Voorstellen Kattenoog

Onthulling

Cat’s eye is een steen met chatoyance, wat betekent dat het een natuurlijke en reflecterende glans vertoont. Wanneer de steen in een cabochonvorm wordt gesneden, lijkt de glans op het oog van een kat, maar het glanseffect is wit en zal zich over de gehele steen verplaatsen als deze in het licht wordt bewogen. De chatoyance of glinstering in het natuurlijke kattenoog wordt veroorzaakt door vezelachtige minerale insluitsels in de steen. Wanneer de steen rond of ovaal is, zorgt de glans van de vezels in de steen voor een prachtig effect. Ditzelfde effect gaat verloren als de steen in gefacetteerde vormen wordt gesneden. Kattenoog is verkrijgbaar in verschillende kleuren – geel, grijs, blauw, bruin en wit om er maar een paar te noemen. Het chatoyance of glanzende effect komt wel voor in sommige andere stenen, zoals tijgeroog, maar de echte kattenoogsteen is een ander soort steen.

Er is een overvloed aan kunstmatige kattenoog op de markt wat dus een door de mens gemaakte steen is. Laat je maar leiden door wat jou het meest aantrekt daar moet je op vertrouwen en die steen zal je ondersteunen. De door de mens gemaakte steen zal je geen kwaad doen. Alleen is de natuursteen zo ontzettend mooi (hoewel wat moeilijker te vinden) maar het kan ook nogal lastig zijn om de twee uit elkaar te houden. Een van de beste manieren om dit te doen, is te accepteren dat hoe perfecter en meer chatoyant de steen lijkt te zijn, hoe groter de kans is dat het niet de naturlijke variant is. Als je eenmaal een natuurlijk kattenoog hebt gezien, zullen de kunstmatige kattenogen er nogal te perfect uitzien. Het chatoyance-effect is te overheersend en de steen zelf is misschien te helder in plaats van ondoorzichtig. De natuursteen is zeer opvallend maar subtieler en vertoont vaak onvolkomenheden in het oppervlak, lichte oneffenheden of deuken die eerder een teken zijn van zijn natuurlijkheid dan gebreken die je zou willen vermijden. 

Van kattenoog is bekend dat het de ogen en het hoofd heelt. Bovendien helpt het je derde oog te openen voor inzicht en helderziendheid, wat zich vertaalt als helder zien. Kattenoog helpt ons zo toegang te krijgen tot ons vermogen om ‘in het donker te zien’ (net zoals een kat beter in het donker kan zien dan mensen). Door dit zicht kunnen we onderscheiden wat niet onmiddellijk toegankelijk is en zo verborgen waarheden of motivaties zien. Zo gaan we van zicht naar inzicht. Wat we ook in die duisternis zien, of iemand ons nu iets misgund of dat wij zelf vanuit onze negativiteit anderen straffen. Kattenoog zal ons bescherming bieden terwijl we werken om te helen door wat er vindt plaats. De monden van katten zijn over het algemeen erg vuil maar ze kunnen zichzelf voeden en verzorgen zonder onwel te worden. Ze kunnen zich voeden met knaagdieren die ziekten dragen en zijn bedreven jagers als ze niet luieren en rusten (al die rust maakt ze waarschijnlijk goede jagers door energiereserves aan te leggen voor wanneer ze nodig zijn).

Kattenoog heeft vergelijkbare eigenschappen als kattenwijsheid en de helende werking van de kat als spirituele totem. Als de kat in je leven is gekomen in dromen, visioenen of in werkelijkheid, dan krijg je een boodschap over heling of wijsheid die voor jou relevant is. Katten helpen ons het vermogen te ontwikkelen om met vrij giftige energie om te gaan zonder erdoor besmet te raken. Ze helpen ons ook ons ​​zelfrespect te helen en als we twijfels hebben over onze eigenwaarde en het recht om ons prachtig, verwend en aanbeden te voelen, zal de kat ons daar ook bij helpen. Katten en de kattenoogsteen zijn vooral nuttig wanneer we ons in giftige situaties of relaties bevinden. Ze zullen ons helpen zotdat we kunnen doen wat voor zelfheling nodig is om onze weg door en uit die situatie te vinden naar een gezondere minder giftige omgeving.

Kristal Mandala - Bastet & Kattenoog - Goddelijk Genot

Het territorialisme van de katachtige natuur is een lagere vibratie-uitdrukking van energie. Het is gebaseerd op de angst dat iemand je iets zal afnemen wat van jou is. In werkelijkheid is het enige dat niet van je kan worden gestolen, datgene wat rechtmatig van jou is. Hoe graag we iets ook willen vasthouden, soms moeten we het gewoon loslaten en vertrouwen. Er is dat gezegde, dat een beetje een cliché is, maar eigenlijk waar is: ‘Laat iemand of iets vrij en als het de jouwe moet zijn, zal het naar je terugkeren, en als dat niet gebeurd was het ook nooit de jouwe.’  Door met kattenoog te werken kan territoriaal gedrag worden verzacht en omgezet in een meer intern gevoel van zelfbeheersing met stevige grenzen die assertief zijn in plaats van agressief. We kunnen leren om van op angst gebaseerde territoriale agressie over te schakelen naar een instinctief gevoel van gezonde en evenwichtige zelfbescherming. We worden intuïtief geïnformeerd wanneer er een overschrijding van onze grenzen plaatsvindt en kunnen daarna handelen. Hierbij ondersteunt kattenoog ons.

De steen wordt geassocieerd met vergelijkbare eigenschappen als Bastet in die zin dat het geluk, succes op alle niveaus, zelfvertrouwen en het besef aanmoedigt dat alles wat je nodig hebt om succes te creëren al in je zit. Het kan een overvloed aan nieuwe kansen opleveren, zodat we, zelfs als we er een missen, weten dat er iets anders voor ons om de hoek ligt. Een beetje zoals de befaamde negen levens of het grote geluk van de kat zelf.
Het onthullende aspect van kattenoog is niet alleen het vermogen om echt inzicht te geven in wat er achter de schijn schuilgaat. Kattenoog helpt ook onze gouden bestemming te onthullen en alles wat zich voor ons kan manifesteren door geluk wanneer we de tijd nemen om ons af te stemmen op zijn wijsheid. Zijn eigenschappen om de nieren en de ogen te helen gaat over het opgeven van angst en woede, en onszelf toe te staan ​​ons af te stemmen op onze natuurlijke ritmes en te vertrouwen op wat we waarnemen. Door dit te doen zullen we geleid worden op ons beste pad voor alles waar we recht op hebben – onze volledige goddelijke erfenis.

Meer lezen over de werking van Kattenoog