Voorstellen Lavasteen

Koeling

Lavasteen ook bekend als basalt is ontstaan ​​uit vulkanische activiteit en bevat zodoende de energie van vuur. Het is gesteente dat zo verhit is dat het vloeibaar werd, in wezen gesmolten lava (Het gepassioneerde vuur van Pele is er goed en volledig ingekomen zogezegd) Omdat het snel afkoelt op het aardoppervlak, hardt het uit en wordt het stabiel. Lavasteen heeft het vermogen om warmte vast te houden en uit te stralen, daarom wordt het vaak gebruikt door massagetherapeuten voor hotstone-therapie. Het ziet er niet zo sterk uit, maar het is een zeer harde rots, gesmeed uit de heetste vuren in de aarde. Dus ondanks een uiterlijk dat suggereert dat het zou kunnen afbrokkelen als het te stevig wordt vastgehouden, is het erg hard. Lavasteen is in tinten van zwart tot donkergrijs, soms met een lichtbruine tint en wordt vaak tot sieraden gevormd, hoewel het ook in bouwmaterialen kan worden gebruikt. Het oppervlak heeft vaak inkepingen en bubbelgaten, maar kan ook fijnkorrelig en glad aanvoelen.

Lavasteen is ontstaan uit een zeer uitdagende situatie – puur levend vuur. Het kan ons in staat stellen om van bijna brandend naar helderheid te komen. Het doet dit door het snel afkoelen van woede, geweld, burn-out, uitputting en door schade door overmatige hitte, vuur, passie of woede in een helende staat van evenwicht te brengen. Als we vastzitten in apathie, verveling, ons overweldigd, zwak, slachtoffer of misbruikt voelen of om welke reden dan ook “witheet zijn en het niet meer pikken”  dan kan lavasteen ons helpen het vuur binnenin aan te boren om uit een vast patroon of iets anders te komen. Dit is het hartstochtelijke verlangen dat ons meer zal motiveren en verheffen dan enige andere kracht in ons leven. Soms hebben we veel passie nodig om de eentonigheid te doorbreken die we ervaren als we als een “zombie” leven waarbij we onze ware gevoelens en verlangens (die als het ware dood zijn) onder verstikkende mantels van angstige weerstand tegen waarheid en leven verstoppen.

Want het geschenk van een menselijke ziel het waard is om voor te vechten. Je zou kunnen denken dat iedereen uiteindelijk verlicht zal worden dat we gewoon tijd nodig hebben. Dit kan echter niet als vanzelfsprekend worden beschouwd. Er zijn Zielen die niet in staat zijn hun helende reis te doorstaan om zo verder te kunnen komen op hun levenspad naar de vervulling van hun spirituele bestemming.  Hun lichamen en geesten dissociëren doordat ze afgeleid en verstoord werden door de moderne technologie en cultuur en niet in staat waren om de krachtige verbinding met lichaam en aarde op te eisen die hen in het huidige moment zou houden en voldoende kracht zouden geven.  Verbinding met het hart en zijn pad van liefde – met al zijn uitdagingen en triomfen – werd verduisterd door de vele valse lichten die de weg versperden. Zoals bijvoorbeeld de valse beloften van reclame die maar al te gemakkelijk schadelijke verdeeldheid over lichaam en ziel brengt. Het echte licht, de uitstraling van het Goddelijke, wordt hierdoor bedekt en het zorgt voor afleiding, terwijl het meest kostbare geschenk van allemaal verwelkt en terzijde wordt geschoven. Hierdoor ontstaat de woede van Pele.

De gereedschappen in deze wereld kunnen een geweldig geschenk zijn afhankelijk van hoe we het gebruiken. Technologie kan een wapen zijn tegen verbinding of juist een middel om die verbinding te bevorderen. Het hangt af van ons vermogen om afgestemd te blijven op onze oprechte gevoelens, ons hart en ons lichaam om na te gaan of iets in of uit balans is. Zonder dat hebben we niets waartegen we ons gedrag kunnen reguleren en controleren. Dat is waarom we hier wat felheid over moeten hebben. 

Kristal Mandala - Pele & Lavasteen - Opgaan in Goddelijk Verlangen

We hebben Pele’s gepassioneerde, alles verterende verlangen nodig om ons genoeg heilig vuur te geven om de leugens, onzin en driftbuien te doorbreken van de ego’s van de wereld die willen doen alsof het oké is om gewoon zo door te gaan, om de gemakken van het leven niet op het spel te zetten voor liefde.  We hebben zoveel om dankbaar voor te zijn en zo’n veelbelovende toekomst voor ons, maar we moeten bereid zijn om gebruik te maken van ons verlangen naar licht, het goddelijke, heling, wijsheid, creatieve en spirituele zelf -expressie, vrijheid, geluk en innerlijke rust. Hiervoor moeten we gewoon het risico lopen dat die passie soms te veel brandt, in plaats van te weinig. We moeten echter wel oppassen dat we niet te fel branden waarmee we per ongeluk mensen kunnen wegjagen in plaats van ze dichter bij het licht te trekken. Echter als je bezorgd bent, dat je te krachtig bent geweest waardoor je eerder iets hebt belemmerd dan geholpen, weet dan in je hart dat alle dingen dienen en dat je niet hoeft te twijfelen aan jezelf.  Het is oke de “schade” wordt  volledig ongedaan gemaakt door het Goddelijke. Het herstel gebeurd door een onzichtbare hand, de hand van goddelijke genade. Die genade zal de dingen voor je regelen en in orde maken. Je mag verwachten dat het Goddelijke de verantwoordelijkheid voor de uitkomst overneemt en deze ​​onverwachte genade zal je hart kalmeren. Weet dat op het pad van liefde, zelfs als we soms te fel branden, genade ons zal koelen en het evenwicht zal herstellen. Het Goddelijke vind altijd een manier, dat is het herstel dat hoort bij de passie van Pele. Als we vanuit liefde handelen, is genade nooit ver weg.

Lavasteen motiveert en versterkt ons met de kracht van vuur en de stabiliteit van koelte. Werken met lavasteen en Pele brengt ons in de hitte van onze verlangens met de koelbloedigheid die we nodig hebben om onze acties af te stemmen op onze meest ware verlangens zonder er in verstrikt te raken waardoor we zouden kunnen vergeten dat we hier zijn om liefde te dienen. Als je je uitgedaagd voelt door wanhopige, ogenschijnlijk onoverkomelijke omstandigheden, of je gedwarsboomd voelt in liefde, overweldigd door passie en heilige woede, of juist gebrek aan hartstochtelijk vuur in jezelf en je leven ervaart, dan is lavasteen nuttig voor jou. Lavasteen helpt ons om gebruik te maken van overlevings- en aanpassingskrachten, om uitersten in evenwicht te brengen en daarbij volhardend te worden om met het leven om te gaan, terwijl we het vermogen behouden om passie in de wereld te brengen. Als we veel veranderingen tegenkomen, met name grote overgangen zoals verhuizen, beëindigen van een relatie of het doormaken van verlies door de dood of iets anders (bijv. identiteitsverlies bij een carrièreswitch), dan kan lavasteen ons helpen stabiliteit te vinden zonder onze gevoelens te verdoven.

Meer lezen over de werking van Lavasteen