Healing Spiritueel Lakshmi & Dendritisch Agaat

Manifesteren middels mededogen

Healing op Ziels niveau met Tara & Tibetaans Kwarts is gericht op de Manifesteren middels Mededogen. Hun spirituele wijsheid op Ziels niveau geeft inzicht in wat healing op dit niveau voor jou kan betekenen. In de healing op Mentaal emotioneel niveau en Spirituele Wijsheid wordt nog meer spirituele wijsheid van Tara & Tibetaans Kwarts behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Spirituele Wijsheid op Zielsniveau

Door te werken met de energie van Tara & Tibetaans Kwarts leer je te manifesteren door mededogen.

Manifestatie door mededogen is meer gebaseerd op “zijn” dan actie
Manifesteren door mededogen is een geavanceerde oefening die toegankelijk is voor degenen die in staat zijn om op goddelijke liefde te vertrouwen. Dit kan een hele uitdaging zijn als hetgeen er gebeurt anders lijkt te zijn dan we hadden gewenst. We hoefen echter alleen maar te begrijpen dat er mededogen bestaat in alles wat plaatsvindt, en dat we door dat mededogen tot bloei kunnen komen. Om te manifesteren door mededogen, wordt ons gevraagd om veel los te laten van wat we hebben geleerd dat essentieel is om te kunnen creëren. In plaats van actie en doen is manifestatie door mededogen meer gebaseerd op “zijn”. Onze innerlijke houding en ons vermogen om ons over te geven aan het goddelijke plan om een ​​magnetische aantrekkingskracht te genereren voor alles wat we nodig hebben om te gedijen. Dit betekent niet dat actie en doen worden ontkend. Het betekent alleen dat onze focus verschuift en ons interne proces het primaire middel wordt waardoor we manifesteren. Elke actie vloeit op natuurlijke wijze voort uit die innerlijke staat van “zijn”  hierdoor is er vaak minder nodig dan we zouden verwachten. Aan de basis van manifestatie door mededogen is het begrip en de totale acceptatie dat het universum fundamenteel welwillend is en ons verlangen naar spirituele bevrijding ondersteunt. Zelfs als we worden geconfronteerd met een uitdaging, gaat het gepaard met bescherming, steun en mededogen. De uitdaging is bedoeld om ons te helpen groeien. Het is een zegen. Het kan in het begin misschien moeilijk te zien of verborgen zijn, maar het is niettemin een zegen.

De creatieve kracht van mededogen
Je vermogen om je over te geven aan mededogen wordt bepaald door je acceptatie van het Universum als een ondersteunend, creatief, liefdevol en intelligent wezen. We zullen moeite hebben om mededogen te accepteren als een krachtige creatieve kracht als we niet kunnen accepteren dat er een grotere, fundamenteel liefdevolle intelligentie is die ons vanuit ons hart aanroept en ons altijd terugleidt naar liefde.  Als we kunnen groeien en leren vertrouwen op de fundamenteel liefdevolle aard van het Universum, dan begint de creatieve kracht van mededogen in ons hart te gedijen en kan deze tot uitdrukking komen in ons leven. We kunnen klaarblijkelijk op wonderbaarlijke manieren voor onszelf manifesteren, maar het mooiste van dit proces is dat we niet alleen ‘dingen’ manifesteren, maar ook een manier van “zijn” die is gebaseerd op vertrouwen en liefdevolle overgave. Dit komt niet alleen ons ten goede, maar alle levende wezens. We brengen ‘goede’ energie, zoals helend bewustzijn, door te “zijn” de wereld in. Naarmate we spiritueel groeien, worden we ons steeds meer bewust van hoe het universum ons weerspiegelt. We gaan door verschillende situaties in ons leven. Sommige lijken positief en constructief, en andere lijken uitdagend of destructief. Hoe we reageren op ‘kans’ en ‘uitdaging’ bepaalt wat zich door deze ervaringen manifesteert.

Als we geven en open zijn, reageert het leven welwillend
Stelt liefdesverdriet ons in staat meer lief te hebben of sluit het ons juist af door angst? Misschien zijn we in het begin bang, maar na een tijdje worden we vastbesloten om de pijn ons vermogen om lief te hebben niet te laten blokkeren en ervoor te kiezen om nog meer open te staan ​​voor liefde door ons hart te verruimen. Iemand die groot verlies kan dragen, kan zich openstellen voor grotere liefde. Door deze groei voelen we dat hoe we reageren is hoe het universum weer op ons reageert. Dat is het spiegeleffect. Wanneer we geven en open zijn, reageert het leven welwillend. Wanneer we onderscheidend zijn en in staat zijn om iets opzij te zetten dat ons niet langer dient – of het nu een situatie, relatie of object is – reageert het Universum door meer te brengen van wat goed voor ons is. Wanneer we in angst reageren, kan het universum ons niet zo gemakkelijk bereiken met zijn liefdevolle licht. Als we open zijn in liefde en vertrouwen, kan het ons gemakkelijker bereiken. Het is niet een kwestie van minder of meer bemind worden door het Goddelijke. Het komt erop neer dat het wat moeilijker is om iemand te omhelzen als de armen voor de borst zijn gesloten. 

Bij manifestatie door mededogen zijn we open, onthecht en liefdevol
We worden zachter, vergevingsgezinder, vriendelijker voor onszelf en anderen en we laten ons oordeel los, wat een van de meest bevrijdende en helende verschuiving is die we kunnen hebben. 

Kristal Mandala - Tara & Tibetaanse Kwarts - Goddelijke Bescherming

We verliezen ons onderscheidingsvermogen niet, we worden eenvoudigweg in staat om onszelf en anderen hun eigen weg te laten vinden. We kunnen gepassioneerd worden over gebed en vriendelijke gedachten voor degenen die echt lijden en zich gedragen in wreedheid, haat en geweld. Hoewel het moeilijk kan zijn om niet terug te deinzen voor zulke mensen of situaties wanneer we ze tegenkomen, is het constructiever om in je hart te blijven en voor heling te vragen. Als we oordelen, kunnen we onszelf vol mededogen vergeven dat we onze eigen pijn niet herkennen en in gebed gaan, in plaats van onszelf te veroordelen voor het beoordelen en voortzetten van de cyclus.

Door mededogen stellen we ons open en accepteren onze reis
Wat we manifesteren door mededogen is meer vrede en een acceptatie van de uitdagingen en beproevingen die een natuurlijk onderdeel zijn van ons leven. Het kan verrassend zijn hoeveel van ons lijden voortkomt uit hoe we een situatie of een persoon beoordelen, in plaats van de feitelijke ervaring in kwestie. Naarmate het oordeel en onze weerstand tegen wat ons wordt voorgehouden, afneemt, verandert ook hoe we de dingen zien. We stoppen met het interpreteren van obstakels in het leven als tekenen dat we het niet waard zijn, of dat we slechte mensen zijn. We zien gewoon dat het leven ons iets presenteert dat niet is wat we dachten dat we wilden en vragen ons af hoe we erop moeten reageren. Terwijl we deze reis maken, gebeurt er iets belangrijks in ons. We stellen ons open en accepteren onze reis meer naarmate deze zich ontwikkelt zoals hij wil. We zijn zachter en kneedbaarder voor onze goddelijke essentie wanneer deze zich uitdrukt, ook al vraagt onze geest zich soms af wat er in hemelsnaam aan de hand is.

Uitdagingen zien als het leven dat ons groei biedt
Als dingen niet gaan zoals verwacht, bestempelen we ze niet als mislukkingen, we zien het gewoon als het leven dat ons groei biedt. Als we willen, kunnen we het aangaan en er met een vredig hart mee aan de slag gaan. We kunnen onze pijn accepteren, er doorheen werken en als we er klaar voor zijn het weer loslaten. Met mededogen zijn we in staat om meer te ontvangen vanwege de verzachting van ons hart. Manifestatie wordt dan een daad van genade in plaats van wil. We laten het leven door ons heen gebeuren en ons eigen leven begint te lijken op de goddelijke bestemming waar we allemaal elke dag dichter bij komen – zelfs op die dagen dat de dingen een beetje een chaos lijken. Wanneer we met mededogen manifesteren, laten we goddelijke liefde door ons heen stromen en is het de brandstof die ons vuur aansteken. Het wordt zo schepping door ons heen. Het lijkt misschien dat we niets doen. Echter we werken heel hard aan onszelf en onze innerlijke wereld, om op te ruimen en zo bij onze aangeboren puurheid te komen zodat goddelijke liefde door ons heen kan stromen de wereld in.

Je overgeven aan de stroom van het leven
We komen dichter bij het Goddelijke als we onszelf overgeven aan haar flow. Wanneer we een bron van mededogen worden, is het Universum in staat om dat mededogen aan ons terug te geven en worden we in liefde opgenomen. Wat we dan creëren is meer vrede, liefde, flow, minder angst en een nauwere en intiemere relatie met de goddelijke essentie die verborgen zit in elk verlangen dat we hebben. In staat zijn om in de bron van mededogen van ons eigen hart te gaan, betekent dat we gemakkelijker haat, angst kunnen loslaten en het extra lijden dat ze in ons leven brengen als ze niet op een natuurlijke en gemakkelijke manier worden gevoeld en losgelaten. We kunnen dan dichter bij het zachte gezicht van het Goddelijke komen. Allemaal vanuit deze, eenvoudige (maar niet altijd gemakkelijke) oefening om mededogen te cultiveren.

Hoe weet je of je healing op dit niveau nodig hebt?
Als je het gevoel hebt dat je verstrikt raakt in haat, angst, oordeel, roddels, politieke spelletjes op het werk of machtsspelletjes in je relaties, en je voelt je er minderwaardig door of uitgeput, dan zal deze heling nuttig voor je zijn. Het zal je helpen om de wond van vernedering achter je te laten, je hart te helen en je open te stellen voor de grote kracht van mededogen die zich in de puurheid van je hart kan ontwikkelen.