Spirituele Wijsheid II St. Germain & Amethist

St Germain & Amethist – Manifestatie vanuit Bewuste spirituele communicatie

De healing van St Germain & Amethist gaat over Manifestatie vanuit Bewuste spirituele communicatie. In Spirituele Wijsheid , Voorstellen Amethist en Voorstellen St Germain wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Manifestatie vanuit bewuste spirituele communicatie

Je ziel of hogere zelf is zoiets als een persoonlijke telefoonlijn naar de goddelijke bron. Wanneer je je meer bewust wordt van je zielsaanwezigheid, is het een beetje alsof je leert hoe je de hoorn van je ingebouwde kosmische telefoon moet opnemen, zodat het Goddelijke bewuster tot je kan spreken. Het Goddelijke heeft vele gezichten. Voor jou kan dat het Universum zijn, jouw versie of versies van God of de Godin, het kan je eigen innerlijke goddelijke essentie zijn of je team van hogere spirituele begeleiding, inclusief je spirituele gidsen die onvoorwaardelijk van je houden, je engelen en natuurlijk de Lichtmeesters. Of het Goddelijke is voor jou deze krachten gecombineerd, of de ene energie die ten grondslag ligt aan alle manifestaties van deze gezichten en de hele schepping. Welk gezicht of welke vorm van het Goddelijke jou ook aanspreekt, het zal degene zijn die naar je uitreikt, of het nu je eigen hogere zelf is of een gids, de heilige geest of de zielestem van Moeder Aarde zelf.

Het bewust kunnen ontvangen van spirituele communicatie biedt ons eindeloze voordelen. Stel je maar een vriend voor die altijd in de buurt is, alles begrijpt, nooit zal bekritiseren en toch ook eerlijk zou zijn en je zou laten weten wanneer je moet groeien of iets moet verbeteren wat je hebt gedaan. Stel je een vriend voor die je kracht geeft en van je houdt, geen agenda heeft anders dan jouw spirituele groei en die je onvermoeibaar kan helpen zonder ooit uitgeput of moe te worden. Zo is het Goddelijke bij ons. Behalve dat ze de ontvanger is van hogere visies, kan de menselijke ziel, wanneer ze zich op een gevorderd niveau van evolutie bevindt, zelf een enorme hoeveelheid spirituele energie bevatten. Zo komt ze steeds meer op één lijn te staan ​​met de goddelijke bron en werkt dan als een bewust levend kanaal van de bron. Als je regelmatig een healing doet (voor jezelf of anderen), mediteert, channeled en andere vormen van zelfheling zoals bewuste dans doet, zul je spirituele energie opnemen en tot op zekere hoogte ook opslaan. In de loop van de tijd hoopt dit zich op en geeft het energie en bewustzijn, niet alleen voor jou op menselijk niveau, maar ook voor je ziel op spiritueel niveau. De ziel groeit namelijk ook.

Je zou je kunnen voorstellen dat spirituele energie als heilig water is en dat je ziel een fontein is – naarmate de energie groeit, begint de fontein vol te lopen en stroomt na verloop van tijd over. Het is in tijden van overstroming dat onze eigen persoonlijke spirituele heling ook heling wordt voor iedereen om ons heen. Goddelijke energie stroomt gewoon door ons heen en stroomt over in de wereld om ons heen. We leren om ons open te stellen en te ontvangen en uiteindelijk de energie van ons hogere zelf te integreren in ons fysieke lichaam. Hierdoor kan het samensmelten en ons fysieke lichaam wakker maken en dat is hoe we groeien. Die groei stelt ons open voor bewuste spirituele communicatie en het opbouwen van goddelijke innerlijke aanwezigheid die het ontvangen van deze energie van ons hogere zelf kan stimuleren. Naarmate we groeien, kunnen we niet alleen informatie ontvangen, maar ook de kwaliteit van die energie gaan voelen en belichamen. Het is alsof we verzadigd raken in het hemelse parfum en het beginnen uit te stralen. We zijn wat we (energetisch) eten, om zo te zeggen.

Alles wat we ook verlangen heeft een frequentie. Vaak zal waar we van dromen en verlangen om te manifesteren een hogere frequentie hebben dan de staat waarin we ons op dat moment bevinden. Dit is vooral zo als we moedig genoeg zijn om groots te dromen en een diep verlangen hebben om onze zielswaarheden op een praktische manier in de wereld te manifesteren. Als je een leven wilt dat overvloediger en welvarender is, op een echt liefdevolle en hartgerichte manier (in plaats van simpelweg meer geld te verwerven uit een plaats van angst en manipulatie), dan reik je naar levenservaringen met een hogere frequentie. Wanneer we bereid zijn aan onszelf te werken om obstakels voor het vibreren op die hogere frequentie te verwijderen (zoals eigen overtuigingen, gewoonten en zelfs ons gezelschap die onze frequentie kan verlagen en ons ervan weerhoudt onze dromen te bereiken) krijgen we veel spirituele hulp. De ziel of het hogere zelf is zo behulpzaam in dergelijke situaties. Het kan je helpen te zien hoe je kunt creëren wat je hart echt verlangt door aan je relatie met jezelf te werken. Het zal je naar de kern van het probleem brengen en je helpen om te werken aan wat het ook is dat je blokkeert. Het helpt je de waarheid in een situatie te zien. In plaats van de illusie die je doet geloven dat iemand of iets je blokkeert om te hebben wat je wilt hebben, of het soort persoon te zijn dat je wilt zijn. Zo verhogen we onze frequenties van de vibratie van waar we nu zijn, naar waar we willen zijn, om de volgende fase van onze levensexpressie te manifesteren.

Het inzicht en de energie van je ziel helpt je om jezelf te zien als de mede-schepper (samen met de grote goddelijke intelligentie) van je levenservaringen. Door dat bewustzijn kunnen we ons energiek, geïnspireerd en zeer gemotiveerd voelen om aan onszelf te werken, om eindeloos toegewijd te zijn. Zodat we alles doen wat we kunnen om open te staan ​​om het leven te ontvangen, in overeenstemming met het goddelijke plan en levensdoel dat in ons hartsverlangen is geëtst. Een van de beste manieren om dieper in contact te komen met je ziel (en het Goddelijke via de telefoonlijn van je eigen ziel), is er een  gewoonte van te maken om met je eigen hogere zelf te praten over wat je ervaart en om de hulp en aanmoediging te vragen ​​die je nodig hebt. We leven in een zone van vrije wil in dit universum. Dit betekent dat we verantwoordelijkheid hebben voor onze keuzes en hoewel er altijd hulp beschikbaar is voor onze spirituele groei, moeten we er wel om vragen. Het Goddelijke weet al wat we nodig hebben en weet zelfs beter dan wij, wat ons zal dienen. Daarom is de beste manier om iets te vragen niet : “Ik wil”, maar: “Hoe kan ik hier het beste dienen?” Het is niet dat je wensen niet waardevol zijn, het is meer dat wat je echt wilt in je hart misschien niet is wat je denkt dat je echt wilt op het moment. Dus bijvoorbeeld bidden oftewel vragen om de beste vervulling van je hartsverlangen is een goede manier. Want dit geeft blijk van vertrouwen op de wijsheid van de goddelijke intelligentie en erkent nog steeds de waarde van je eigen verlangens en dat ook deze een manier kunnen zijn waarop het Goddelijke zich door jou kan manifesteren.

Manieren waarop we hulp kunnen vragen en krijgen, zijn eenvoudigweg gebed (praten met het Goddelijke) en meditatie (luisteren naar het Goddelijke). Soms komen er geen woorden bij kijken. We kunnen bidden door middel van dans en emotionele offers of woordeloos bidden door het voorhoofd op de grond te leggen en je geheel overgeven aan het Goddelijke door de intentie om los te laten. Het gaat om het gevoel, de energetische waarheid die het tot een oprecht gebed maakt. Net als een eenvoudige oprechte verontschuldiging die is misschien kort maar voelt energetisch wel echt aan. Dat is het verschil tussen chatten met het Goddelijke en bidden. Het komt niet zozeer uit een praatziek brein als wel uit een diep geopend hart. Streef er niet naar om perfect te zijn in je gebed, maar streef er gewoon naar om zo kwetsbaar, echt en eerlijk mogelijk te zijn tegenover het Goddelijke. Een onvolmaakt rommelig gebed dat uit het hart komt, is kostbaar en doeltreffend. Als we bidden, krijgen we antwoord. Elk gebed wordt verhoord en het antwoord wordt altijd gegeven, zonder uitzondering. Het lastige voor ons is meestal om het antwoord bewust te ontvangen. Als we onthecht en open zijn dan is ontvangen makkelijker. Echter het probleem is dat wanneer we diep over iets bidden, het iets heel belangrijks voor ons is en daarom kan het moeilijk zijn om ons echt over te geven. We willen misschien openstaan ​​voor een antwoord en toch hopen we dat er een bepaald soort antwoord wordt gegeven. Dit is heel menselijk en begrijpelijk, maar het kan het moeilijker maken om een ​​antwoord te horen. Het is een beetje alsof we onze ego-vingers in onze oren steken en zelfs als het antwoord dat we wilden komt zouden we het niet kunnen horen. Dit is meestal het geval bij vragen om hulp die we hebben die gaan over een strijd tussen hoe we willen dat de dingen zijn en hoe ze zijn. Er is vaak een deel van ons dat weigert iets anders te zien dan wat we willen zien (onze emotionele gehechtheid). Als gevolg daarvan, als het goddelijk  ons probeert te vertellen dat er een andere realiteit is, vechten we tegen het zien ervan en als resultaat voelen we ons in conflict en verward. Dit kan erg pijnlijk zijn.

Wanneer je bewust verbinding wilt maken met hogere begeleiding, moet je vragen dat je emotionele zelf onthecht wordt, zodat je open kunt staan ​​om te horen wat er gehoord moet worden. Als we ooit beweren een gebrek aan begeleiding in ons leven te hebben, is het mogelijk dat emotionele gehechtheid ervoor zorgt dat we zogezegd onze vingers in onze oren steken en doen alsof we niet horen. We moeten niet vergeten dat om leiding vragen niet hetzelfde is als vragen dat ons verteld wordt wat we willen horen. Soms horen we iets dat we willen horen, dit kan gebeuren en het gebeurt vaak ook. Maar het kan ook voorkomen dat we door een verhoord gebed een ander perspectief krijgen. Onthechting is essentieel als we het goddelijke echt een kans willen geven om ons te helpen een betere manier te vinden om onze goddelijke bestemming te leven. Om je steeds meer bewust te worden van de antwoorden en indrukken die je ontvangt (en we ontvangen ze allemaal), zul je jezelf regelmatig de tijd en ruimte moeten geven om zonder afleiding in je eigen energie te zijn. Dus constant geluid van televisie, telefoongesprekken, familie- en vriendschapscrises enzovoort kunnen het moeilijk maken om je antwoorden te ontvangen. Het is natuurlijk mogelijk om een ​​flits van helderheid te krijgen te midden van al het drama, maar wat tijd in stilte kan echt nuttig zijn om ons vermogen tot bewuste ontvankelijkheid op te bouwen. Een eenvoudige, ontspannende visualisatie of meditatie is een eenvoudige en effectieve manier om wat interne ruimte voor jezelf te creëren. Een wandeling in de natuur alleen of met een huisdier is misschien een andere manier. 

Deze oefening om in stilte in je “persoonlijke ruimte” te zijn kost misschien maar vijf of tien minuten per keer – maar dat is zeker genoeg om een ​​enorm verschil te merken in je gevoelens van spirituele verbinding. Na verloop van tijd, en soms zelfs onmiddellijk, zul je merken dat deze oefening je intuïtieve kennis over welke keuzes je moet maken, versterkt. Deze oefening kan helpen bij elk type beslissing, Je zult ook een toename van je zelfvertrouwen opmerken, die groeit namelijk mee met je overtuiging dat je echt toegang hebt tot je spirituele begeleiding wanneer je het nodig hebt. Je zult gemakkelijker op je gevoelens kunnen afstemmen en op een diep, intuïtief niveau helderder krijgen wat goed of fout voor je voelt. Een van de grootste obstakels voor het bewust ontvangen van begeleiding is het hebben van verwachtingen over hoe dat antwoord aan jou zal worden gegeven. De verwachting hebben dat God met een krachtige stem uit de hemel boven je spreekt zullen je niet helpen bij het ontvangen van bewuste spirituele communicatie. Ook al kunnen je antwoorden op die manier komen, maar hoogstwaarschijnlijk zal dat niet het geval zijn. Spirituele communicatie is een natuurlijke, alledaagse gebeurtenis. Het verliezen van je niet zo realistische verwachtingen en het openstaan ​​voor subtiliteiten zal je zelfvertrouwen vergroten en je helpen op te merken hoe het goddelijke al aan het werk is in je leven.

Het goddelijke kan heel creatief zijn om je te bereiken. Dit betekent dat jouw antwoord soms in jouw eigen gedachten doorkomt in de tijd die volgt op het gebed. Je zult in eerste instantie misschien denken dat je het zelf hebt verzonnen omdat antwoorden op gebeden zo eenvoudig kunnen lijken. Of misschien praat je met iemand die je goed advies of wijze raad geeft. Het goddelijke kan door die persoon spreken, misschien heeft zelfs je eigen hogere zelf boodschappen en begeleiding overgebracht naar het nietsvermoedende brein van de ontvanger. Vaak kom je een boek, tijdschriftartikel, film of zelfs een tv-programma tegen dat je vraag op heel duidelijke manieren beantwoordt. Het goddelijke is erg inventief om tot ons door te dringen en heeft vaak een behoorlijk gevoel voor humor.

Kristal Mandala - St. Germain & Amethist - Spirituele Verbinding

Er zijn momenten waarop je duidelijke boodschappen kunt ontvangen in een gesprek met begeleiding of het Goddelijke in andere vormen, alsof ze bij je in de kamer zitten. Ook zijn er andere momenten waarop levensomstandigheden en situaties je juist de antwoorden geven die je nodig hebt. Het is allemaal gewoon goddelijke creativiteit en variatie. Het een is niet minder dan het ander. De vreugde die gepaard gaat met het besef dat goddelijke leiding echt en direct is, en dat er werkelijk liefhebbende wezens zijn die ons kennen, naar ons luisteren en met ons praten, maakt het openstellen voor bewuste spirituele communicatie zo waardevol. Hoewel het vermogen tot bewuste spirituele communicatie voor sommigen gemakkelijker is dan voor anderen kunnen we allemaal ons natuurlijke vermogen ontwikkelen. Als je op de een of andere manier resoneert met deze wijsheid dan is het een aanwijzing dat je op een punt bent waar je, ongeacht je vaardigheidsniveau tot nu toe, wordt begeleid om je persoonlijke oefening te ontwikkelen (door meditatie of bewuste dans bijvoorbeeld) om je vermogens te laten groeien. Zodat je op een bewust niveau dieper en helderder in contact kunt komen met het goddelijke. Hoe groter je toewijding om elke dag tijd te besteden aan een persoonlijke spirituele oefening, hoe meer je je berichten rechtstreeks van het goddelijke zult ontvangen, door middel van weten, voelen, telepathische impressie (gedachten die voelen alsof ze in je brein vallen), innerlijk horen of zien. Maar natuurlijk ook middels  intuïtie het bewust herkennen van de goddelijke tekens op andere manieren zoals in dromen, gesprekken met andere of situaties en omstandigheden meer in het algemeen. Het Goddelijke spreekt elke dag tot ons via allerlei methoden.

Soms, nadat je meer vertrouwen hebt gekregen in je vermogen om te ontvangen, zul je merken dat je halverwege het stellen van de vraag bent dat het antwoord al meteen in je opkomt. Dit kan enige oefening vergen, maar het goddelijke heeft het vermogen om je onmiddellijk te antwoorden. Elke vertraging die we ervaren bij het ontvangen van antwoorden op onze vragen is niet het gevolg van het feit dat het Goddelijke zogezegd een achterstand heeft op zijn kosmische e-mails. De onmiddellijke aard van een reactie hangt af van hoe ontvankelijk en helder we zijn. Als de energetische trilling van een antwoord op onze vraag hoger is dan wat we kunnen ontvangen, dan duurt het even voordat we ons antwoord echt weten. Een voorbeeld kan zijn dat als we een vraag stellen over een moeilijke situatie waarin we ons bevinden, en het antwoord is te vertrouwen of lief te hebben. Echter we bevinden ons op dat moment diep in angst en oordeel dan zullen we in staat moeten zijn om toegang te krijgen tot de vibratie van het antwoord om het bewust te ‘begrijpen’, maar dat kan op dat moment moeilijk zijn. Het goddelijke zal naar ons blijven zenden en naar ons hart reiken, maar het zal misschien wat werk vergen om de angst los te laten en liefde toe te staan ​​om ons hart te verzachten, zodat we open kunnen staan ​​voor ons antwoord. Als dat gebeurt, krijgen we bewust ‘het antwoord’ op ons gebed. Dan kunnen we zijn zoals we moeten zijn om de situatie zichzelf te laten oplossen. Soms zullen we het echter gemakkelijker in staat zijn om onze angst los te laten omdat het meer een oude gewoonte is dan iets waar we echt in geloven. We zijn dan sneller in staat om naar de vibratie van het antwoord te stijgen . Hierdoor zal het antwoord sneller bewust worden ontvangen, een sneller effect hebben zodat de situatie sneller opgelost. Het Goddelijke blijft echter hetzelfde wat anders is zijn wij omdat we zijn geëvolueerd in ons vermogen om bewust te ontvangen.

Het kan krachtig zijn om de tijd en energie te nemen om je vragen te focussen en hardop uit te spreken en/of op te schrijven. Het is waar dat het Goddelijke weet wat er in je hart is – vaak zelf meer dan wijzelf bewust weten – dus het is niet in het belang van de goddelijke bron om dit te doen maar het is in ons eigen voordeel. Want als onze energieke uitzending duidelijk en helder is is het gemakkelijker voor het goddelijke om ons de antwoorden en begeleiding te geven die we nodig hebben. Vaak zal er al begeleiding nodig zijn om duidelijk te krijgen wat we willen. Dat kan veel moeilijker zijn dan je zou denken. Als je niet weet waar je leiding over wilt, dan is een eenvoudige en effectieve oplossing daarvoor te vragen om te laten zien hoe je het beste kunt dienen. Dat zal vrijwel elk probleem oplossen dat je hebt door je te laten zien hoe je er doorheen kunt werken. Er zit zoveel kracht in het stellen van de juiste vraag tijdens ons gebed. Echter we moeten (soms heel hard) werken om het bewustzijn te genereren dat nodig is om de juiste vraag te formuleren. Met de juiste vraag kan een antwoord vanzelfsprekend lijken. Nuttige vragen zijn bijvoorbeeld vragen die zich richten op wat we zouden kunnen leren in een situatie in plaats van waarom die-en-die zich niet gedraagt ​​zoals we zouden willen. De juiste vraag brengt ons dichter bij een waarheidsgetrouw antwoord. Een minder nuttige vraag komt voort uit het feit dat we proberen het antwoord te krijgen dat we denken te willen horen (ongeacht of het echt nuttig en waarheidsgetrouw is).

Het punt is dat het Goddelijke ons antwoorden geeft die ons daadwerkelijk helpen onze problemen te ontgroeien, niet om er in te blijven hangen. Soms wordt dat ervaren als harde liefde, maar het is altijd meelevend en nooit veroordelend. Het maakt niet uit of je nu begint met duidelijke vragen te stellen of gewoon een innerlijke drang voelt om de uitnodiging aan te gaan om een ​​meer bewuste relatie op te bouwen met spirituele begeleiding, Amethist en St germain zullen je ondersteunen. In het begin, is het het beste om je vragen op te schrijven en uit te spreken. Je zou altijd met de volgende zin kunnen beginnen: “Ik roep de wezens aan die onvoorwaardelijk van me houden, luister alsjeblieft naar me en help me nu met…” en eindig met: “Vanuit mijn uit eigen vrije wil, en voor het grootste goed, moge dit nu zo zijn.” Een paar dagen wachten (en tussendoor je vraag vergeten) kan je de tijd geven om informatie van het goddelijke te ontvangen en te verwerken terwijl je slaapt. Tijdens de slaap kunnen we erg productief zijn. De ziel heeft het vermogen om deel te nemen aan spirituele training en esoterische scholen in andere rijken en dimensies tijdens de droomstaat. Je herinnert je misschien zelfs dromen waarin je op school of bij een lezing zat, wat erop kan wijzen dat je hogere zelf feitelijk in spirituele training was.

Misschien vind je het leuk om te spelen met het schrijven van het antwoord waarvan je denkt dat het Goddelijke je gebed zou geven, een beetje zoals het channelen van een intuïtieve begeleidingssessie voor jezelf. Dit kan buitengewoon nuttig zijn, zolang we de volgende eigenschappen van goddelijke communicatie in gedachten houden – niet-oordelend, niet-vreesend, op liefde gebaseerd, constructief en opererend vanuit een veel hoger perspectief. Misschien merk je dat dit proces voor jou werkt, en terwijl je gaat zitten om je antwoord op te schrijven, realiseer je je dat je ergens het antwoord al hebt gekregen en je al weet wat je moet doen. Dit geeft aan dat je begeleiding hebt gekregen, zij het onbewust, en deze hebt verwerkt. Het moest gewoon naar de oppervlakte van je bewustzijn worden gebracht. Als dit voor jou niet makkelijk gaat, is dat ook prima. Wees geduldig. Blijf bidden en vertrouw. Als we nog niet bewust toegang hebben gehad tot een antwoord op een gebed, dan betekent het maar één ding, we groeien naar dat antwoord toe. Dat is alles.

Het ontwikkelen van je bewuste spirituele communicatievermogen kost vaak tijd, oefening, volharding en geduld – net zoals bij elke andere vaardigheid. De sleutel is om aan te nemen dat je al geleid wordt en dat je weet dat naarmate je je innerlijke bewustzijn ontwikkelt, je je steeds bewuster zal worden van die begeleiding. Met bewustzijn en oefening zul je na verloop van tijd de vibratie van de begeleiding kunnen voelen. Die liefdevol en wijs is en heel anders is dan de negatieve of angstige zelfpraat die van tijd tot tijd in je kan opkomen. Je zult de aanwezigheid van het Goddelijke in jezelf gaan voelen en hoe het op zoveel verschillende manieren met je communiceert. Je begint onderscheid te maken tussen de kwaliteit van verschillende gedachten doordat je voelt wat liefdevol is en wat beangstigend. Je voelt het verschil tussen iets dat gewoon een oud patroon is en iets dat rechtstreeks uit de liefde van je hart komt en iets dat vanuit een plaats van gebrek of angst komt en iets dat je vraagt ​​om vrijmoedig te zijn en te vertrouwen maar ook liefdevol voelt. Je zult de verschillende kwaliteiten van verschillende gedachten, gevoelens en indrukken gaan voelen, voelen en onderscheiden. Je zult beginnen te voelen welke betrouwbaar zijn en uit een grotere bron komen en die misschien meer vertrouwd zijn maar zeker niet zo nuttig. Dan zul je de subtiele nuances van je hogere begeleiding kunnen horen. Zelfs door de vaak luidruchtige, repetitieve gedachtepatronen en emotionele ups en downs van het dagelijks leven heen.

Een veel voorkomende reactie op sommige begeleiding is ‘Dat wist ik al’. Als we echter de specifieke les in deze begeleiding echt zouden begrijpen – hoezeer ons verstand het ook al lijkt te begrijpen – zou ons leven radicaal veranderen. Ondanks onze schijnbare wijsheid zullen we door die kennis geen verbetering in ons leven ervaren. Want weten is niet genoeg. Vaker wel dan niet, zal je verstand voldoende conceptuele kennis hebben om de moeilijkheid die je nu ervaart te kunnen helen. In dergelijke gevallen zal het goddelijke je zachtjes (en soms niet zo voorzichtig) herinneren aan iets dat je weet, maar dat je echt in je leven moet toepassen. Communicatie vanuit het goddelijke kan je ertoe aanzetten om ‘hoofdkennis’ om te zetten in ‘hartkennis’ of wijsheid. Wijsheid is wat er gebeurt als je ideeën omzet in ervaring die leidt tot heling en hoger begrip. Alleen omdat je verstand iets weet, wil nog niet zeggen dat je hart klaar is om die kennis in je leven in praktijk te brengen. We moeten proberen onze leiding na te leven en met geduld en toewijding in onze wijsheid groeien. Dit zal het verschil zijn tussen het kennen van spiritualiteit en het veranderen van de manier waarop je je leven leidt. Het is bedoeld om ons te veranderen, om ons te helpen groeien. Dus als je verstand zegt: “Nou dat zo overduidelijk dat het geen toegevoegde waarde heeft!” vraag dan altijd aan je hart: “Kunnen we daar toch wat dieper op ingaan?” Als het antwoord ja is, dan weet je dat je door moet gaan met die eenvoudige begeleiding.

Terwijl we deze reis omarmen (en niemand zegt dat het makkelijk is, maar het is zeker de moeite waard), komen we in een goddelijke staat van zijn waar we ​​open staan voor duidelijke antwoorden en weten dat we ze kunnen vertrouwen. Dan wordt zelfs begeleiding die uitdagend is (zoals weglopen van iets waarvan je dacht dat het zo belangrijk zou zijn of blijven zitten als je weg wilt lopen) zelfs mogelijk voor je terwijl je in die uitdaging zelfs wat innerlijke rust kunt ervaren. Zo is het ook met de vruchten van onze actie bij het volgen van hogere begeleiding. Soms zal het resultaat onmiddellijk zijn, soms moeten we geruime tijd wachten voordat de vruchten van onze arbeid klaar zijn om te oogsten. Geduld en vertrouwen omvatten vaak een bereidheid om het niet weten en de uitgestelde bevrediging van de resultaten van je werk te verdragen. Hoewel dit misschien niet zo leuk lijkt, is het veel leuker dan het volgen van een pad dat je ego opbouwt ten koste van je hartwaarheden. Want dat zal juist veel pijn veroorzaken en een recept zijn voor onvermijdelijke toekomstige strijd. Dus de boodschap van de wijsheid van St. Germain en Amethist over spirituele communicatie is deze: Luister en handel ernaar, heb geduld en vertrouw.