Voorstellen Mica

Synthese

Door hun sterk reflecterende oppervlak laten micaclusters elk stofje  zien. Helaas zijn ze ook een beetje lastig schoon te maken zonder de delicate laagjes af ​​​​te breken. Het schoonmaken van deze steen vereist een zachte hand, anders zal hij gewoon breken, schilferen en uit elkaar vallen in je handen. Mica is te vinden in verschillende kleuren, waaronder de prachtige lila kleurige mica bekend als lepidoliet. De mica die we gebruiken in ons werk met Hecate, is de bronskleurige mica die soms muscoviet wordt genoemd. Het vormt zich in flinterdunne, semi-transparante en zeer lichtreflecterende vellen of lagen, bijna als filodeeg. Het is rijk aan mineralen en is vaak één van de fundamentele ingrediënten in luxe minerale make-up.

Muscoviet heeft een glans, alsof het een licht van binnen draagt ​​en extern licht naar je terugkaatst. Zelfs in  zacht licht vertoont mica een subtiele uitstraling die gewoon prachtig is. Mica draagt ​​de energie van synthese, het vermogen om verschillende energieën, ervaringen en informatie samen te brengen en één coherent geheel te creëren. Er wordt gezegd dat zijn reflecterende kwaliteit ons in staat stelt om zowel onze eigen schaduw als de schaduw in anderen te zien. Bij het werken met licht is het belangrijk om de delen van ons die gebaseerd zijn op angst in plaats van liefde te kunnen herkennen en er compassie voor te hebben. Als je een sterk licht in je hebt, kun je onbedoeld problemen voor heling bij anderen naar boven halen Maar evenzo zal de verbinding met steeds grotere mate van goddelijk licht problemen voor heling in onszelf oproepen terwijl we op ons eigen pad reizen. Het is een voortdurend loslaten van datgene wat tussen ons en de bewuste ervaring van onszelf als goddelijke wezens ligt. Het kan moeilijk zijn om die delen van ons te accepteren waar we niet zo van houden of waarvan we denken dat dat ze het niet waard zijn om van te houden. Daarom hebben ze de neiging om in de schaduw van ons bewustzijn te blijven, uit het zicht verborgen.

Mica brengt alles waar we mee moeten dealen aan het licht zodat we, samen met onze generatieve kracht van onze eigen spirituele groei, kunnen blijven groeien. We kunnen er dan voor kiezen om van dat deel van ons te houden. Gesteund door Hecate, kunnen we vol mededogen accepteren dat we ons best doen en niet perfect zijn, maar eerder perfect gemaakt voor onze levensmissie. De ziel kiest net zo goed voor de gebreken en eigenaardigheden als voor talenten en vaardigheden, om ons pad van goddelijke groei het best te eren.  “Het is allemaal goed.” Met mica beginnen we te leren dat het allemaal god of goddelijk is, hoe het ook lijkt.

Mica brengt problemen in de loop van de tijd langzaam maar krachtig in het bewustzijn. Het helpt ook om blokkades op te ruimen en de energie van alle chakra’s vrij te maken. Het werkt op het hele zenuwstelsel dat het fysieke lichaam verbindt met het energielichaam. Als je de neiging hebt om paranormaal info zoals gedachten, stemmingen of gevoelens van mensen of plaatsen om je heen op te nemen, hoe goed je jezelf ook beschermt, dan is mica nuttig. Het helpt het lichaam om datgene te ontladen dat niet nuttig is. In combinatie met voldoende rustgevende ontspanning stimuleert mica zachtjes een ontlading van energie. Je voelt je misschien een beetje vreemd als er dingen vrijkomen, maar een beetje als bij een kater is dit een teken dat je lichaam gifstoffen opruimt. Dat gevoel van niet in je centrum te zijn zal snel genoeg voorbij gaan en je zult helderder en energieker zijn na je rust.

Misschien wel de meest krachtige eigenschap van mica is paranormale bescherming. Als je de neiging hebt om de energie van anderen op te pikken, zal het veel minder gebeuren en veel sneller worden verwerkt met mica in de buurt. Het psychische beschermingsaspect van deze steen is gebaseerd op zijn isolerende fysieke eigenschappen. Mica wordt namelijk vooral gebruikt om apparaten te isoleren. Op paranormaal niveau helpt het een schild te creëren tegen jaloezie, woede en geweld. Het helpt je immuunsysteem en zenuwstelsel op te bouwen om met elke reactieve reacties te dealen oevr jou of je werk. De kristalenergieën zijn een onschatbare steun voor ieder van ons in de publieke belangstelling, vooral op het gebied van leiderschap en spiritualiteit. Want de hand die voedt, wordt soms gebeten. Het is zeer waarschijnlijk dat iedereen van tijd tot tijd zijn deel van negativiteit zal tegenkomen. Misschien nog wel meer, als we leren om meer licht in ons wezen vast te houden. Mica helpt ons sterker te worden en gefocust te blijven op de waarheid en niet verstrikt te raken in de pijn van een ander die zich manifesteert in zo’n aanval.

Kristal Mandala - Hecate & Mica - Kruispunt op jouw Pad

Mica brengt synthese omdat het ons helpt de waarheid te zien. Het zuivert de chakra’s waardoor we onze innerlijke waarheid kunnen aanboren met minder belemmering of vervorming door de energie van anderen. Vanaf deze plek zijn we in staat om te integreren wat we hebben geleerd, uit te werken wat nodig is en stappen voorwaarts te zetten (gebaseerd op onze intentie) wanneer kansen worden gecreëerd of aangeboden. Wanneer aan jou een bijzonder lelijke kant van de menselijke natuur wordt getoond, of het nu in jezelf is of in een ander, kun je altijd weten dat er een stap naar het licht op handen is. Synthese brengt, dat wat schijnbaar inconsistent is samen en vindt de onderliggende waarheid. Je zult gaan ervaren dat leren over helen ook leren over beschadiging. Mica helpt ons dit te begrijpen zodat we gemakkelijker met de schijnbare paradox kunnen werken.

Als je één van die nieuwe wereld-dienaren bent die zich aangetrokken voelt tot veel verschillende paden en modaliteiten en ze op een unieke manier wilt combineren, kan mica je helpen de gemeenschappelijke punten te vinden zonder de fundamentele integriteit van elke modaliteit te verliezen. De meeste leraren (zelfs die in aanzienlijke mate op een pad zijn gevorderd) zullen je vertellen dat synthese geen goed idee is. Dat het beter is om één pad te kiezen en je daaraan te houden om resultaten te behalen. We kunnen de waarde hiervan begrijpen maar bij bepaalde zielen is er ook de drang om dingen tot eenheid te brengen. Als dit onbewust is dan kunnen we een beetje in de war raken. Een beetje alsof je te enthousiast wordt in het mengen van je verfpalet en je eindigt met papperig bruin. Hoe dan ook, bij bewuste integratie of synthese blijven de delen intact. Dus in plaats van de individuele kenmerken van de verschillende delen te verliezen door te proberen ze tot één geheel te brengen, ontstaat er een groter begrip van welke plaats elk deel heeft in het grotere geheel.

Als je deelneemt aan de Kristal Challenge, wat een synthese is van godinnenbewustzijn, kristalheling en tijdloze wijsheid, is het waarschijnlijk dat je deel gaat uitmaken van die synthetiserende zielengroep. Je bent op zoek naar een manier om niet overweldigd te worden door alle cursussen, opties, onderwerpen en reizen die beschikbaar zijn in deze vrij unieke tijd in de menselijke spirituele evolutie. Je zult op zoek zijn naar een manier om jouw pad te bewandelen waarbij je de verschillende opties die beschikbaar zijn niet wil mislopen. Mica helpt ons bij deze integratie. Het kan enige tijd duren en we moeten ons overgeven en vertrouwen. Maar uiteindelijk zal er integratie plaatsvinden zonder ons het gevoel te geven dat we verstrooid of niet geïntegreerd zijn of dat we verschillende paden in verschillende richtingen volgen. 

Hoe onverenigbaar onze verlangens soms ook lijken uiteindelijk worden alle verschillende draden samengevoegd tot één reis. Dat maakt het soms niet gemakkelijk om de vraag te beantwoorden: “Wat doe je voor werk?” maar het maakt dat werk wel interessant en bevredigend. We hoeven dus niet voor één pad te kiezen en al het andere laten vallen om in dat ene beheersing te krijgen. Als de kracht van synthese in jouw goddelijke natuur sterk is zul je  ontdekken dat,  ook als je bepaalde dingen dacht op te offeren deze gewoon weer bij je terug komen. Gewoon omdat je altijd een manier wilt vinden om niets verloren te laten gaan door alles bij elkaar te brengen.

Dus als jij ook deze eigenschap hebt houdt dan hoop en maak je geen zorgen. Je hele natuur wil geboren worden, en zelfs als dat divers en onmogelijk lijkt, kan het in één leven gebeuren door de helende kracht van synthese als we bereid zijn de reis met vertrouwen aan te gaan. Mica helpt ons hierbij. Zo ook als we op een bepaald moment kiezen  om één pad te eren. Dan ook zal dat ons uiteindelijk leiden naar de vervulling van alle paden wanneer onze ziel haar zin krijgt en we vertrouwen op haar synthesekracht.

Meer lezen over de werking van Mica / Muscoviet