Voorstellen Hematiet

Aarding

Hematiet kan verschijnen als prachtige bloedrode en bruine kristalformaties of als glanzende, glad gepolijste trommelstenen of bollen van donker zilvergrijs kristal, dat zwaar is voor zijn formaat. Het is een steen die koel aanvoelt. Rijk aan ijzeroxide, zelfs de donkergrijze stenen resoneren met de frequentie van rood. Het is aardend en helend voor het basischakra. We zouden rood kunnen zien als een hete energie, maar het zijn eigenlijk de ultraviolette frequenties die het heetst zijn, en rood als frequentie kan behoorlijk stabiliseren in plaats van opwarmen. Hematiet is ontdekt op de rode planeet Mars, wat een mooie poëzie heeft. Astrologisch wordt Mars geassocieerd met kracht, moed voor de strijd en passie, die allemaal overeenkomen met de metafysische eigenschappen van hematiet.

Hematiet wordt soms gebruikt in liefdesmagie omdat het wordt beschouwd als een energetisch magnetische steen. Het natuurlijke magnetisme in hematiet is echter subtiel. De sterk magnetische sieraden die worden verkocht als gemagnetiseerd hematiet,  is eigenlijk een kunstmatig geproduceerde verbinding. Het wordt soms hematine of gemagnetiseerd hematiet genoemd, maar het heeft een heel andere energie en gevoel. Visueel lijkt het veel lichter en glanzender dan hematiet en energetisch is het heel anders. Hematiet is een beschermende steen en helpt ons uit ons hoofd te komen, in het bewustzijn van het huidige moment. Voor zeer gevoelige, ontvankelijke en creatieve types is dit zeer nuttig. Het helpt namelijk voorkomen dat we teveel tijd besteden aan het najagen van het ene idee, en het volgende, waardoor we nooit de kans krijgen om onze ideeën tot voltooiing te brengen.

Als de steen wordt geboord, lijkt het hoge gehalte aan rood ijzererts dat eruit komt bijna alsof de steen bloedt. Het is een visuele weergave van de genezende kracht van de steen en zijn verbinding met levenskracht. Hematiet helpt bij het genereren van levenskracht. Maar ook met de verbinding met de fysieke, aardse wereld die we nodig hebben om dingen tot voltooiing te brengen. Het ondersteunt ons in het omgaan met de fysieke wereld door onze heupzenuw en ons bloed te voeden, waardoor levenskracht en energie van het leven in ons lichaam kunnen stromen. Het kan ons ook helpen om ons kundalini-ontwaken te beheersen, zodat deze meer in balans is en geïntegreerd is in ons lichaam.

Op psychologisch niveau helpt het ons te aarden en te focussen. Wanneer er veel complexiteit in ons leven is, hebben we focus en aarding nodig om te voorkomen dat we overweldigd worden. Als je ooit zoveel te doen hebt gehad dat je je vermogen om efficiënt en effectief te zijn bent kwijtgeraakt, en je misschien op één plek staat en je afvraagt ​​wat je eerst moet doen, dan weet je wat overweldigd zijn met onze productiviteit kan doen. Het brengt ons volledig tot stilstand.

Hoe meer het Goddelijke door ons heen stroomt, hoe meer we voertuigen kunnen zijn voor de wil van de Hemel op vele en verschillende manieren. Zelfs zonder dat we ons er volledig van bewust zijn. Gewoon in de eenvoud van het moment kunnen zijn, is zo nuttig. We kunnen een grote complexiteit door ons heen laten stromen, zonder ons met die complexiteit te hoeven identificeren. We moeten gewoon in het moment zijn en ons richten op datgene wat onze aandacht op dat specifiek moment nodig heeft. Die aanpak kan nogal wat emotionele en mentale (om nog maar te zwijgen van fysieke) discipline vergen, maar hematiet ondersteunt ons hierbij.

Kristal Mandala - Durga & Hematiet - De Speer van Durga

Als steen voor de mind helpt het ons onze gedachten voldoende stil te houden om een ​​idee te krijgen van wat er in en om ons heen gebeurt. De reflecterende kwaliteit van grijze hematiet helpt ons om te zien waar we onszelf in de weg zitten, om te kalmeren, energetisch zwaarder te worden en onze energie te regelen zodat we stap voor stap verder kunnen gaan. Dat is alles wat elke reis, zelfs de grootste reis, vereist. De beschermende en aardende eigenschappen helpen zenuwachtigheid en afleiding tegen te gaan. We kunnen zien of er saboteurs binnen of buiten ons zijn, en worden beschermd tegen hun inmenging. Zodat we door kunnen gaan met ons leven en de moed en het optimisme hebben om te vertrouwen.
 
Voor vrouwen en mannen die meer kracht en moed nodig hebben, verhoogt hematiet de energie in de buik en helpt het ons te putten uit de kracht van de aarde. Voor degenen die moeten afkoelen en een zachtere, meer meegaande manier van zijn moeten aannemen, brengt hematiet de yin-energie in evenwicht (vrouwelijke, verkoelende, ontvankelijke energie). Hierdoor kan iemand zowel sterk als in overgave zijn. Door zijn zwaarte kan het het middelpunt vormen van waaruit de polariteiten worden gebalanceerd. Veel van onze stress komt voort uit het uit balans zijn. Als we in ons leven met veel factoren te maken hebben, kan het nog lastiger zijn om het evenwicht te bewaren. Gewoon zitten met een zwaar stuk hematiet kan ons helpen om ons weer geaard en terug in ons centrum te voelen.
 
Hematiet is vooral nuttig voor mensen met een rusteloze mind, altijd gevuld met ideeën of lijsten met dingen die gedaan moeten worden. Door de gezondheid van ons zenuwstelsel en de uitlijning van de wervelkolom te ondersteunen, evenals de vochtbalans in het lichaam, vindt de mind een meer rustgevende tempel om in uit te rusten. Gewoon omdat ons lichaam zich in een grotere staat van welzijn en evenwicht bevindt.
 
Hematiet is ook nuttig om dwangmatig en verslavend gedrag te overwinnen. Dit komt omdat het negativiteit loslaat en helpt bij het oplossen van negativiteit die van buitenaf op ons afkomt. Het is die negativiteit waar we vaak moeite mee hebben om te verwerken en om te zetten in bruikbare constructieve energie (en we proberen het in plaats daarvan kwijt te raken door verslavend of dwangmatig gedrag). Hematiet helpt ons om te leren energie te ontladen. Door het vrij te geven in plaats van het door onze systemen te leiden om het later te moeten zuiveren op manieren die niet altijd zo constructief of in harmonie met ons lichaam zijn. Hoe meer ons lichaam en geest samenwerken, in balans zijn, ondersteund door de aarde-energie, hoe groter ons vermogen om de echte elektriciteit van goddelijke energie aan te kunnen. We kunnen het dan toestaan ons van binnenuit te laten leiden. Zodat het ons kan ondersteunen terwijl we ons openstellen voor het veelzijdige levenspad dat onze goddelijke bestemming is.

Meer lezen over de werking van Hematiet