Voorstellen Rhodoniet

Talent wakker maken

Rhodoniet helpt talenten ontwaken en ze in te zetten om te dienen

Rhodoniet is een ondoorzichtige donkerroze steen met zwarte markeringen erdoorheen. Het is vaak als getrommelde steen of als bol verkrijgbaar. Het is geen goedkope maar ook geen bijzonder dure steen. Rhodoniet resoneert met de vibratie van liefde en kracht, werkt methodisch en gedurende een langere periode. De steen lost emotionele patronen op die ons beletten om dienstbaar te zijn. Vervolgens bouwt het een emotionele vibratie van zelfvertrouwen op om te luisteren en te handelen naar de ingevingen van ons hart.

Talenten ontwaken
Onze bereidheid om dienstbaar te zijn kan onverwachte gevolgen hebben. Terwijl we ons op het pad begeven naar Authentieke dienstbaarheid zijn het niet alleen uitdagingen die we tegenkomen. Het kan zelf talenten in ons doen ontwaken waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden. Dit lijkt een beetje op het wegschrapen van overtollig vuil en onkruid zodat een verborgen zaadje vrij kan komen om te ontkiemen en te groeien. Door het onkruid te wieden kan vervolgens een onverwachte frisgroene scheut bovengronds ontspruiten. Door deze te voeden zal uiteindelijk onthult worden wat voor soort plant het is. Dat is vergelijkbaar met het ontwaken van het goddelijk talent in ons.

Talenten inzetten om te dienen
Rhondoniet ondersteunt ons dus bij het wakker maken van onze aangeboren talenten. Echter Rhodoniet gaat zelfs nog een stap verder,  de stap voorbij het ontwaken. Het helpt je namleijk ook bij het toepassen van je talenten. Er ontstaat een groeiend begrip van hoe je dit talent in dienst van je ziel kan toepassen. Dit is de praktische toepassing van talent. Rhodoniet moedigt ons aan ons talent te verfijnen en te ontwikkelen zodat we het kunnen inzetten om te dienen.

Rhodoniet helpt ons ook een sterke persoonlijkheid op te bouwen en ondersteunt bij de heling van het hart (inclusief ons gevoel van eigenwaarde en onze bereidheid om onszelf te geven). Dit is essentieel om onze talenten in de wereld te kunnen toepassen. Dit is echt belangrijk want er zijn zoveel ongelooflijk begaafde mensen die om verschillende redenen niet in staat zijn om hun gaven tot leven te brengen in de wereld.

Rhodoniet kan helpen de blokkades te helen en de talenten te activeren. Daarnaast zal het ook het vermogen activeren om ze in de wereld te gebruiken in overeenstemming met het zielsdoel. Deze steen kan ons ook helpen om een zeer diepe innerlijke drive en vastberadenheid aan te boren. Deze zullen we nodig hebben om obstakels te overwinnen die we tegenkomen bij het blootleggen en uiten van onze talenten. We hebben een geloof nodig dat sterker is dan onze twijfels en angsten.

Kristal Mandala - Yogananda & Rhodoniet - Authentieke Dienstbaarheid

Vanuit je essentie dienstbaar zijn aan het Goddelijke
Rhodoniet helpt ons de echte spirituele motivatie te vinden bij het verkennen van onze talenten. Het helpt ons te herinneren dat het gaat om dienstbaarheid aan het Goddelijke, niet om ons eigen ego op te blazen. Daarnaast ondersteunt Rhodoniet ons bij het ontwikkelen van een sterke verbinding met het Goddelijke. Dit zorgt ervoor dat we ons staande kunnen houden op die donkere momenten van twijfel aan onszelf die we zullen tegenkomen tijdens onze reis van spirituele groei.

Door de overtuiging te hebben dat jouw werk helemaal niet over jezelf maar over het goddelijk gaat, zul je je vereerd voelen om een kanaal te zijn waardoor dit werk kan plaatsvinden. Als je je realiseert dat je dienstbaar bent door het inzetten van je talent zul je de drang voelen om te zijn wat je bent. Het gaat erom de spirituele groei van de mensheid op de best mogelijke manier te dienen, zelfs als je van tevoren niet altijd weet hoe dat eruit zal zien. Rhodoniet helpt ons dit perspectief te behouden. Het helpt ons zo bij het begrijpen van het waarom we willen groeien. Bovendien houdt het ons doelbewust terwijl het ons ondersteunt bij het helen van de innerlijke blokkades die we hebben om onze talenten te ontdekken en te delen.

Het positieve neveneffect hiervan is dat we door onze openheid de mensen, situaties en kansen aantrekken die we nodig hebben om onze weg in de wereld te banen. Maar ook om dienstbaar te zijn door onze uniekheid te delen met anderen. Rhodoniet is derhalve een liefdevol spiritueel dynamiet dat de weg vrijmaakt maar ook een magneet die aantrekt wat we nodig hebben om vooruit te komen.

Meer lezen over de werking van Rhodoniet