Spirituele wijsheid Hecate & Mica

Kruispunt op jouw Pad

De Spirituele wijsheid van Hecate & Mica gaat over “Kruispunt op jouw Pad”. In de healing op Ziels-niveau wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Boodschap van het Orakel

Dit orakel komt naar je toe met een boodschap: laat al je keuzes vanuit je hart komen. Als het goed voelt voor je hart en er is vreugde (zelfs als je moet zoeken onder alle angsten van de geest -wat als er iets misgaat- om het te vinden) doe het dan. Als je onlangs zo’n beslissing hebt genomen en verwacht dat je de deksel op je neus krijgt, bevestigt dit orakel dat je de drempel bent overgestoken naar een nieuwe echte manier van leven en dat het tijd is om de angsten van het verleden nu achter je te laten.

Als je het gevoel hebt dat je moet losbreken van bepaalde gewoonten die je verstikken of dat je een verandering nodig hebt om je horizon te verbreden of iets anders te proberen dan geeft dit orakel je bevestiging. Het biedt je een keuze, een “Kruispunt” zo gezegd. Je kunt er altijd voor kiezen om door te gaan met het leven zoals het nu is, ook al zal het te zijner tijd veranderen en jou daarin meenemen. Maar je kunt ook kiezen de spirituele avonturier te zijn op je eigen onbelopen pad, wetende dat het Goddelijke over je waakt, je zal beschermen, assisteren en begeleiden bij het vinden van jouw weg. Het is veilig om de roep tot nieuw leven die je van binnen voelt te vertrouwen. Het is jouw lot dat jou aanzet door te gaan zodat je een leven vol genade zult bereiken.

Troost die vertrouwdheid in je leven biedt is een illusie
Vertrouwdheid biedt in zekere mate troost. De wereld waarin je leeft heeft een soort grens, een zekere mate van voorspelbaarheid en bepaalde dingen, mensen of situaties waarop je kunt vertrouwen dat ze zich op een bepaalde manier te gedragen. Je kunt kiezen voor vertrouwdheid om je veilig te voelen, zelfs als je diep van binnen weet dat het leven net als jij altijd in ontwikkeling is. Het moet veranderen om fris, gezond en geïnspireerd te blijven. De waarheid is echter dat vertrouwdheid niet echt veiligheid creëert. Je geest wil graag denken dat dat zo is, maar het is een illusie. Want alle dingen veranderen in de tijd, dat is een natuurwet. 

Kristal Mandala - Hecate & Mica - Kruispunt op jouw Pad

Alles is aan verandering onderhevig, maar het is niet willekeurig
Wat jij – en je geest – moet onthouden, is dat je ervoor kunt kiezen om je veilig te voelen, zelfs onder veranderende omstandigheden die je naar een onbekende wereld leiden. Die onbekende wereld zal je uiteindelijk ook bekend worden, met zijn eigen grenzen en een zekere mate van voorspelbaarheid en vertrouwdheid. Dit duurt zolang totdat er weer aan je deur wordt klopt (of getrapt) en je voor een ander kruispunt in je leven staat waarbij je beslissingen moeten nemen die je toekomst zullen beïnvloeden. De zekerheid die je in dit proces kunt voelen, komt voort uit de wetenschap dat dit niet willekeurig is, hoewel het op dat moment misschien zo lijkt.

Het lot is niet alleen een bestemming
Het is een levend proces dat groei en evolutie in je zal veroorzaken als je datgene verliest wat je ziel niet langer dient en je openstelt om datgene te ontvangen wat wel doet. Misschien wil je alle mogelijke gevolgen van jouw beslissingen en alle mogelijke uitkomsten begrijpen en dan een duidelijke logische keuze maken. Hoewel je kunt vertrouwen op logica en analyse – en misschien wil je daar beginnen als dat bij je past – is het luisteren naar je hart, het innerlijke weten en de stem van je intuïtie die je de meest vreugdevolle ervaring zal bezorgen. Je kunt het op veilig spelen of het echt spelen zodat je hart je naar de waarheid zal leiden. Deze keuze kan je in het begin bang maken, of je voelt je misschien opgewonden over wat je hart van je vraagt. Je geest begrijpt het misschien niet en zaait daarom twijfel, maar het hart heeft zijn eigen wijze manier van werken die niet te vergelijken is. Het is het voertuig waardoor het goddelijke plan wordt gevoeld en het is je onberispelijke innerlijke kompas.