Voorstellen Danburiet

Onschuld

Danburiet ziet er een beetje uit als Bergkristal maar heeft een veel zachtere vibratie en heeft een engelachtig gevoel. Het heeft meestal de vorm van een vierzijdig prisma met een platte naar beneden hellende bovenkant, zoiets als de platte kant van een beitel. Deze stenen kunnen helder of kleurloos zijn en soms geel, zachtroze of lila. De steen wordt niet zo algemeen gebruikt en is ook niet de goedkoopste steen om te kopen maar is wel  heel mooi. Elke steen heeft zijn eigen specifieke zachte vibratie en zelfs een klein stukje kan krachtig zijn. Danburiet is een steen van spirituele groei. Het versterkt de terugkeer naar onschuld die ontstaat wanneer we ons herinneren wie we zijn.

Danburiet helpt de chakra’s te reinigen van blokkades en dan vooral die van schaamte die onze energie verstoppen en voorkomen dat ze in nieuwe patronen stromen. Het is vaak verborgen schaamte die ons gevangen houdt in gedrag dat onze verlangens en intenties ondermijnt. Die verborgen schaamte vertelt ons onbewust dat we de verandering in ons gedrag niet waard zijn en dat we niet in staat zullen zijn om een ​​nieuwe weg vol te houden. Maar ook dat we het geluk dat op ons pad kan komen niet verdienen en dus gewoon goed moeten blijven waar we zijn. Er is veel licht en veel kracht nodig om oude programmering los te maken. Die ervoor zorgt dat we op de automatische piloot blijven handelen in plaats van spontaan te creëren vanuit een gezond en geheeld innerlijk centrum. Vaak hebben we extra hulp nodig in de vorm van goddelijke genade om die programmering los te maken. Danburiet helpt ons hierbij. Het is een beetje als een “kristal-rooksignaal’ om de aandacht te trekken van onvoorwaardelijk liefhebbende helpers zodat we onze weg op het pad kunnen vinden.

Werken met Danburite vraagt ons mee te gaan naar een hogere vibratie die minder met schaamte zou resoneren en meer met vergeving, acceptatie en vastberadenheid. Maar ook met een bereidheid om verder te gaan vanuit het verleden zelfs als we onzeker zijn over wat de toekomst ons zal brengen. Vanuit die plaats van bereidheid kan onze nieuwsgierigheid bloeien. Er is de onschuld van een kind voor nodig om volledig open en nieuwsgierig te zijn naar waar het leven ons kan brengen. Voor die zielen die gevoelig zijn en veel hebben geleden, vaak in dienst van het grotere goed, kan het ontmoedigend lijken om nieuwsgierig te blijven en niet bang te zijn of zich niet terug te trekken in het licht bij het aangaan van nieuwe ervaringen. Een beetje zoals de uitdrukking: “Een gewaarschuwd mens telt voor twee.”

Danburiet heeft een rustgevende kwaliteit voor de ziel die helpt om karmische resten voorzichtig op te ruimen. Maar ook bij het ons openstellen voor nieuwsgierigheid, acceptatie en om negatieve verwachtingen op basis van het verleden los te laten. Veel van ons lijden is gebaseerd op de overtuiging dat als iets op een bepaalde manier is dat het altijd zo zal blijven. We hebben dan een negatieve verwachting zonder ons er zelfs maar van bewust te zijn.

Kristal Mandala - White Matthew & Danburiet - Je Ware Zelf

Misschien is ons patroon van ervaringen met relaties die eindigen in verlating of verraad net iets te vaak voorgekomen. Wij zijn gaan geloven dat dat patroon meer is dan een patroon en zien het als een soort onvermijdelijke wreedheid van het leven. Het voortdurend ontgroeien van de mensen of situaties in ons leven kan ons boos maken dat we weer helemaal opnieuw moeten beginnen. Dit doet ons uiteindelijk twijfelen of we ooit echt een langdurige relatie met een ander kunnen ervaren zonder concessies te doen aan onze eigen spirituele groei. Of misschien doet een geschiedenis van het mislopen van erkenning en steun voor onze talenten en creativiteit ons afvragen of het wel zin heeft om te blijven proberen ons werk naar buiten te brengen. We kunnen gaan geloven dat het altijd zo zal zijn omdat het altijd zo geweest is. Maar dit is niet waar. We lijden aan een soort spirituele posttraumatische stressstoornis doordat we toelaten dat negatieve verwachtingen op basis van ervaringen uit het verleden onze mind en hart domineren. 

Danburiet is hoop in een steen. Het helpt ons toegang te krijgen tot de hogere waarheid. Namelijk dat we in het huidige moment de mogelijkheid hebben om onze koers in een nieuwe richting te zetten. Het helpt ons spirituele steun te putten uit engelenwezens en de Engel van Danburiet zelf. Zodat we de moed van binnenuit kunnen oproepen om te handelen op basis van wat we nu willen en niet op wat in het verleden is geweest. We laten ons dan minder leiden door de zwaarte van de gewoonte uit het verleden maar meer door de lichtheid van het hart die we misschien willen cultiveren in ons leven en onze relaties. Danburiet is een spirituele reddingssteen. Dit komt door zijn vermogen om ons bewuster te verbinden met de liefdevolle engelenrijken en ons hart te openen voor de liefde van de bron.

Wanneer we met Danburiet werken zenden we signalen uit om onze goddelijke onschuld terug te winnen en om het verleden (inclusief karma van vorige levens) los te laten. Hierdoor kunnen we ons leven ervaren vanuit een basis van spiritueel zelfrespect. Het besef dat we, net als ieder ander, het recht hebben om hier op deze planeet te zijn en een leven van spirituele rijkdom te zoeken. Danburiet helpt het verkeerde idee te helen dat onze persoonlijke groei egoïstisch zou zijn. Het helpt ons om gebruik te maken van het meer realistische begrip. Namelijk dat het werk dat we doen om onszelf te helen en te groeien in bewustzijn niet ten koste gaat van een ander maar in dienst staat van het grotere goed .

Meer lezen over de werking van Danburiet