Voorstellen Oceaan Jaspis

Een goed gevoel

Met gestreepte wervelende patronen van donker, bosgroen en lichtgrijs, gevlekt met kleine gele stippen kan het je soms doen denken aan een planeet, onze planeet. De energie van Oceaan Jaspis is prachtig om te voelen – troostend, aardend, vredig en versterkend tegelijk. Ook bekend als orbicular jaspis (door de kleine orbs verspreid over de steen) wordt het gedolven op één plek in Madagaskar en alleen bij eb. Orbs verschijnen niet alleen in kristallen – als kleine cirkelvormige formaties – maar ook op het etherische vlak. Het etherische vlak is waar de chakra’s en kristallen engelen verblijven. Het is de energie van het fysieke lichaam en is er dus mee verbonden. Het is als een onzichtbare bedrading waardoor spirituele elektriciteit kan stromen, zodat vormen, zoals ons lichaam en andere dieren, kunnen leven.

Het etherische vlak kan door sommigen helderziend worden gezien. Als je ooit elfen hebt gevoeld – en je zult het weten als je dat hebt gedaan – dan voel je het etherische vlak. De wezens die op het etherische vlak leven zijn net zo levend als fysiek gemanifesteerde wezens zoals wij. Echter ze vibreren met een lagere dichtheid en lijken daarom minder substantieel en zijn niet tastbaar voor onze reguliere vijf zintuigen. Wezens zoals feeën, kristallen engelen en lichtbollen zijn niet altijd zichtbaar met het blote oog maar ze kunnen wel op foto’s verschijnen. Wanneer ze dat doen dan geeft dit aan dat er veel levenskracht aanwezig is. Vaak verschijnen ze in natuurgebieden met een sterke concentratie van energie zoals pure bosgebieden en waterbronnen.

De orbs in oceaanjaspis herinneren ons eraan dat de aarde een levend wezen is en dat de materiële wereld een levend wezen is. Zelfs op het moment als we het niet kunnen zien zal het leven nog steeds zijn magie uitoefenen. Dit is goed om te onthouden tijdens momenten in ons leven waarin we aan onszelf werken maar er niets lijkt te gebeuren in de fysieke wereld. We moeten dan gewoon blijven doorgaan want er zal een tijd komen dat het energetische zich vertaalt in het fysieke. Maar we moeten geduld en vertrouwen hebben. Het belangrijkste is dat we niet stoppen met het helende werk want energiewerk is echt. Het heeft effect ook al is dat in eerste instantie misschien niet zichtbaar. Naarmate het effect zich opbouwt zal uiteindelijk manifestatie plaatsvinden.

Jaspis is meer in het algemeen een echt aardse steen die veel kleur, variatie en schoonheid vertoont, net als Gaia zelf. Dit specifieke type jaspis bevat meestal groene, grijze, gele, rode, witte en zwarte tinten. Soms heeft het ook roze of blauwe tinten, hoewel dat minder vaak voorkomt. Het kan druzy (een fijne laag van kleine kristallen) in groen bevatten (druzy is een glinsterende zachtgrijze kleur, die glinstert vanuit de scheuren in de steen). Oceaan Japsis is tegenwoordig moeilijker om te vinden (Men zegt dat het volledig is uitgegraven). Als het echter de bedoeling is dat je ermee aan de slag gaat dan komt er een stuk naar je toe of je maakt een sterke verbinding met de Kristallen Engel van Oceaan Jaspis.

Terwijl geologen op het eiland Madagaskar op zoek waren naar oceaanjaspis vonden ze een nieuw type jaspis dat ze polychroom of woestijnjaspis noemden. Sommigen geloven dat woestijnjaspis de volgende evolutie is van oceaanjaspis. Het zijn allebei mooie stenen om mee te werken en hebben net iets andere energetische eigenschappen. Polychroom jaspis gaat over goddelijk speesheid en zal je ook ondersteunen in je werk met oceaanjaspis. Zeker als je je voor je eigen heling diep in dit ‘Een goed gevoel’ onderwerp wilt verdiepen.

Oceaanjaspis heft negativiteit op. Bovendien helpt het ons beter in staat te zijn om gevoelens van dankbaarheid en goede wil in onszelf en tegenover elkaar te krijgen. Dit verhoogt onze immuniteit, verbetert ons algehele welzijn en bevordert vrede en overeenstemming in sociale omgevingen. Het is een prachtige steen om bij je te hebben. Vooral als je leeft of werkt in een situatie waarin er veel verschillende energieën of persoonlijkheden zijn die misschien de neiging hebben om met elkaar in conflict te komen.

De rustgevende aard van de steen bevordert emotionele heling en helpt ons om in ons hart te komen. Daar kunnen we ons verbinden met de ziel van de aarde en haar in staat stellen met ons te communiceren via onze diepste gevoelens, intuïties, kunst, dromen, meditaties, dansen, wandelingen in de natuur en ontspanning. Hierdoor kan oceaanjaspis ons helpen onze weg vooruit te vinden zodat we het meest authentieke pad te bewandelen dat voor ons beschikbaar is. Want het helpt ons keuzes te maken die in lijn zijn met ons hart en meer welzijn, innerlijke rust, innerlijke veiligheid en een waarachtiger zelfgevoel te ervaren. 

Kristal Mandala - Gaia & Oceaan Jaspis - Goede Wil

De lichtbollen (orbs) op de steen zijn erg beschermend. Het maakt niet uit of je ze ziet als goddelijke ‘ogen’ of symbolen van de onderlinge verbondenheid van het leven. Deze dubbele werking van oceaanjaspis stelt ons in staat om ons meer verbonden te voelen met alles wat er in het leven gebeurt zowel persoonlijk op menselijk niveau als transpersoonlijk op spiritueel niveau (lokaal en globaal). En aan de andere kant worden we ook individueel door  moeder aarde in de gaten gehouden en beschermd. Na verloop van tijd moedigt deze steen ons aan tot optimisme. Het doet dit zo zacht en realistisch waardoor er een drang ontstaat om positief te zijn. Om bevestigende en liefdevolle woorden te spreken. Het genereert goodwill en een goed gevoel. In een cultuur waar competitie en dominantie nog steeds bloeien helpt oceaanjaspis deze win-verlieshouding opnieuw in evenwicht te brengen met een win-win-mentaliteit die intrinsiek is aan echte spirituele groei.

Een van de krachtigste helende houdingsveranderingen die we kunnen hebben is om bereid te zijn te geloven dat er mededogen is in alles wat er gebeurt. Goddelijke liefde is in elk stipje van deze gemanifesteerde werkelijkheid. Soms is het misschien niet meteen zichtbaar. Maar om het gevoel te hebben dat op de een of andere manier, zelfs als we het niet kunnen zien, alle omstandigheden van het leven elk wezen bewegen volgens een ritme van liefde, is heel helend. Het helpt ons te zoeken naar het goede en het goddelijke in alle plaatsen en dingen. We hoeven het niet te begrijpen; we kunnen er gewoon op vertrouwen.

Als we dit vaak genoeg te hebben gezien en gezegend zijn met het besef dat zelfs een probleem een uitdrukking is van goddelijke liefde en welwillendheid die een ziel aanspoort tot verlichting dan gebeurt er iets diepgaands in ons. We vertrouwen dan meer op het leven en hebben daarom minder behoefte om te proberen zijn koers te bepalen. Dit kan angst en stress enorm verminderen. We moeten dan misschien nog steeds uitdagingen aangaan maar we doen dit met de wetenschap dat er liefde doorheen stroomt. We hoeven ons geen zorgen te maken over wat er zal gebeuren. Want we weten dat wat er ook gebeurt het nodig is voor onze goddelijke heling. Dus we vertrouwen erop. Oceaan jaspis lost zachtjes maar stevig de filters van angst, negativiteit en wantrouwen op. Hierdoor zijn we in staat om helderder te zien en we zullen daarin liefde zien.

Oceaan Jaspis helpt om een ​​veld van positieve energie en ontspanning op te wekken. Vanaf deze plek kan het lichaam zichzelf gemakkelijker helen, emotioneel, fysiek en psychologisch. Hierdoor kan de mind vertragen en repetitieve patronen loslaten. Bij chronische stress kan dit patroon behoorlijk panisch worden en een negatief effect hebben op het immuunsysteem. Hierdoor ontstaat het gevoel het de hele tijd tegen iets aan het vechten is. Dat ‘Een goed gevoel veld’ helpt ons om duidelijkere en meer behulpzame beslissingen te nemen. Maar ons ook meer verbonden te voelen met het lichaam en het hart waardoor het goddelijke zelf van binnenuit tot ons spreekt.

Meer lezen over de werking van Oceaan Japsis