Voorstellen Helder Calciet

Helder Calciet – Ontgiften

Helder calciet is verkrijgbaar in grote en kleine stukjes en ook in vierkante of ruitvormige vormen. Als je naar helder calciet kijkt en dan vooral die in ruitvorm dan zie je in verschillende richtingen strepen in de steen. De steen is meestal helder maar heeft enkele ondoorzichtige lijnen die wijzen op zijn vermogen om energie te verplaatsen. Het kan een enigszins wasachtig uiterlijk hebben. Echter er is één type helder calciet is dat absoluut helder is. Het wordt IJsland Spar of Optical Calciet genoemd en het is het vergrootglas van de natuur. Als je het boven dingen houdt dan zullen ze worden uitvergroot. Dit duidt op het specifieke doel van dat type helder calciet en dat is om situaties voor ons duidelijker en zichtbaarder te maken. In dit onderdeel van de Kristal Challenge werken we in wezen met gewone heldere calciet. Echter als je Iceland Spar al in je kristalverzameling hebt of je aangetrokken voelt om het hier te gebruiken dan zal het ook werken.

Calciet zuivert en versterkt energie. Net zoals Bergkristal maar met een zachtere en meer aanhoudende werking. Gewoon een stuk helder calciet om je heen hebben zal gedurende een lange periode werken om blokkades op te heffen en je energieveld te versterken. Het is een geleidelijke afstemming in de tijd die ons in staat stelt om ons aan nieuwe trillingen aan te passen en ze vast te houden. Want je kunt niet van het ene uiterste in bewustzijn naar het andere gaan en verwachten net zo stabiel en bekwaam te zijn als je zou zijn als je het stap voor stap zou doen. Waarbij de reis zich stap voor stap kan ontvouwen waardoor het beheersbaar is. Helder Caciet helpt je met een stap voor stap benadering.  Het begrijpt namelijk de waarde van een proces en brengt je waar je heen moet zonder overmatige haast die je algehele voortgang zou kunnen ondermijnen en destabiliseren.

Verschillende kleuren calciet werken op verschillende problemen en chakra’s. Zoals blauw voor de keel, roze of groen calciet voor het hart en oranje voor het sacrale en zonnevlecht chakra. Maar helder calciet is een uitstekende algemene heler die door alle chakra’s werkt maar vooral de kruin. Het Kruin-chakra moet open en helder zijn om de goddelijke genade te ontvangen die Serapis Bey ons wil brengen. Als onze kruin-chakra geblokkeerd is dan kan de energie van genade aanvoelen als een grote sprong om toe te staan. Een sprong die we niet kunnen nemen. Het  gaat namleijk niet om wat ons door het Goddelijke wordt aangeboden maar meer om ons vermogen om het te ontvangen. Het is niet zo dat genade ons niet zal bereiken want genade kan van nature door alles heen gaan.  Echter ons vermogen om open te staan ​​en bereid te zijn om het te ontvangen, te herkennen en toe te staan kan worden belemmerd door onze eigen angsten en terughoudendheid . Het is alsof je een knuffel probeert te krijgen met je armen gekruist voor je borst. De knuffel kan nog steeds worden gegeven maar je vermogen om erdoor te worden beïnvloed zou toenemen als je je armen opent en je overgeeft om vastgehouden te worden. Echter we moeten vertrouwen hebben om dit te doen. In het geval van goddelijke genade is het spirituele vertrouwen dat we nodig hebben. Dat betekent dat je kruinchakra zich op zijn minst moet beginnen te openen.

Soms wanneer genade ons wordt aangeboden reageren we zonder te beseffen dat het eigenlijk genade is en slaan het af. We moeten bedenken dat het Goddelijke zowel door mensen als door omstandigheden handelt. Misschien moeten we eraan denken om ons door het Goddelijke te laten helpen zelfs door gewone mensen en situaties heen. Genade manifesteert zich in verschillende gedaanten. Soms zelfs in een gesloten deur die ons dwingt een andere richting in te slaan; een die uiteindelijk meer geschikt voor ons zal zijn. Als we dit vrijwillig accepteren en ontvangen dan staan ​​we open. Als we worstelen en weerstand bieden of vechten om dingen voor elkaar te krijgen volgens onze eigen kijk op hoe het zou moeten gebeuren dan moeten we misschien zachter en ontvankelijker worden.

Met een soortgelijke vibratie als de heldere vlam van Serapis Bey verplaatst helder calciet de dichtheid van het energielichaam en in het bijzonder het kruinchakra. Hierdoor kunnen hogere vibraties je chakra’s binnendringen en zich daar vestigen. Op een praktisch alledaags niveau betekent dit dat je in staat wordt om meer liefdevolle geloofssystemen vast te houden en minder verankerd te zijn in negatieve of angstige verwachtingen. Dit maakt ons natuurlijk ontvankelijker voor karmische genade en heling. Trillingen met een lagere dichtheid kunnen behoorlijk plakkerig zijn. Daarom zijn ze moeilijk los te laten en hebben ze de neiging om op zichzelf op te bouwen. Ze trekken daardoor gemakkelijk andere soortgelijke vibraties aan. Het is een negatieve ervaring van het aantrekken van iets soortgelijks. Het doet denken aan die uitdrukking ‘Soort zoekt soort’. 

Kristal Mandala - Serapis Bey & Helder Calciet - Karmische Lessen

We hebben de subtiele, aanhoudende en gracieuze energieën van stenen zoals helder calciet nodig om ons te helpen bij het loslaten van plakkerige en lager vibrerende gedachten en overtuigingen. Zodat we kunnen beginnen te verlichten door meer consistent te resoneren met een meer liefdevolle vibratie. Hoe meer gevestigt de hogere vibratie is hoe korter en minder dwingend een uitglijder uit liefdevol bewustzijn voor ons is. We kunnen van tijd tot tijd in en uit die liefdevolle plek gaan maar we zullen er gemakkelijker en sneller naar terug kunnen keren. Want de drang om terug te gaan naar echtheid, naar liefde, voelt op momenten dat we in contact komen met lage energie zeer uitnodigend aan. De manier waarop helder calciet ons helpt om de dichtheid los te laten is doordat we beginnen te herkennen wanneer ons ego-gebaseerde gedrag een dwaze soapserie creëert waardoor ze niet langer zo dwingend voor ons zijn. Dit klinkt misschien als een kleine verschuiving maar het is echt een belangrijke.

Het verliezen van gehechtheid aan emotioneel drama is een belangrijke stap in ons persoonlijke helingsproces. Zelfs onaangename emotionele toestanden zoals woede of verdriet kunnen verslavende, repetitieve reactiepatronen worden. Leren om ze los te laten door in staat te zijn om helende genade te ontvangen waardoor dit mogelijk wordt is een belangrijk teken van spirituele groei. Als we in die fase zijn dan willen we eigenlijk loslaten en zijn we er klaar voor. We stellen ons dan open voor meer verfijnde alternatieven in denken, voelen en gedrag. Het is gewoon natuurlijker geworden om dat te doen en helder calciet ondersteunt ons daarbij. Omdat dit proces plaatsvindt door met helder calciet te werken zal onze innerlijke wereld veranderen. Uiteindelijk zal dit ook worden weerspiegeld in veranderingen in de uiterlijke wereld. De soorten mensen en relatiesituaties die in ons leven zijn beginnen te veranderen soms zelfs zeer dramatisch. Dus als je dramatische veranderingen doormaakt, waarbij het lijkt alsof je ‘vriendschappen of andere connecties sneller verliest dan dat je nieuwe maakt, raak dan niet in paniek. Hoogstwaarschijnlijk groei je dan gewoon snel. Soms is het belangrijk om eenzaamheid te verdragen. Zeker als we disfunctionele vriendschappen of andere relaties loslaten die misschien waren gebaseerd op pijn, oordeel of angst. Het helpt ons namelijk om onze verbinding met onszelf en met het Goddelijke te verdiepen.

Vanuit die diepere innerlijke verbinding is er minder wanhoop om eenzaamheid te vermijden. Hierdoor kunnen we verstandiger en met meer onderscheidingsvermogen kiezen wie we uitnodigen in ons leven. We kunnen vriendschappen kiezen die opbeurend en koesterend aanvoelen ook al zijn die zeldzamer. Het wachten op vriendschappen die echt voedend zijn maakt elke vorm van loslaten – zelfs als er een tijd van eenzaamheid volgt – absoluut de moeite waard. Helder calciet ondersteunt dit proces en helpt je om oude relatiepatronen, twijfels en angsten los te laten. Het helpt je voorzichtig de angst los te laten dat je alleen komt te staan als je de dingen niet accepteert zoals ze zijn. Als je vraagt ​​om meer liefdevolle, ondersteunende relaties die zijn afgestemd op je levensdoel. Als je wilt geloven dat het leven anders kan zijn maar dat verschil nooit echt lijkt te ervaren dan kan helder calciet helpen. Misschien denk je wel dat het mogelijk is dat je een betere gezondheid of gemakkelijker financiële situaties of meer liefde en vriendschap kunt hebben. En dat is ook zo. Je zult merken dat helder calciet je zal helpen je innerlijke wereld opnieuw op één lijn te brengen. Door op te ruimen wat je niet nodig hebt zodat je ruimte hebt om te genereren en te ontvangen wat je nodig hebt om een ​​leven met een hogere vibratie te leiden.

De steen zal je helpen geduld te hebben terwijl je het harde werk doet dat soms nodig is om te helen. Hoe ‘zweverig’ dit ook mag klinken een verschuiving naar energie met een hogere vibratie door het innerlijke werk brengt wel degelijk praktische veranderingen in ons leven teweeg. Het is niet de vraag of het zal gebeuren. Het is alleen een kwestie van wanneer. Als we hier nog op aan het wachten zijn dan is dat niets anders dan een aanwijzing van het Goddelijke om door te gaan met ons innerlijk werk.

Meer lezen over de werking van Helder Calciet