken misschien anderen te beïnvloeden of meer persoonlijker te zijn. Hoe belangrijk ze ook lijken of hoe kleinze zijn, onze talenten zijn het licht van binnen dat ons kan helpen bewust verbonden te blijven met het Goddelijke. Vooral als we door een fase van duisternis of strijd gaan. Het licht van je talent kan ook zichtbaar zijn voor anderen om je heen waardoor zij steun krijgen tijdens hun strijd.

We kunnen onze talenten gebruiken om te streven naar ego-glorie. Maar we kunnen ze ook in toewijding en dienstbaarheid overgeven aan het ontwaken van spirituele liefde in ons hart. En misschien zelfs de harten van alle wezens. Die keuze is altijd aan ons om te maken. 

Kristal Mandala - Serapis Bey & Helder Calciet - Karmische Lessen

Je talent zal altijd een goddelijk doel dienen of het nu een krachtige zangstem is of het kostbare vermogen om echt naar een ander te luisteren. Het maakt niet uit hoe subtiel of hoe dramatisch je gaven of talenten lijken te zijn er is altijd het Goddelijke in hen. Soms lijkt een talent zo gewoon dat we het niet eens als een talent beschouwen. Zo kunnen we de kans missen om bewust deel te nemen aan dit grote universum door onze goddelijke talenten te eren alleen omdat we  niet erkennen wat we voor ons hebben. Een voorbeeld van zo’n ogenschijnlijk gewoon talent (dat allesbehalve gewoon is) is het vermogen om te luisteren. In staat zijn om te luisteren is in staat zijn om een ​​ander volledig te ontvangen. Dit is luisteren zonder analyse, zonder antwoord te formuleren, zonder iets anders te doen dan aanwezig zijn en te ontvangen. Dit is een zeldzaam en wonderbaarlijk talent. Op zo’n manier gehoord worden is een geschenk dat het leven van een ander in een oogwenk kan veranderen. Als je in de aanwezigheid bent van iemand die je echt hoort dan voel je je begrepen, verbonden, geliefd, aanwezig en levend. Dat is zeker geen klein offer. Als er naar ons wordt geluisterd dan ontstaat er ruimte voor onze eigen wijsheid.

Als je meer wilt weten over wat je talenten kunnen zijn wees dan niet bang om de wezens die onvoorwaardelijk van je houden hiernaar te vragen. Zo ook aan Serapis Bey die onvoorwaardelijk van je houdt en het je graag zal laten zien. We worden tijdens ons leven herhaaldelijk ingewijd in goddelijke afstemming. Onze vrije wil wordt altijd geëerd. Er zijn echter tijden dat we op ons verzoek worden bijgestaan ​​door hogere leiding om uit een puinhoop van onze eigen makelij te komen. Spirit kan ons helpen om uit patronen te komen die we voor onszelf hebben gecreëerd. We hebben door onze keuzes misschien onbedoeld ons eigen pad moeilijker gemaakt dan nodig was. We hadden het recht om dat te doen en ervan te leren maar we worden er niet voor gestraft. We zullen er echter wel lering uit moeten trekken maar we kunnen ook geholpen worden bij het opruimen van onze rotzooi. Gelukkig maar.

We kunnen overtuigingen hebben die zo verankerd raken dat we geen andere mogelijkheden meer zien om ons werk zijn weg te laten vinden naar waar het bedoeld is. We kunnen onbewust voorkomen dat we hulp krijgen van onze begeleiding door niet te luisteren naar onze intuïtie waarmee het goddelijk ons probeert te inspireren. Om in staat te zijn om ons af te stemmen op het goddelijke plan zouden we dus vrij moeten zijn van de zwaarte van onze eigen verwachtingen (en de negatieve verhalen van anderen). Zodat we genoeg hoop en openheid zouden kunnen voelen om de inspiratie te accepteren, te handelen naar onze intuïtie en zo de situatie zich laten ontvouwen met goddelijke hulp. Wanneer onze begeleiding binnenkomt, door goddelijke genade en liefde, dan helpen ze ons op te tillen. Ze helpen ons om ons denken en onze overtuigingen op te schonen en ons zelf niet in de weg te gaan staan. Ze helpen ons door het geschenk van goddelijke afstemming. We zijn misschien wel op een dwaalspoor geraakt door hoe we ons leven hebben geleefd of misschien zijn we op een donker pad afgedwaald of in een val terechtgekomen omdat we denken dat iets niet snel genoeg of helemaal niet gebeurt. Dat is echter ons ​​recht, het is allemaal leren. Al zijn we zo misschien onbedoeld uit het spirituele ritme van ons leven geraakt door genade krijgen we weer de kans om in het ritme te komen.

We kunnen dus te traag zijn en hulp nodig hebben om er zeker van te zijn dat we klaar zijn voor een kans die op onze weg komt. Maar het kan ook zijn dat we de neiging hebben om vooruit te rennen en door een enorme hoeveelheid innerlijk werk te gaan. Hierdoor kunnen we zo ver vooruit lopen op waar we bedoeld waren te zijn dat we moeten wachten op degenen die karmisch voorbestemd zijn om ons bij te staan. Het duurt soms even voordat we ons realiseren dat als we naar de finish haasten dat daar niemand is om het aangebodene in ontvangst te nemen. Dan zouden we onszelf niet bepaald een gunst hebben bewezen. In plaats daarvan worden we aangemoedigd door begeleiding om te vertrouwen en het leven te laten gebeuren. Dus inclusief onze groei en bloei die een integraal onderdeel zijn van dat proces. Dus zelfs als we het gevoel hebben dat we bij een spirituele bushalte wachten op onze rit dan nog kan goddelijke afstemming ons helpen die wachttijd te gebruiken als een zinvolle tijd voor spirituele groei. We kunnen dan namelijk geduld, vertrouwen, uithoudingsvermogen en innerlijke vrede ontwikkelen. Begeleiding kan ons helpen om op één lijn te blijven met het goddelijke plan door ons te inspireren om deze lessen zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Zo gaan we beseffen dat er eigenlijk helemaal niet gewacht hoeft te worden want er is alleen maar groei.

Zonder die goddelijke hulp zouden we kunnen gaan geloven dat we niet alleen wachten maar dat het iets negatiefs betekent. Namelijk dat we bijvoorbeeld niet zullen krijgen wat we willen, niet zullen slagen, op de verkeerde plaats of op het verkeerde pad zijn. Dit kan ons heel goed weer uit de goddelijke afstemming halen en in de andere richting brengen. Zodat het energetisch te zwaar wordt om het leven dat we willen te co-creëren met Spirit. In beide situaties – energetisch te zwaar en energetisch te snel – moeten we leren de wereld te laten draaien zoals hij wil. Terwijl we vertrouwen op de steun van ons goddelijke team om ons te helpen weer op één lijn te komen met ons het goddelijke plan. Dit is ongetwijfeld soms makkelijker gezegd dan gedaan. We kunnen zelfs in paniek raken en een urgentie voelen om zogezegd de klus te klaren. We moeten echter niet vergeten dat, hoewel een schok ons ​​de nodige impuls en energie kan geven om door te gaan met een taak, er altijd genoeg tijd is om ons spirituele werk te voltooien. Het is namelijk ingebouwd in het goddelijke plan. Denk je dat het Goddelijke je een taak zou geven en geen tijd om het af te maken? Dat zou nogal een slechte organisatie zijn en dit Universum is uitzonderlijk goed georganiseerd (of we nu bekend zijn met het goddelijke ontwerp achter de schijnbare chaos en willekeur, of niet, het is niettemin een zeer efficiënt systeem).

Wanneer we in goddelijke afstemming zijn is het gemakkelijker om te vertrouwen op hoe ons leven zich ontvouwt. Dit komt omdat we ons van binnenuit gekoesterd voelen en weten dat we in de pas lopen met de stroom van ons leven en we kunnen herkennen dat alles gebeurt zoals het zou moeten. Om te worden ingewijd in goddelijke afstemming hebben we verschillende componenten nodig. We moeten ten eerste een vertrouwensrelatie hebben met onze hogere leiding. Daarnaast moeten we weten wat onze talenten zijn of bereid zijn ze te ontdekken. Maar ook te accepteren als we ons nog niet bewust zijn van onze spirituele gaven. Als laatste moeten we bereid zijn om ons over te geven aan een kracht die groter is dan onze eigen persoonlijke wil, ambitie of verlangen. Namelijk de kracht van het universele plan. Het universele plan is een spirituele blauwdruk voor de evolutie van de hele schepping. Je zou je een opperwezen kunnen voorstellen, zoals een kosmische architect, die die blauwdruk perfect heeft opgesteld zodat alle wezens uiteindelijk gelukkig en vrij kunnen worden.