Voorstellen Kali

Revolutie

In India wordt Kali hoog gewaardeerd
Er zijn mensen in het Oosten en het Westen die haar aanbidden en anderen die doodsbang voor haar zijn. Doordat haar dynamische goddelijke kracht aantrekt en afstoot is ze een soort polariserend middel. Ze danst je leven binnen als er een grote transformatie nodig is, waarbij haar bijzondere kracht je in een chaos zal storten waar je niets anders kunt doen dan loslaten en groeien. Ze heeft absoluut geen interesse in het behouden van ego, dus ze zal je altijd laten zien wat je voor je eigen bestwil moet weten vanuit een plaats van pure liefde. Dit kan een buitengewoon pijnlijk proces zijn en er kunnen momenten zijn dat je niet zeker bent of je het aan kunt. Maar je kunt vertrouwen op Kali, ze doet haar werk volledig, netjes en met grote grondigheid. Ze kent geen halve maatregelen. Dus om uiteindelijk volledig vrij te worden van een bepaalde kwestie, is zij degene die helpt als een zachtere benadering niet krachtig genoeg is om je gehechtheid los te laten.

Kali zal het Ego niet sparen
Kali’s taak is om het valse ego te vernietigen dat niet langer het evoluerende pad van de goddelijke ziel dient. De omwenteling veroorzaakt door Kali’s aanwezigheid in ons leven zal ego-eigenschappen verdrijven waarvoor de ziel nog sterker moet worden om ze te kunnen overwinnen. Het geeft ons zo de kans om te leren en is dus in zekere zin de brandstof voor het goddelijke vuur. Want er zijn momenten waarop het ego te diep verankerd is geraakt en de ziel hulp nodig heeft om een ​​hardnekkig patroon te veranderen en dat is de specialiteit van Kali. Het ego wil niet loslaten en daarom is het vaak een pijnlijk proces. Dit is de reden waarom Kali met eerbied wordt ontvangen door degenen die actief op het pad zijn en bereid zijn om de pijn te dragen die echte groei van tijd tot tijd zal veroorzaken. Het is echter ook de reden waarom anderen grote angst voor haar hebben omdat zij zich bewust zijn dat ze ego dienen en niet zeker weten of ze haar meedogenloze genade echt zullen kunnen verdragen. Dan zijn er nog anderen die helemaal geen reactie op haar hebben omdat ze zo diep in slaap zijn in valse zekerheid dat ze niet beseffen dat er een wilde zwarte godin gehurkt zit, als een panter met gebogen klauwen, wachtend om elk moment op hen te springen.

Kali is alles behalve subtiel
Als Kali heeft toegeslagen, is er geen twijfel mogelijk want ze is alles behalve subtiel. Kali heeft een wilde, onverklaarbare wijsheid en is de kracht van schepping en vernietiging. De ziel verheugt zich werkelijk in dit proces, niet vanuit een sadomasochistische plek, maar vanuit de erkenning dat dit is wat het is om echt te leven. De ziel hunkert naar afwisseling en transformatie, wat misschien een reden is waarom het pad van de ziel nooit saai is. Het kan zachtaardig zijn of diep confronterend en alles daartussenin, maar het is nooit hetzelfde. We kunnen ons soms afvragen of variatie wel het kruid van ons zieleleven is zeker wanneer we aan een kwestie werken die zich tot in de eeuwigheid lijkt te herhalen totdat we het ‘begrijpen’. Toch is het het ego dat graag ziet dat de dingen blijven zoals ze zijn of deze alleen verschuiven om meer macht te krijgen. Het ego, met zijn verlangen naar controle, zal door Kali worden gedwarsboomd. Maar dit gebeurt echter alleen als we er klaar voor zijn. Het klinkt misschien bizar om te zeggen dat het ego klaar moet zijn om te worden opgeofferd. Het is dan ook eerder dat de ziel voldoende met het lichaam verbonden moet zijn om de “break down” van het valse zelf op te vangen om te voorkomen dat lichaam en geest zich afsluiten in absolute angst (en zo minder van nut kunnen zijn voor de ziel op haar evolutionaire pad).

Kali houdt van de ziel
Ze is als de grote zus op de speelplaats die een oogje in het zeil houdt en pesterijen oplost, maar ze zal je ook snel aanspreken op je gedrag. Kali wordt op een krachtige veelzeggende manier afgebeeld met vier tot tien armen of meer. Maar ook vaak met een klein gebogen mes in de ene hand en een afgehakt menselijk hoofd in de andere, wat het valse ego vertegenwoordigt dat zich in de niet-ontwaakte geest bevindt. Kali draagt ​​meestal ook een sabel en ten minste één ander type zwaard, dat ze gebruikt om karmische gehechtheidskoorden door te snijden. De staf waarmee ze soms ook wordt afgebeeld, is een symbool van haar autoriteit en verbinding met het goddelijke mannelijke principe van eeuwig licht en waarheid. Ze wordt ook geassocieerd met een schelphoorn waardoor ze ons op zielsniveau tot haar roept en ze kan ook de roep horen van de zielen die haar felle liefde nodig hebben. Transformaties teweeggebracht door Kali’s energie zijn alsof je een ruwe diamant polijst tot een kostbaar juweel. Het is een hele reis om op de meest constructieve manier met deze energie om te leren gaan. Het is als leren werken met hoogspanningsstroom. Een te grote hoeveelheid energie kan je ziek maken net zoals elektriciteit niet enkel zorgt voor verlichting maar ook iets kan verbranden. Het kan schadelijk zijn om te denken dat meer altijd beter is. 

Om iets te ontvangen moeten we iets loslaten
Kali zegent ons door onze spirituele gaven te activeren en staat erom bekend grote zegeningen van bescherming, voorspoed en welzijn te brengen aan degenen die haar liefhebben en eren. Ze staat bekend als de godin van de verlichting die onverschrokken eerlijk is. Ondanks de ontberingen van het pad naar verlichting, dat Kali zonder halve maatregelen regeert, is ze onverbiddelijk vrijgevig met haar zegeningen. Ze kan ons echter alleen iets geven als we in staat zijn leeg en ontvankelijk te worden voor haar. Dat betekent dat we om iets te ontvangen iets moeten loslaten. Wat we ontvagen is onze ziel en we laten los wat in de weg stond om meer goddelijke aanwezigheid in ons leven te hebben. Hoewel we mentaal weten dat dit alleen maar goed kan zijn, betekent dit niet dat het op dat moment gemakkelijk te accepteren is.

Het verschil tussen ontvangen en nemen
Soms hebben we het gevoel dat we het recht hebben om dingen te ‘krijgen’ die we willen, ongeacht of we de verantwoordelijkheid hebben genomen voor wat we willen ontvangen. Misschien hebben we het gevoel dat we genoeg hebben gedaan om te krijgen wat we willen, dus proberen we het voor onszelf op te eisen, maar spiritueel gezien werkt dit niet zo. Wanneer we namelijk het echte, innerlijke werk van overgave aan het goddelijk doen, wordt ons veel meer gegeven dan we ooit voor onszelf zouden kunnen nemen. Dit is het verschil tussen ontvangen en nemen. Zelfs op het spirituele pad kan jaloezie zich ontwikkelen. Je kunt een hekel krijgen aan het succes of de macht die je in een ander zien, omdat je het voor jezelf zou willen. Een deel in je zegt: “Hé, ik resoneer met die kwaliteit. Ik wil het ook uiten.” Dergelijke wrok, afgunst of jaloezie kunnen we ook omzetten in iets constructiefs door te besluiten al het mogelijke te doen om ons innerlijk open te stellen om meer te ontvangen. Als we het werk niet doen, kan het een lagere vibratie-energie blijven die zich manifesteert in de overtuiging dat als iemand anders iets heeft, wij het ook zouden moeten hebben. Het enige innerlijke proces dat in zo’n houding plaatsvindt, is dat het innerlijke kind een driftbui krijgt. Als we iets zien dat we willen, is ons verlangen niet slecht. We kunnen echter niet eisen of verwachten dat het zal gebeuren want wat en hoe iets zal manifesteren wordt bepaald door goddelijke genade, dat mysterieuze en liefdevolle gezicht van het goddelijke dat we niet kunnen beheersen, sturen of doorgronden. We kunnen er alleen aan werken om open te staan ​​voor haar aanwezigheid in ons leven. Dit betekent bereidt zijn om door een proces van ontwaken te gaan, dat buitengewoon pijnlijk en uitdagend kan zijn, om meer van de goddelijke aanwezigheid te kunnen ontvangen. We weten niet hoe het zich zal gaan manifesteren maar we kunnen er zeker van zijn dat het zich ook op nogal verrassende manieren kan ontvouwen. We moeten dus leren om te stoppen met proberen iets te laten gebeuren en juist toe te laten dat hetgeen dat nodig is kan manifesteren.

Kristal Challenge Kali & Zwarte Obsidiaan - Goddelijke Revolutie

Ons niet door het ego laten leiden maar door onze ziel
Denken dat we gewoon krijgen wat we willen wanneer we het willen vanuit ego, in plaats van te ontvangen wat rechtmatig van ons is door de afdaling van genade in een hart dat opengebroken is om te ontvangen, is niets meer dan een kinderachtige fantasie. We moeten juist de situatie aanbieden aan het Goddelijke en vragen om gezegend te worden met het vermogen om los te komen van de uitkomst, zodat we ons gewoon kunnen overgeven zodat alles wat er moet gebeuren, door goddelijke genade kan gebeuren.  Wij moeten onze weerstand om in de goddelijke stroom te komen opofferen en vertrouwen hebben en ons niet door ons ego laten leiden maar door onze ziel via wie Kali haar aanwezigheid laat voelen. Kali blokkeert elke poging om onszelf op egoniveau te doen gelden. Kali wil zo voorkomen dat ons ego het licht voor zichzelf opeist en het gebruikt om te groeien terwijl de ziel langzaam verhongert. Tijdens een ontmoeting met Kali zal het ego zich er dan ook tegen verzetten terwijl de ziel zich verheugt. Op zo’n moment is het zelden prettig of gemakkelijk, maar de bevrijding die Kali ons brengt is op de langere termijn zoete nectar. Door te weigeren toe te geven aan de wil van het ego zal de goddelijke wil de ziel ondersteunen om het ego te dwingen op te geven en zich over te geven aan iets groters dan het ego, namelijk liefde. Deze overgave zal ons openstellen voor de grootsheid die we wensen, maar dan wel de grootsheid van de ziel en niet de illusie ervan in de ogen van het ego. Zo kan zelfs de meest dramatische ‘Kali-interventie’ leiden tot een ongelooflijke heling. 

Een zachte aansporing is soms onvoldoende
Haar lichte gezicht van het goddelijke is voor de meesten van ons gemakkelijker te herkennen en te accepteren. Het is zachtaardig, zacht en vergevingsgezind. Het vraagt ​​niets van ons behalve om haar liefde te ontvangen. Het donkere gezicht van het goddelijke lijkt ons weg te duwen maar de ziel wordt niet weggeduwd door liefde. Het donkere gezicht kan moeilijker te accepteren zijn zeker omdat het goddelijke ons meestal zachtjes aanspoort in plaats van met een zweep te slaan om ons in beweging te krijgen. Er zijn echter momenten waarop het donkere gezicht van het goddelijke de ziel meer zal dienen dan het lichte gezicht. Wanneer een kind de wereld aan het verkennen is en gevaarlijk dicht bij de rand van een afgrond komt, kan een zachte roep van de moeder weinig doen om gevaar te voorkomen. Het kind wil zien en weten, wat over die rand is en gaat verder. Het felle medeleven van de donkere moeder komt naar boven, als een tijgerin die haar welpen beschermt, en ze brult tegen dat kind dat het moet stoppen. Het kind is geschokt, gekwetst, bang en voelt zich afgewezen en onzeker. Waarom is de zachtaardige moeder zo wreed geworden? Houdt ze niet meer van me? Het kind beseft het gevaar niet, maar de moeder wel. Ze reageert zo om verdere stappen in de richting van onherstelbare schade te stoppen om het kind te beschermen. De Moeder is de ziel en het ego is het kind. Het goddelijke dient de ziel zodat ze kan integreren met het ego en het kan helen. Het is haar taak om haar licht en liefde puur en zonder vervorming te laten schijnen. Daarvoor moeten de illusies die door het ego zijn gecreëerd worden vernietigt zodat goddelijkheid wordt onthult.

Het Goddelijke, zacht of meedogenloos, staat altijd in dienst van je ziel
Als we kunnen leren de reacties van het ego te onderscheiden van de reacties van de ziel, zijn ontmoetingen met het donkere gezicht van het Goddelijke zinvol en worden ze in een ander licht ontvangen – als een uitdrukking van mededogen. Het Goddelijke staat altijd in dienst van je ziel. Haar mededogen, zacht of meedogenloos, helpt je ziel sterker te worden dan de dwingende angsten van het ego. Het ego kan gekwetst en angstig zijn tijdens een ontmoeting met het goddelijke, als een kind in een driftbui, maar de ziel verheugt zich naarmate ze sterker wordt. Soms is goddelijke hulp nodig omdat de ziel een krachtig ego niet alleen kan verdrijven. We hebben allemaal wel eens zo’n hulp nodig. Het is meestal niet prettig om op dat moment het ego te zijn, omdat het kan voelen alsof alles samenspant om te voorkomen dat we krijgen wat we willen. Na verloop van tijd, als de ziel groeit en oude egopatronen met haar eigen vibratie vervangt, gaan we begrijpen dat zelfs de uitdagingen (soms vooral de uitdagingen) in het leven een uitdrukking zijn van de liefde van het goddelijke en worden we dankbaar op een manier die ons meer rust geeft en minder weerstand tegen het leven.

Het Goddelijke probeert het effect van karma te verzachten
Het Goddelijke werkt volgens karma, wat wordt gegeven, wordt gegeven vanwege karmische genade. Soms krijgen degenen die zo waardig lijken helemaal niet veel, en degenen die niet waardig lijken, krijgen zo veel. Maar het is allemaal in perspectief. Er zijn namleijk altijd karmische wetten van genade in werking die het hoe en waarom dicteren van zich ontvouwende levensomstandigheden.  We moeten ons echter realiseren dat rendement op iemands spirituele investering door goede werken en dienstbaarheid veel later in het leven kan komen of in een andere vorm dan verwacht. Daarom zijn niet alleen goede ‘of’ aangename ‘omstandigheden het voertuig waardoor genade wordt geleverd (hoewel dit vaak wel zo is). Genade kan namelijk ook worden geleverd door de uitdaging die zo’n groei in je zal veroorzaken dat je je goddelijke bestemming kunt vervullen en op de langere termijn enorme vreugde kunt ervaren. Het goddelijke heeft geen controle over karma maar ze probeert het effect wel te verzachten. Dit betekent dat ze soms wat karma voor ons zal kunnen uitwerken, op voorwaarde dat we nog kunnen leren wat nodig is om te groeien. Ze wil namelijk dat alle wezens vrij zijn, dat is haar enige agenda en daarom is ze zo betrouwbaar. Dus soms zal haar woede de behoefte aan een gewelddadige ontmoeting met een ander vervangen. Haar woede is altijd zachter, hoewel het ego dat misschien niet denkt omdat het niet de andere ervaring heeft gehad om het mee te vergelijken. Toch kan door goddelijke gratie een veilige ruimte ontstaan waar een ego bijvoorbeeld door zijn machtsproblemen heen kan werken. Het ego kan tegen haar vechten en zelfs een aanval op haar sturen, maar ze zal het met liefde absorberen en verwerken, in plaats van te reageren en het versterkt terug te geven volgens de karmische wet. Dit laatste zou wel gebeuren in een situatie met een minder ontwaakte, minder medelevend wezen.

Het Goddelijke weet dat iets soms sneller kon worden opgelost als de ziel de kans had om het aan het ego te laten zien zonder de extra complicaties van karma. Karmische terugkeer zou het ego in nog meer duisternis hebben achtergelaten en het nog moeilijker maken voor de ziel om het ego te bereiken en het oude lijden met haar licht te helpen verdrijven. Het ego zou niet beseffen dat het goddelijke de aanval op het ego heeft opgeroepen om het te helpen vrij te komen van zijn machtscomplex. De wegen van goddelijke zijn subtiel, krachtig en vol liefde. Toch kan het ego haar er soms om verachten terwijl de ziel in diepe dankbaarheid is voor de hulp bij haar spirituele groei zodat ze dichter bij vrijheid komt. Het Goddelijke bemind iedereen gelijk maar iedereen wordt behandeld in overeenstemming met wat ze kunnen ontvangen en wat het beste zal dienen. In de stormachtige kracht van Kali’s revolutie als de rauwe chaos van verandering en transformatie losbarst kan het moeilijk zijn om te onthouden dat we gezegend zijn door onvoorwaardelijke goddelijke liefde. Degene die veel te bieden heeft, is gezegend met haar genade. Zo ook roept degene die bereid is de snellere weg te nemen – die zelden de gemakkelijkste is – naar goddelijke zelfrealisatie haar woeste mededogen op. Maar ook diegene voor wie het teveel is om mee om te gaan, kan rekenen op haar goddelijke tussenkomst om verdere onnodige pijn weg te halen. Om de directe goddelijke dans met Kali te doorstaan moeten we toegang hebben tot voldoende bewustzijn om op zijn minst te proberen vertrouwen te hebben zodat we de ervaring kunnen dragen totdat we in gereinigde staat weer tevoorschijn komen aan de andere kant.