Spirituele wijsheid Bastet & Kattenoog

Goddelijk Genot

De Spirituele wijsheid van Bastet & Kattenoog gaat over Goddelijk Genot. In de healing Ziels-niveau wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Boodschap van het Orakel

Dit orakel komt naar je toe met helende begeleiding. Het Goddelijke weet dat je hebt geleden en wil je pijn verzachten. Als je het toestaat zal het je helpen de zelfhaat weg te nemen die je in een pijnlijke verbinding met op angst gebaseerde controle heeft gebracht. Het werken met de energie van Bastet & Kattenoog zal je helpen om van jezelf te houden, zodat je genieten van het  plezier in je leven. Als je dit al ervaart en ontdekt dat je genieten van plezier wilt leren aan anderen, dat het deel uitmaakt van je missie in dit leven en het doel van je ziel is, dan geeft het orakel je hiervan een bevestiging. Het is waardevol om anderen een veilige manier te bieden om te genieten van plezier en het te ervaren als een onderdeel van liefdevol leven.

Genot en pijn maken deel uit van de dans van het leven
Je kunt genieten zonder bang te hoeven zijn dat je eraan verslaafd raakt. Als je weet dat je toegang hebt tot natuurlijk genot, kan dat een manier zijn om pijn effectiever te beheersen. Het lijkt misschien vreemd, maar er kan net zo goed een verslaving aan pijn zijn als een verslaving aan genot. Pijn heeft net als genot zijn rechtmatige plaats in ons leven. Veel mensen ervaren pijn die ontstaat wanneer ze voor het eerst leren echt te genieten. Verwarring, schaamte, schuldgevoelens en angst om lui te zijn, kunnen de geest binnendringen en spanning in het lichaam veroorzaken, waardoor het moeilijk wordt om los te laten en te genieten.

Genieten is een vorm van loslaten
Genieten gaat over overgave en loslaten in het moment. Als er een verlangen naar genot is – of het nu de gezonde, bewuste uiting van genot is of het verslavende verlangen naar een kunstmatige high – laat het diepere deel in jezelf je weten dat je jezelf te strak hebt gehouden. Je probeert jezelf onder controle te houden in plaats van te leren je behoeften op een gezonde manier te herkennen en eraan te voldoen. Als je verlangen naar genot sterker en destructiever wordt (terwijl gezond genieten energie creëert zorgt verslavend genot dat je je levenskracht en vrije wil uitput) weet je dat je wezen reageert op een zekere mate van controle die je jezelf probeert op te leggen. 

Kristal Mandala - Bastet & Kattenoog - Goddelijk Genot

Je kunt dan proberen om jezelf meer te beheersen om het verlangen naar genot te overwinnen, maar het zal de innerlijke strijd alleen maar verder aanwakkeren. De manier waarop de meeste verslavingsgevoelige de innerlijke spanning van deze strijd oplossen, is door naar het andere uiterste te gaan en in oncontroleerbaar destructief gedrag te vervallen. Dan ontstaat er schaamte, veroordeling en verwijten en begint de hele cyclus opnieuw. Dit is zeer uitputtend voor lichaam en geest. 

Controle loslaten om te kunnen genieten 
De manier om uit de innerlijke strijd van wel of niet kunnen genieten te komen, is door het verschil te beseffen tussen controle en liefdevolle standvastigheid. Controle is een poging tot onderdrukking en ontkenning gebaseerd op angst en gebrek aan acceptatie. Liefdevolle standvastigheid geeft een gevoel van veilige en gezonde discipline, maar onderdrukt geen enkele behoefte of verlangen. Het accepteert en erkent alle behoeften en kiest vervolgens de meest liefdevolle manier om ze met bewustzijn en acceptatie tegemoet te treden. Het is vrij van schaamte, zelfoordeel, schuld en zelfhaat. Het is gebaseerd op zelfrespect en liefde voor het lichaam en de geest. Hierdoor is er de behoefte voor hen te zorgen, in plaats van te proberen hen te beheersen en te domineren vanuit angst. Terwijl je verschuift van controle naar liefdevolle standvastigheid ben je op veel meer manieren in staat om genot in je leven te accepteren. Je voelt je meer open en ontvankelijk voor het leven en zijn sensuele schoonheid. In plaats van je lichaam en geest te voeden vanuit een op pijn gebaseerde manier van leven ontstaat er een levensstijl die meer heilig genot mogelijk maakt. De vreugde die dit creëert, kan je ondersteunen en versterken voor de momenten dat er pijn is waar je doorheen moet om te groeien. In plaats van dat pijn je alledaagse ervaring is, wordt het een fenomeen dat in je leven komt en weer weggaat zodra het doel ervan is vervuld (voor je heling en groei).