Voorstellen Ammoniet

Spiralen

Ammoniet is de gefossiliseerde schelp van een uitgestorven soort weekdieren. Deze oude wezens bewoonden ooit de oceanen van de wereld en hun overblijfselen zijn nu te vinden in mariene rotsen. De verbinding tussen water en het creatieve proces wordt in veel tradities in ere gehouden. Water is een krachtige geleider van geluid, waarvan Saraswati ons leert dat het de krachtige, creatieve kracht is. Water bevat de energie die nodig is om de schepping te ondersteunen net zoals de vloeistof in de baarmoeder van de moeder. De combinatie van kracht en vloeiende gratie van water herinnert ons aan de kracht van intentie en de overgave die we nodig hebben in alle bewuste manifestatie.

De spiraalvorming in ammoniet ligt aan de basis van de schepping. Het is de vorm die wordt gerepliceerd via ons DNA, onze chakra’s en door de hele natuur. Het is zelfs te zien in de spiraalformatie waarin ons Melkwegstelsel draait. Ammoniet helpt bij het creëren van een soepel stromend energiepatroon dat is afgestemd op de natuurlijke levenskracht. Ammoniet is een geweldige steen om bij je in de buurt te hebben als je de neiging hebt om in je hoofd situaties te haasten en pas later beseft dat het niet zo’n goed idee was of dat je onbedoeld wat rumoer hebt veroorzaakt. Ammoniet helpt je dan omdat het je in het lichaam en daarmee in de kracht van je innerlijke verbinding met de natuurlijke spiraalvormige energie van het leven brengt. Als het de bedoeling is dat je een agent van goddelijke chaos bent (en ongetwijfeld zijn sommigen van ons gewoon zo gebouwd – althans voorlopig) dan zal de goddelijke impuls van liefde de leidende kracht van je acties worden. Heirdoor kun je onrust creëren als dat nodig is en in harmonie blijven met de universele stroom. Als dit niet jouw rol is dan zal ammoniet je helpen voorkomen dat je onnodig  onrust en verwarring creëert.

Ammoniet kan je ook helpen als je de neiging hebt om dingen die je begint niet af te maken, veel frustrerende stops en starts hebt in je creatieve proces, of het gevoel hebt dat je te veel onafgemaakte zaken in je leven hebt. Het helpt je dan met het teveel op te ruimen, je te concentreren op je prioriteiten en zo je weg naar vrede te vinden. Als je veel chaos in jezelf of om je heen hebt omdat je een grote groeispurt doormaakt, spiritueel gesproken (of zelfs fysiek gesproken – voor tieners bijvoorbeeld), kan ammoniet je helpen aarden en een rustig centrum te vinden in de stormen van verandering. Als je dit leest wordt aangenomen dat je al een relatief diep denker bent en daarom is het onwaarschijnlijk dat het volgende punt een probleem voor je is. Het kan echter nuttig zijn om te weten dat ammoniet ons ook helpt om onder de oppervlakte van een situatie te kijken en het echte probleem binnenin te vinden. Daarom is het ook behulpzaam voor diegene die de neiging heeft tot oppervlakkigheid, een onwil of onvermogen om verbanden tussen gebeurtenissen en bewustzijn te zien of niet kan leren van zijn geschiedenis en deze daarom herhaalt. Het vermogen om onder de oppervlakte te kijken kan van toepassing zijn op degenen onder ons op het helingspad die vastzitten in het op een bepaalde manier zien van een probleem. 

Kristal Mandala - Saraswati & Ammoniet - Woorden creëren Werelden

Door te werken met ammoniet kunnen we dan soms absoluut niets anders vinden dan ‘gebakken lucht’ onder een kwestie en beseffen we dat al het drama niet meer is dan vanuit gewoonte afvuren van reacties. Als we dit ziendan kunnen we eenvoudig ons perspectief verschuiven en ervoor kiezen om het drama niet verder te versterken. Meestal merken we dankbaar dat een probleem gewoon uitdooft of vanzelf verdwijnt als we stoppen met het toevoegen van brandstof op het vuur. Op andere momenten zal ammoniet ons helpen onze kwestie in een ander licht te begrijpen. Zodat we iets nieuws kunnen bereiken in het helingsproces. Een voorbeeld is dat we kunnen denken dat een relatieprobleem gaat over niet goed genoeg zijn of dat de andere persoon egoïstisch is. Met de hulp van ammoniet gaan we ons misschien realiseren dat onze worstelingen in de relatie zijn omdat er niet aan onze fundamentele behoeften wordt voldaan en de relatie gewoon niet gezond is voor ons – of de andere persoon. De aardende kwaliteit maakt ammoniet nuttig wanneer je werkt met grote zielstransformaties. Door hun aard kunnen deze nogal chaotisch zijn en veel verandering en ontreddering in je fysieke leven veroorzaken. Dit komt doordat de ziel zich met minder terughoudendheid en grotere vrijheid probeert uit te drukken.

Creatieve spiralen van onze zielsenergie in de schepping zijn een ervaring van Saraswati zelf. Die spiralen, die ammoniet ons helpt aan te boren, zijn de manifestatie van de creatieve energie van Saraswati. Die de schepping zo krachtig in gang zet dat het soms lijkt alsof het onze gevoeligheden overweldigt. Dit zijn dezelfde spiralen als in ammoniet. Maar met ammoniet zijn ze geaard en verankerd en kunnen ze dus zachter en gemakkelijker te integreren zijn. Dit is goed om te onthouden als je een van die dagen hebt waarop je het gevoel hebt dat je misschien achteruit gaat of dat dingen uit elkaar vallen. Dat zijn de momenten in het ronddraaien van de scheppingsspiralen waarbij het soms lijkt dat we verder van een doel afzijn dan ooit tevoren. We staan echter eenvoudigweg aan het begin ​​van een opgaande draai van de spiraal dus op het punt om dichter bij het doel te komen dan ooit tevoren. Ammoniet herinnert ons eraan dat elke draai van de spiraal, of het ons nu dichterbij lijkt te brengen of verder weg, leidt ons naar het centrum.

Meer lezen over de werking van Ammoniet