Voorstellen Amber

Leeftijdsloos

Amber wordt ook wel barnsteen genoemd en is eigenlijk geen steen op zich maar gefossiliseerde boomhars waarvan een deel uit oude bossen komt die honderden miljoenen jaren oud zijn. Het kan worden opgebaggerd uit de zee. In de Baltische regio, waar barnsteenbronnen van nature geconcentreerd zijn, kunnen winterstormen klompjes barnsteen rechtstreeks uit de oceaan gooien. Natuurlijk barnsteen varieert in kleur van bleek, goudgeel tot bijna zwart. Het is meestal rijk geel of oranje van toon, hoewel af en toe ook rood of groen getinte amber kan worden gevonden. Er is een natuurlijke blauwe amber, die in kleine hoeveelheden afkomstig is van een ander type boom. Onder een lamp lijkt het hetzelfde als gewone barnsteen met een gelige tint. Echter wanneer het in zonlicht of ultraviolet licht wordt gehouden, heeft het een fluorescerende blauwe glans en is het zeer opvallend.

Butterscotch barnsteen is barnsteen dat niet transparant is. Het is licht van gewicht, zoals gewone barnsteen, maar ondoorzichtig met variërende tonen van bleek citroen tot diep, donkergeel. Zijn melkachtige uiterlijk wordt gewaardeerd in de Arabische wereld. Transparant amber bevat vaak insluitsels zoals plantaardig, dierlijk of andere organische materialen. Soms duidelijk soms onduidelijk zichtbaar in de hars. Stukken barnsteen kunnen redelijk duur en soms groot zijn. Goedkope stukken zijn in feite gebroken scherven die in een kunststofhars zijn gegoten en verkocht als ‘gereconstrueerd barnsteen’. Gebonden amber is vergelijkbaar, maar met minder synthetische bindmiddelen en omvat een of twee aan elkaar gevoegde stukken. Het is raadzaam om bij een gerenommeerde dealer te kopen en voor aankoop te vragen of het barnsteen natuurlijk is of op enigerlei wijze behandeld. Als het bijvoorbeeld is gemarkeerd als natuurlijk Baltisch barnsteen, zal het de natuursteen zelf zijn met enkel mechanische veranderingen (bijvoorbeeld voor een sieraad). Als het is gemarkeerd als gemodificeerd barnsteen, is het waarschijnlijk behandeld met verhitting om de kleur te intensiveren of de mate van transparantie te veranderen. Als je een stuk vasthoudt zul je weten of het iets voor jou is, hoe natuurlijk of bewerkt het ook is, omdat het je een prettig gevoel geeft. Het kan voelen als een veld van beschermende energie en welzijn om je heen. 

Amber wordt al duizenden jaren als medicijn gebruikt en ook als helende olie, geparfumeerde wierook en zelfs als smaakstof voor sterke drank. In de volksgeneeskunde werd barnsteen gebruikt als tonicum voor moed en kracht en om de keel te helen. Het werd gebruikt om negatieve geesten of energieën te verdrijven, en barnsteen handhaaft deze eigenschappen in kristalheling nog steeds. Wanneer we met de keelchakra werken, helen we ons vermogen om te onderscheiden. De glitter van het goud te scheiden en prioriteiten te stellen zodat we kunnen werken aan wat echt belangrijk voor ons is. Freya, met haar amberkleurige halsketting die bij het keelchakra wordt gedragen, kan ons helpen met alle keelchakra gerelateerde zaken, waaronder zelfexpressie, zelfbeschikking en persoonlijke soevereiniteit. Gecombineerd zouden we kunnen zeggen dat dit een vermogen is om onszelf te definiëren, te eren en te zien als een goddelijk koninklijk wezen. 

Kristal Mandala - Freya & Amber - Ongetemd Leven

Baltische barnsteen bevat barnsteenzuur, waarvan bekend is dat het een positief effect heeft op het immuunsysteem, het opruimen van toxiciteit uit cellen en het bevorderen van het welzijn. Dit zuur is gebruikt als antioxidant in ant-aging medicijnen vanwege zijn vermogen om de energiebalans op cellulair niveau te herstellen. Maar ook omdat het de degeneratie die gepaard gaat met het verouderingsproces remt en gevoelens van jeugdige vitaliteit en welzijn bevordert. Zo ook bevat het eigenschappen van emotionele, psychische en fysieke bescherming tegen alles dat het energieveld van het lichaam zou uitputten en verminderen. Dit omvat het blokkeren en repareren van de negatieve effecten van elektromagnetische straling van technologische apparaten.

Wanneer de steen gedurende lange tijd direct op het lichaam of in het energieveld wordt gedragen, bouwt hij zijn eigen elektrische veld van negatieve ionen op. Negatieve ionen zijn de onzichtbare helers die het welzijn bevorderen. Ze helen het lichaam en zorgen voor natuurlijke pijnverlichting en een verbeterde levenslust en libido. Ze zijn verantwoordelijk voor die stroom van feelgood-energie wanneer we in de buurt van een oceaan of ander waterlichaam komen. Negatieve ionen creëren positieve energie en versterken dat gevoel van leeftijdsloosheid dat barnsteen kan geven.

Ondanks zijn kracht is barnsteen een steen die gevoelige mensen langdurig kunnen dragen zonder overweldigd of uitgeput te raken. Het genereert een veld van positiviteit, warmte en optimisme dat onze zonnige natuur naar voren brengt, zelfacceptatie verbetert en vruchtbaarheid en creativiteit stimuleert. Over het algemeen is het een vreugdevol kristal dat ondanks al zijn effectiviteit en kracht een zachte heler is.

Meer lezen over de werking van Amber