Spirituele wijsheid Serapis Bey & Helder Calciet

Karmische Lessen

De Spirituele wijsheid van Serapis Bey & Helder Calciet gaat over Karmische lessen. In Spirituele Wijsheid II wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Boodschap van het Orakel

Het is verleidelijk om jezelf te veroordelen in de worstelingen van het leven, om je af te vragen: waarom krijg ik dit niet? Waarom heb ik pijn? Wat doe ik verkeerd? Dit moet karma zijn. Doe dit jezelf of anderen niet aan want schuld, schaamte en oordeel maken de situatie nog moeilijker. Als er strijd is, is er ook een kans op een doorbraak die door de ziel kan worden gegrepen. Deze kans krijg je in deze groeimethode van strijd. Je zult ook momenten hebben die leuker zijn, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Sommige zielen kiezen ervoor om levens te hebben waarin veel strijd de vroegere fase van hun leven kenmerkt. Hierdoor worden ze voorbereid op groot werk – en veel lichtere en vreugdevollere ervaringen – in de tweede helft van hun leven. Of je leven nu moeilijkheid, of misschien zelfs moeiteloosheid is ontspan en probeer het niet te begrijpen. Accepteer dat karmische genade je de beste manier geeft om te groeien en je goddelijkheid te manifesteren. Je hoeft het niet te begrijpen, maar om het te accepteren en te vertrouwen, moet je geloven dat je echt geliefd bent door het universum.

Ook in strijd is genade
Er zijn tijden dat het levenspad gemakkelijker, vloeiender, meer moeiteloos en stralend wordt met goddelijke gratie. Op die momenten hebben we het gevoel dat we iets goed doen en voelen we ons bevestigt en valideert door het universum. Alles valt gewoon op zijn plaats en we voelen ons gezegend. Wat moeilijker te accepteren kan zijn, is dat er ook genade in de strijd zit. Het Goddelijke, in zijn oneindige liefde voor jou, zal je in staat stellen om je aangeboren potentieel te vervullen. 

Kristal Mandala - Serapis Bey & Helder Calciet - Karmische Lessen

Zelfs als je Ziel gekozen heeft hier te zijn om de uitdaging te ervaren die vaak gepaard gaat met versnelde spirituele groei zullen er momenten zijn  waarbij je pad zacht, duidelijk en moeiteloos is. Wanneer dat gebeurt, is dat wat jou het beste van dienst zal zijn. Zelfs de meest intense paden die ervaringen van trauma of misbruik omvatten – misschien juist die paden – zullen tijden van lichtheid en vreugde nodig hebben. Je levenspad zal zich ontvouwen op een manier die het meest ten goede komt aan je zielsgroei. Wat je moet onthouden, is niet jezelf te veroordelen, of te denken dat je iets verkeerd doet als het leven moeilijk wordt. Het is eigenlijk een teken dat je door een versnelde fase van spirituele groei gaat, en de zegeningen die daaruit voortkomen, zijn hetgeen wat je het meest nodig hebt en wilt. De worstelingen die we in het leven tegenkomen, kunnen al uitdagend genoeg zijn zonder onnodige schuld, schaamte of oordeel toe te voegen.