Voorstellen Zwarte Obsidiaan

Obsidiaan edelsteen werking

Kwaad Afweren

Kali en Zwarte Obsidiaan zijn niet voor angsthazen
Obsidiaan is, net als Kali, zeer krachtig en minder geschikt voor diegene die angstig zijn aangelegd. Zwarte obsidiaan is de krachtigste vorm van obsidiaan die beschikbaar is. Meestal is de wat zachtere blauwe obsidiaan al voldoende krachtig maar soms, wanneer we werken met enorme energieën van transformatie in onszelf en onze planeet, dan hebben we “grover geschut” nodig. Voor degenen die het werken met het duistere vrouwelijke echt aankunnen zal zwarte obsidiaan, net als Kali, belangrijk zijn voor zielsondersteuning. Het helpt je bij het herstellen van de duistere, niet geaccepteerd aspecten van het vrouwelijke naar hun rechtmatige plaats van liefde, acceptatie en waardering. Dit gaat gepaard met de felheid van mededogen en heilige woede die losbarst wanneer het ego de ziel probeert te domineren.

Het kwaad probeert actief je evolutie te blokkeren 
Kwaad bestaat en maakt in feite deel uit van de schepping en het goddelijke plan. Je kunt het zien als een contra-evolutionaire intelligentie. We hoeven het bestaan ​​ervan niet te ontkennen en er ook niet door geobsedeerd te raken. We kunnen eenvoudigweg accepteren dat er zowel krachten zijn die zich terugtrekken uit heelheid (of evolutie) als krachten die naar heelheid en evolutie trekken. Er is een constant samenspel van deze twee krachten in ons, in de wereld om ons heen en in de hele manifeste schepping. Daarom moeten we een manier vinden om te werken met tegenwerkende evolutionaire krachten die ons kunnen saboteren. Wat belangrijk is om te weten is dat duisternis niet per definitie gelijk is aan kwaad. Kali lijkt duister te zijn, maar ze is van het licht. Ze dient het leven. De negatieve invloeden of het kwaad waar het hierover gaat zijn de krachten die actief proberen je evolutie te blokkeren. Ze kunnen wel of niet slecht lijken. Soms tonen ze een aantrekkelijke gezicht of ze beloven je bijvoorbeeld het perfecte lichaam of rijkdom, als je dit maar doet of dat koopt. Ongeacht hoe ze zich tonen ze willen je in slaap wiegen door je een vals gevoel van veiligheid te geven of ze willen dat je bang wordt. We hebben dan ook een volwassen spirituele benadering nodig om bewust de strijd aan te gaan. Het lastige voor degenen onder ons die het pad van liefde gaan is om niet constant aardig, lief en goed te willen zijn. Onze duistere emoties, zoals woede, haat, angst, twijfel, verdriet, droefheid en angst, kunnen ook dienstbaar zijn. We hoeven de duisternis niet uit te roeien maar moeten leren deze in dienst van liefde te gebruiken zodat alle delen van ons wezen op het pad van licht ingezet worden.

Zelfs kwaadheid kan het leven dienen
Dat is de kracht van licht en evolutie. Het vereist niet dat we bang zijn voor het kwaad maar dat we de kracht ervan erkennen en deze in ons voordeel gaan gebruiken, om het evolutionaire pad te dienen. Elk aspect van het leven kan de evolutie dienen of tegengaan het is hoe we ermee omgaan. Dagelijks kunnen we te maken krijgen met zeer reële negatieve krachten. Het kan in menselijke vorm zijn, of het kan in de vorm van een donkere energie zijn die geïnteresseerd is in het blokkeren van de menselijke evolutie. Nu hoeft dit niet altijd veel impact te hebben maar het kan zich opstapelen en je ziek en moe maken. Zwarte obsidiaan helpt om dergelijke negativiteit af te weren en je energieveld te beschermen. Als je ooit een kind in een driftbui hebt meegemaakt dan weet je dat er veel kracht kan komen uit een gedwarsboomd ego. Zelfs als dergelijke acties niet opzettelijk kwaadaardig zijn kunnen ze toch veel schade aanrichten. Gelukkig kan zwarte obsidiaan ons helpen de negatieve effecten van aanvallen te minimaliseren. Net als Kali absorbeert het alles, zelfs de meest gemene negativiteit. Dus als we het licht willen dienen dan moeten we slimmer en krachtiger worden om met deze energieën om te gaan, want we moeten ermee omgaan.

Kwade energieën kunnen slim en verleidelijk zijn
Ze kunnen veel licht beloven, maar het licht dat ze beloven is niet het goddelijke licht van passie voor het leven maar het valse licht dat ons weghoudt van het leven. Het valse licht is dat wat zoveel lijkt te beloven maar enkel resulteert in een leegte zonder liefde. Het najagen van dat valse licht kan je jaren of zelfs levens van echte levenservaring weghouden. In de klauwen van verslaving of het streven naar perfectie, gaat het echte leven onopgemerkt aan je voorbij. Voor de ziel die verlangt naar leven en groei is het alsof er een waar feest van kansen en ervaringen aan haar neus voorbijgaat. Als we te bang zijn om te feesten, om het risico te lopen iets te proberen buiten onze illusoire grenzen van controle, dan blijven we kwetsbaar en worden we een gemakkelijke prooi voor het valse licht. Fantaseren over het leven dat je wilt of proberen te ontsnappen aan het leven dat je hebt, in plaats van alles te doen wat je kunt om te helen, groeien en te leven, is ten prooi vallen aan contra-evolutionaire krachten. Het valse licht dat ze beloven, is altijd net buiten je bereik en dat is juist een deel van zijn aantrekkingskracht. Het is geen droom die je aanmoedigt tot gedurfde actie en groei maar eerder een fantasie om juist te ontsnappen aan het leven. Als je het geluk hebt om het valse licht ook maar een ogenblik vast te houden, zul je je realiseren dat er niets is. Zodra je het probeert vast te houden, zul je beseffen dat het niets substantieels is omdat er geen leven in zit. De verleiding van het valse licht gaat over iets willen najagen. Hoe meer we najagen, hoe minder energie, tijd, aandacht en toewijding we hoeven te geven aan ons echte pad van zielsgroei.

Hoe meer we angstig of gescheiden zijn van ons hart en ziel, hoe meer we fantasieën willen najagen zonder echte stappen te nemen om die fantasie tot leven te brengen. De werking van het kwaad is slim, het laat ons als hamsters in een rad rennen met de belofte dat dit ons op een dag plotseling ergens zal brengen wat de moeite waard is. We moeten dus oppassen dat we eraan denken onze visies te eren door in het huidige moment stappen te ondernemen, zodat we niet onbewust ten prooi vallen aan vals licht en ons houvast verliezen in de fysieke wereld. Terwijl je op je pad reist, zullen er momenten zijn dat je uit de dagelijkse wereld wordt getrokken en je eigen groei ingaat. Misschien voel je je een tijdje minder betrokken bij het leven. Je hebt misschien een grootse visie en wordt geraakt door het hart, en durft je af te vragen, zou het mogelijk zijn? Dat is gezond en natuurlijk, en tijdelijk. Dat is heel wat anders dan op een ongezonde en contra-evolutionaire manier uit je ervaringen en uit het leven te stappen.

Echt spiritueel licht haalt ons niet uit de pijn van groei
Tijdelijke terugtrekking uit het dagelijks leven om een ​​visie te ontvangen of om in intense persoonlijke groei te zijn, zal altijd het onderliggende gevoel hebben dat het je op de een of andere manier voorbereidt om de wereld daarna weer op een krachtigere en gereinigde manier te ontmoeten. In je hart zul je voelen dat het je niet verleidt naar zalige werelden zonder pijn. Want echt spiritueel licht haalt ons niet uit de pijn van groei. Het kan ons gelukzaligheid brengen maar het stelt ons ook in staat aanwezig te blijven bij wat er gebeurt en soms zal dat grote pijn met zich meebrengen. Soms is het leven echt moeilijk te hanteren en willen we gewoon even ontsnappen. Dit is begrijpelijk en vergeeflijk, maar als het je manier van leven wordt dan zul je ervoor boeten. Door te proberen de hobbels en kwetsuren van ons ego te verzachten kunnen we onze ziel de kans ontzeggen om echt te leven en te groeien. We moeten een weg terug vinden naar onze goddelijke levensmissie, de waarheid van onze zielenreis.

Zwarte obsidiaan helpt ons de kracht te hebben om dit te doen en met de eisen die dit aan ons stelt om te gaan. Ook al brengt het goddelijk pad veel vreugde en liefde het is echter niet zonder uitdagingen. Voortdurend alleen de aangename ervaringen of spirituele hoogtepunten te zoeken zonder de uitdagingen die ook onderdeel zijn te eren kan gemakkelijk leiden tot spirituele verslaving. Dit kan ons uiteindelijk van de wereld wegleiden, op een contra-evolutionair pad, in werelden van vals licht die de ziel eerder uithongeren dan voeden. Zo vermijden we juist het pad van liefde dat gaat over het dienen van het leven en het in dienst stellen van ons spirituele licht in de wereld.

Kwaadaardige krachten kunnen ons verleiden met vals licht
Elke keer dat we spiritueel groeien, wordt ons gevraagd om een ​​laag van gehechtheid af te werpen om ons goddelijke licht verder in staat te stellen zich te manifesteren. Het is moeilijk die gehechtheid afwerpen en blijven houden van alles wat is. In plaats daarvan is het makkelijker je af te sluiten en te doen alsof het je niets kan schelen of je in te beelden dat alleen het licht bestaat. We moeten echter accepteren en aanwezig blijven bij alles wat is en ons best doen om van de hele schepping te houden, zelfs die delen die actief onze groei bestrijden. Dit is een behoorlijk spiritueel geavanceerde taak, maar het is onze taak als dienaren van het leven. Het idee dat het kwaad niet altijd kwaadaardig lijkt, en dat zulke krachten ons kunnen proberen te verleiden met vals licht, lijkt misschien verrassend, maar het is zeker aanwezig in onze cultuur. Het is de oorzaak van anorexia, perfectionisme, het onvermogen om je mobiele telefoon uit te zetten, de eindeloze marketing van talloze producten en de door roem geobsedeerde jongere die de roem van reality-tv zoekt en vergeet hoe echt te leven. Dit valse licht is vooral wijdverbreid in moderne reclame en heeft een grote invloed op jongere generaties. Ze hebben geweldige vaardigheden in technologie, maar dit kan gemakkelijk worden omgezet in anti-relatie en anti-lichaam houding door contra-evolutionaire krachten. Het kan zo tegen het plan voor goddelijke verbinding ingaan, in plaats van het te versterken. Technologie kan worden gebruikt om onze verbindingen met elkaar te versterken, mits met liefde en bewustzijn gebruikt, en is een buitengewoon krachtig hulpmiddel. Maar zoals bij elke kracht, is het wat we ermee doen, hoe bewust we ermee werken en met welke intentie, dat bepaalt of het meer liefde of meer angst in de wereld genereert.

Zwarte Obsidiaan helpt ons door het kwaad af te weren
Zwarte obsidiaan aardt ons in het lichaam en helpt zo contra-evolutionaire interferentie af te weren, behalve waar het ons zal helpen om te leren en te groeien, voor zover we het aankunnen. Het kwaad kan ons vals licht beloven maar ons ook op een minder aantrekkelijke manier tegenwerken. Namelijk door angstaanjagende, afbrekende krachten die onze energie opzuigen, ons de neiging geven om niet te geven of het te moeilijk maken om te groeien. Zij moedigen de overtuiging aan dat je niet goed genoeg bent of niet genoeg gedaan krijgt, dus waarom zou je je dan druk maken. Dit kan krachtig zijn, maar we hoeven alleen maar met compassie te reageren en elke stem of overtuiging in ons, die niet resoneert met liefde in twijfel te trekken. We hebben altijd het recht om dit te doen. Je hebt misschien gemerkt dat het kwaad graag in extremen leeft. Het spoort ons aan om alles of niets te doen. Gepassioneerde mensen die een beetje extremistisch zijn, moeten waakzaam zijn om zichzelf in toom te houden. We willen namelijk dat onze passie ons pad dient, ons ondersteunt, ons energie geeft en ons niet opbrandt terwijl we een steeds hogere lat leggen in onze zoektocht naar perfectie. We moeten vaardigheden ontwikkelen die ons weer in balans brengen. Zwarte obsidiaan helpt ons dit te doen door te aarden, maar ook door ons het waarheidsgetrouwe inzicht te geven waar we ons zielspad niet eren. Dit inzicht is niet altijd prettig, maar wel nuttig en opbouwend.

Het is de taak van duistere krachten om je van je pad af te brengen
Ze creëren obstakels, veroorzaken chaos, kruipen in je hoofd en creëren angst of twijfel. Het meest getroffen door deze inmenging zijn degene die veel licht en dus ook veel te winnen en veel te bieden hebben. Zeker voor hen is het belangrijk om elke dag een beroep te doen op goddelijke bescherming en onvoorwaardelijke liefde. Zwarte obsidiaan kan helpen om een gebied van permanente bescherming te creëren. Zelfs op de momenten dat je wordt getriggered omwille van je leerproces, zal het je helpen. Want vergeet niet dat geen enkel goddelijk wezen dat oprecht en onvoorwaardelijk liefdevol is, je ooit zal tegenhouden om te leren en te groeien. Echter waar mogelijk zullen ze alle harde klappen opvangen die niet nodig zijn voor je groei. Je hebt moed nodig om met Kali, zwarte obsidiaan of beide te werken. Je zult de tweeledige aard van deze manifeste realiteit leren accepteren, terwijl je je herinnert dat het uiteindelijk allemaal om liefde gaat. We hebben namelijk altijd te maken met het hier en nu en dat betekent in het reine komen met duistere krachten en leren hoe we er intelligent op kunnen reageren zonder ons zorgen te maken of bang te worden (want dat is echt niet nuttig of nodig). Zwarte obsidiaan helpt je om alles wat je groei in de weg staat op te lossen en je zult merken dat het je sterker maakt om verder te gaan.

Zwarte Obsidiaan geeft inzicht in projecties
Het veld dat wordt gegenereerd door zwarte obsidiaan helpt ons ook om inzicht te krijgen in projecties. Dit zijn de gedachten, gevoelens, verwachtingen en eisen die anderen dagelijks energetisch op ons afvuren. Het kan zichtbaar zijn wanneer het wordt uitgesproken, maar meestal is het onzichtbaar en onhoorbaar – althans voor onze fysieke ogen en oren. Hoe zelfbewuster we worden, hoe meer we onze projecties die we op anderen richten, zullen herkennen en terugroepen. Door dit te doen, laten we mensen complexer of zelfs tegenstrijdig zijn zonder ons gedwongen te voelen om ze in een stereotiep hokje te proppen of ze te veroordelen omdat ze niet passen. We kunnen op dezelfde respectvolle manier met onszelf omgaan en ideeën over hoe we zouden moeten zijn loslaten, zodat we kunnen leren wie we werkelijk zijn. Wanneer we dit in relatie met anderen doen dan worden eisen en verwachtingen vervangen door oprechte verbinding en intimiteit, die diep helend en vervullend kan zijn. Zwarte obsidiaan helpt ons de waarheid achter de projecties te zien zowel bij onszelf (als anderen zich niet gedragen ​​zoals we denken dat ze zouden moeten) als bij anderen (als wie we zijn niet overeenkomt met hoe zij denken dat we zouden moeten zijn).

Als iemand ons gedrag probeert te corrigeren, ons vertelt hoe we zouden moeten zijn of ons probeert te manipuleren om overeen te komen met hun projectie van wie we zouden moeten zijn, dan kunnen we ons bekritiseerd of onbemind voelen. Zwarte obsidiaan zal ons helpen te begrijpen waarom we deze ‘projectie’ in onze ervaring aantrekken en laat ons weten of we er iets mee moeten en ervan moeten leren. Zo voelen we meteen als het niet om ons gaat zodat we op dat moment ook de ervaring kunnen loslaten. Als echter een relatie niet met je mee kan veranderen en blijft proberen je anders te laten zijn dan je bent betekent dit misschien dat je een stap terug moet doen of de verbinding helemaal moet loslaten. Zwarte obsidiaan ondersteunt ons hierbij door  innerlijke visie en gehoor te openen, wat ons helpt om ons waarnemingsniveau te verhogen. Hierdoor kunnen we gemakkelijker verschillende goddelijke opdrachten aanvaarden die anders gewoon te onlogisch zouden lijken om te ondersteunen.

Meer over de werking van Zwarte Obsidiaan