Voorstellen Robijn

Potentie

Natuurlijke robijn heeft een dieproze kleur, soms met rode of bruine tinten. Gefacetteerde rijke roodgekleurde robijnen zijn extreem duur en meestal gereserveerd voor sieraden. Maar ongefacetteerde natuurstenen kunnen ook echt mooi zijn. Hoewel ze niet goedkoop zijn zijn ze veel minder duur dan gewaardeerde rode robijnen.
Robijn brengt ons in verbinding met onze innerlijke royalty, waardigheid en energetische potentie. Die energetische potentie kan seksueel, creatief of fysiek op andere manieren zijn. ‘Robijn’-mensen hebben van nature veel energie en hebben de neiging om altijd met het een of andere bezig te zijn. Ze hebben grote energievelden en hebben een grote impact op de mensen om hen heen. Ook al is het op een subtiele en verfijnde manier.

Robijn versterkt het basischakra en pompt meer energie door het lichaam, met name naar het hart en het bloed. Hierdoor staat het bekend als een steen voor het helen van seksuele problemen, het opbouwen van passie en het dynamisch aantrekken van liefde, rijkdom en succes. Het is een zeer krachtige steen om mee te werken en het is een steen van waarheid. De robijn is een kristalheldere serum en de eerlijkheid die het geeft zal ons duwen in de richting om je eigen behoeften te erkennen, van jezelf te houden en eerlijk te zijn met je hart, zelfs als dat betekent dat je bijvoorbeeld met een relatie moet breken. Je kunt niet blijven hangen in iets dat niet mee kan groeien met wat je aan het worden bent alleen om te proberen het te laten werken. De liefde die robijn promoot is liefde voor de ziel, die de waarheid van onze beperkingen kent en ons aanspoort om eerlijk te zijn en onszelf te bevrijden als dat nodig is. Onze ziel heeft vertrouwen dat het Goddelijke weet wat het aan het doen is zelfs als dat betekent dat paden zullen scheiden omdat beiden heel verschillende reizen zullen maken.

Dit betekent natuurlijk niet dat het werken met Robijn je relatie altijd zal beëindigen. Robijn staat zelfs bekend als een grote liefdessteen. Het kan wel zijn dat het einde nodig is zodat er voor beiden een nieuw begin in liefde kan ontstaan. 

Kristal Mandala - Robijn & Persephone - De Innerlijke Koningin

Robijn is ook een steen van rijkdom, welvaart, passie en verbetering van onze natuurlijke aantrekkelijkheid. Omdat robijn ons aanmoedigt om van het leven te houden en ermee om te gaan met een gevoel van persoonlijke potentie en enthousiasme is het ook een geweldige steen voor een gebroken hart. Het maakt niet uit of het over zielsangst in een relatie of onze grote romance met het goddelijke gaat. Naarmate we meer verliefd worden op het Goddelijke dan wordt hetgeen  we koesteren en vasthouden steeds weer afgebroken en opnieuw opgebouwd in nieuwe vormen. Zo leren we om de mysterieuze werking van goddelijke intelligentie in ons leven toe te laten en te accepteren. Op dit pad is liefdesverdriet onvermijdelijk.

Robijn ondersteunt ons om toegang te krijgen tot meer eigenliefde, meer energie en het bestrijden van uitputting op alle niveaus. Robijn is een liefdevolle steen die ons in staat stelt ons te herinneren dat we krachtige wezens zijn. Als zodanig kunnen we gebruikmaken van de sensualiteit, passie en vitaliteit die het in ons oproept. Zodat we  onze goddelijke bestemming met vrijmoedigheid kunnen opeisen en een enorm, “JA!”

Meer lezen over de werking van Robijn