Spirituele wijsheid Kali & Zwarte Obsidiaan

Goddelijke Revolutie

De Spirituele wijsheid van Kali & Zwarte Obsidiaan gaat over Goddelijke Revolutie. In de Healing,  Voorstellen Zwarte Obsidiaan en Voorstellen Kali wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Boodschap van het Orakel

Revolutie komt naar je toe, je kunt er zeker van zijn dat jij en je leven zullen veranderen. Het kan aanvoelen alsof je wordt gedwongen of, zelfs als je ervoor kiest om met het proces mee te gaan, dat het ruw en wild is en buiten jouw controle valt. Dat zal zo kunnen zijn maar dat maakt het niet liefdeloos of onveilig. Als revolutie heilig is, is het goddelijke liefde die je leven opnieuw op één lijn brengt. En hoewel er waarschijnlijk chaos zal zijn, kunt je er zeker van zijn dat de uiteindelijk opgelegde nieuwe orde de moeite waard zal zijn. 

Goddelijke Revolutie heeft een heilig doel
Kali is een godin die niet bekend staat om haar subtiliteit. In de spirituele traditie waaruit ze voortkomt, wordt ze opgeroepen in tijden van oorlog waarin demonen de overhand lijken te krijgen. Ze is de enige krijger die vastbesloten en wreed genoeg is om de vernietigers te vernietigen. Ze is niet te stoppen, behalve wanneer het goddelijk bewustzijn haar vertelt dat haar werk is gedaan. Haar verschijning markeert een tijd van heilige revolutie die niet kan worden gestopt voordat deze met succes is voltooid. De aard van revolutie is het omverwerpen van een bestaande hiërarchie van controle om deze te vervangen door een nieuwe. Gewoonlijk schuilt er een filosofisch en politiek doel achter het proces, en dat houdt vaak in dat misbruik van macht door personen in gezagsposities met geweld moet worden overwonnen. Een revolutie zonder een heilige component zal echter niet noodzakelijk leiden tot transformatie of heling. Er kan verandering komen maar die zal vaak slechts oppervlakkig zijn waarbij dezelfde problemen blijven bestaan maar dan met andere daders (er kunnen bijvoorbeeld andere politieke partijen aan de macht komen). 

Verandering vereist moed
We moeten bereid zijn om los te laten wat we hebben gekend en onzekerheid te verdragen, terwijl we nieuwe mogelijkheden verkennen en uiteindelijk evolueren naar een nieuwe manier van zijn. Zelfs met die bereidheid zijn er momenten waarop een patroon uit het verleden zo in de psyche is blijven hangen dat een softe evolutie niet mogelijk is. 

Kristal Challenge Kali & Zwarte Obsidiaan - Goddelijke Revolutie

Je zou het je kunnen voorstellen als een persoon die hysterisch schreeuwt van paniek. Je kunt proberen op kalmerende toon met ze te praten, maar als ze op het punt staan ​​in een auto te springen en weg te rijden, waardoor ze zichzelf en anderen in levensgevaar brengen, dan kan er een harde klap nodig zijn om ze uit de hysterie te halen en in het huidige moment te krijgen. Het is extreem, maar het is nuttig en noodzakelijk. In onze innerlijke wereld kunnen hysterie en paniek verband houden met het loslaten van een relatie waarvan we denken dat het ons reddingsvlot is. Echter als we eraan vast blijven houden zal in werkelijkheid dit zogenaamde reddingsvlot ons over de rand van een klif in een levens beëindigende waterval storten. Hysterie en paniek kan echter ook gerelateerd zijn aan macht die gebaseerd is op angst in plaats van op liefdevolle empowerment. Hoe hard we ook proberen, het lijkt alsof we onze gehechtheid aan het gevoel de controle te hebben niet kunnen opgeven. Of we zijn zo gehecht aan het leven dat we kennen dat we niet bereid zijn om onze vleugels uit te strekken en vrij te vliegen weg van het nest om onze bestemming te ontdekken.

Leve de revolutie!
Wanneer zachtere methoden niet effectief zijn en goddelijke timing vereist dat er verandering moet optreden wordt er opgeroepen tot heilige revolutie. Kali kan in je leven stampen en je uit het nest schoppen zodat je beseft dat je het kunt. Ze kan het reddingsvlot uit je handen trekken, waardoor je gaat sputteren. Dat is zinloos totdat je opstaat en beseft dat je gewoon veilig de rivier uit kunt lopen. Ze kan ook de controlefreak die je geest domineert op het hoofd slaan en haar eigen tijdelijke goddelijke dictatuur opzetten. Waarbij ze blijft herhalen: “Hou van jezelf en laat het los” totdat je het uiteindelijk doet.