Voorstellen Amazoniet

Integriteit

Amazoniet is een prachtige rustgevende steen. Zijn blauwgroene kleur kan variëren van zeer levendige tot vrij zachte pasteltinten. Het heeft vaak insluitsels die ondoorzichtig wit lijken of een zacht grijs of geelachtig gevlekt effect vertonen. Deze steen herstelt het evenwicht doordat het je energieveld, geest en hart kalmeert en zo blokkades opheft. Vanuit een plaats van vredige innerlijke oriëntatie, net als Rhiannon dat doet, verschuift het vastzittende patronen zonder geweld maar wel met grote effectiviteit. Het helpt ons beide kanten van elk verhaal te zien en de mannelijke en vrouwelijke perspectieven in een situatie te vinden en samen te brengen. Het is een hersteller van innerlijke vrede die ons helpt om spirituele vrijheid en het licht van ons hart aan te boren.

Als je lange tijd in duisternis, verdriet of oneerlijke omstandigheden bent geweest, zal het combineren van amazoniet met stenen zoals danburiet helpen om door de “modder en het puin” te breken en je zo helpen om op een diep niveau je bewustzijn van je spirituele zuiverheid en integriteit te herstellen. Dat bewustzijn zit altijd in je, maar soms hebben we hulp nodig om de vastzittende emotionele energie, die als slib of teer kan aanvoelen, los te laten. Vaak realiseren we ons niet hoeveel er in ons vastzit totdat het naar buiten komt en we ons daardoor zoveel beter voelen. Als je oude energieën gaat loslaten kun je dat vaak voelen alsof “slib” uit je chakra’s wegstroomt. Je realiseertje vaak niet dat het er was totdat het weg is en je plotseling meer energie hebt en je je lichter, helderder en meer ‘jezelf’ voelt dan voorheen.

Het werken met de energie van Amazoniet en Rhiannon zal je op een vergelijkbare manier helpen. Terwijl dit proces plaatsvindt, zul je in staat zijn om jezelf te zijn, ongeacht in welke situatie je je bevindt, hoeveel intriges er ook om je heen gaande zijn of hoeveel effect dat ook op je externe reputatie heeft. Onthoud dat de waarheid altijd zal winnen. Amazoniet ondersteunt je bij het onthouden hiervan en het behouden van het geloof, vanuit een plek van voedende innerlijke rust. Amazoniet is een reinigende steen zowel energetisch als fysiek, amazoniet lost negatieve energie op en helpt het zenuwstelsel te zuiveren zodat het zichzelf op natuurlijke wijze kan helen.

Het genereert een positief energieveld dat ook het immuunsysteem kan versterken en de uitputtende effecten van elektromagnetische velden kan minimaliseren (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers). De steen geneest en ondersteunt een gezonde werking van de keel- en hartchakra’s, die een integraal onderdeel zijn van ons vermogen om integriteit uit te oefenen. Wanneer hart en keel in harmonie samenwerken, zijn we in staat onze waarheden te kennen en te eren door ze te uit te spreken en ze middels onze keuzes uit te drukken of door ons intuïtief op ons hart af te stemmen om te weten welke richting we moeten gaan. We kunnen na verloop van tijd ons leven helen door beslissingen te nemen waarbij we steeds meer onze innerlijke waarheden en onze uiterlijke acties op elkaar afstemmen.

Kristal Mandala - Rhiannon & Amazoniet - Integriteit

Dit vraagt veel van ons op het gebied van verandering. We moeten misschien situaties loslaten die we in stand houden, omdat ze ons een gevoel van veiligheid geven, maar die ons beperken. Dit vereist besluitvaardigheid en groot vertrouwen om het uiteindelijk toch los te laten. Amazoniet helpt ons hierbij door ons eraan te herinneren dat we sterke goddelijke lichten zijn. Hoe zwak we ons soms ook voelen we kunnen door een duidelijke, oprechte intentie de juiste situaties, mensen en kansen en mogelijkheden aantrekken in ons leven. Daarnaast helpt het om voldoende zelfkennis en integriteit te hebben om risico’s te durven nemen die nodig zijn om tot actie over te gaan als de kansen en mogelijkheden ze aandienen op ons pad. Amazoniet helpt ons om woede, niet te onderdrukken maar juist om te buigen naar constructieve kanalen. Zo kan onze woede een kracht zijn die ons doet stoppen en laat inchecken bij onze waarheden. Leven we zoals we willen of laten we ons leiden, zonder na te denken, door onze emoties naar reacties en zelfvernietigend gedrag zoals verslaving of andere zelfsaboterende patronen zoals zelfgerichte-woede of zelftwijfel? Als we onszelf hierop betrappen, brengt de zachtheid van amazoniet ons geen schaamte, maar geeft het ons een moment om ons opnieuw af te stemmen zodat we weer kunnen overschakelen naar ons ware vrijgevochten zelf.

Als we uit situaties komen die chronisch toxisch zijn, zoals gewelddadige relaties of werkomgevingen, kunnen we ondersteuning vinden in amazoniet. Het moedigt ons aan om terug te keren naar onze waarheden en moed en positiviteit te vinden, terwijl we ons innerlijke werk doen en geduld hebben als we zoeken naar de beste manier om vooruit te komen. Amazoniet gaat niet over haasten naar wat zou moeten zijn, maar over omgaan met wat is, zo goed als we kunnen, terwijl we consequent op weg zijn naar meer authenticiteit in onze levenskeuzes.
Als we nadenken over het nemen van stappen naar een ander soort leven kan dat aanleiding geven tot angst, omdat we misschien niet kunnen zien hoe het allemaal gaat lopen. Amazoniet helpt die door de geest gecreëerde angst weg te nemen. We hoeven namelijk niet te weten hoe iets gaat gebeuren om het te laten gebeuren. We hoeven het alleen maar te vragen.

Meer lezen over de werking van Amazoniet