Voorstellen Amethist

Spirituele Verbinding

Na Bergkristal is Amethist waarschijnlijk de bekendste van alle kristallen. Het is ook vrij vaak een steen die mensen aantrekt die zich net beginnen te verbinden met kristalenergieën. Het is toegankelijk, mooi, zachtaardig en werkt over een lange periode. Het zuivert, beschermt en versterkt de goddelijke verbinding, ruimt obstakels zoals verslaving en teveel denken op. Het helpt het kruinchakra te openen zodat de verbinding met het goddelijke sterker en bewuster kan worden dan onze angsten en twijfels. Het is zoiets als een Violette Vlam ingekapseld in een steen. Amethist is goed verkrijgbaar  en niet bijzonder duur, behalve als het van een zeer hoge kwaliteit is (die zeer rijk van kleur zal zijn, donker en glinsterend paars). Er  zijn verschillende vormen van amethist beschikbaar, waaronder geodes (of kristalgrotten), kristal punten en trommelstenen.

Amethist kan op natuurlijke wijze worden gewonnen, en ook gecombineerd voorkomen met andere stenen, zoals Citrien (die steen heet Ametrine) en met chloriet (lijkt op de ogen van pauwenveren in combinatie met de Amethist-steen). Deze twee combinaties versterken de reinigende kracht van Amethist. Amethist wordt ook vaak aangetroffen in sieraden en is veilig om voor langere tijd (bij je) te dragen. Deze steen is geweldig voor gebruik in meditatieruimtes en slaapruimtes omdat het rust bevordert. Als je door een proces van spirituele groei of intuïtieve ontwikkeling en psychisch ontwaken gaat – of zelfs merkt dat je worstelt met dromen die emotioneel uitdagend zijn – dan is Amethist, voor een langere periode, in je slaap- en meditatiegebied nuttig.

Amethist heeft een vermogen tot psychische bescherming en zuivering van negatieve energie. Om negatieve energie te minimaliseren kun je dit combineren met een schaaltje of kom met zout water (wel uit de buurt houden van  huisdieren en dagelijks verschonen) in je slaapgedeelte en als je als genezer werkt, in je helende ruimte.

Kristal Mandala - St. Germain & Amethist - Spirituele Verbinding

Omdat Amethist verbinding maakt met het kruinchakra, de zetel van de verbinding met de ziel (en dus met het spirituele want de ziel of het hogere zelf is als een telefoonlijn die rechtstreeks naar het universum gaat), kan het ons ook helpen, als we dat willen, om toegang te krijgen tot problemen uit vorige levens. Want het is de ziel die keer op keer reïncarneert om problemen te helen gedurende een lange periode van vele levens. Afgezien van heling van vorige levens ondersteunt Amethist, door het openstellen van het kruinchakra, ons ook om tot een meer bewuste verbinding te komen met onze spirituele begeleiding.

Het versterkt alle aspecten van het kruinchakra, zoals het vermogen om emotioneel onthecht te zijn, om je verbonden te voelen met alle wezens als een uitdrukking van het ene verenigde spirituele licht en om helderwetendheid of spiritueel weten te ervaren. Dat laatste ervaar je op momenten waarop je zult zeggen: ” Ik weet niet hoe ik het weet, ik weet het gewoon!”. Als je verlangt naar meer spirituele aanwezigheid in je leven, kan Amethist behoorlijk wat aantrekkingskracht op je uitoefenen. Als je meer aarding nodig hebt, combineer dan Amethist met Zinkiet zodat je je hemelse energie naar de aarde van je eigen lichaam kunt roepen.

Meer lezen over de werking van Amethist