Voorstellen Vuuragaat

Aanwezig zijn

Vuuragaat bevat de koelte van agaat en de stimulerende hitte van vuur. Vuuragaat is erg mooi ook al zijn de kleuren niet bijzonder levendig, het heeft de neiging om een ​​meer aards uiterlijk te hebben. Het heeft tonen van rood en bruin, en soms heel subtiel grijs en wit. Als het gepolijst is, kan het lijken alsof er in de steen een levend vuur flakkerd onder de glans. De kleurbanden geven een beeld van beweging net als bij levend vuur. Het is echt een prachtige steen. Het is relatief goedkoop, maar niet altijd gemakkelijk te vinden.

Vuuragaat brengt energie naar de lagere chakra’s. Dit is ongelooflijk nuttig voor degenen op het spirituele pad die de neiging hebben om in de hogere centra te verblijven en die aan het leren zijn om hun hemelse natuur naar de aarde te brengen. Je kunt ook profiteren van vuuragaat als je veel ideeën hebt of een passie hebt voor veel verschillende doelen of interessegebieden die je zou willen bestuderen maar ook als je veel verschillende visies over hoe je je leven zou willen creëren hebt maar het je niet lukt ze te manifesteren in de fysieke wereld. Verder kan vuuragaat je ook helpen als je werk hebt waar je veel mentaal bezig bent en je meer energie in je lichaam wilt brengen. Zodat je beter kunt slapen en meer energie hebt om te sporten of boodschappen te doen zonder je uitgeput te voelen waardoor je aan het eind van de dag alleen maar voor de tv kunt hangen. 

Als je overmatig bent blootgesteld aan geweld zoals visuele agressie op televisie, psychische agressie van mensen om je heen of het emotionele geweld van een toxische relatie of anderszins ook dan zal vuuragaat heilzaam voor je zijn. Het helpt ons namelijk om te gaan met de effecten van fysiek, emotioneel of psychologisch geweld. Dit doet het door zachtjes maar krachtig je gevoel van innerlijke kracht opnieuw op te bouwen en je eraan te herinneren dat je het niet alleen hebt overleefd, maar dat je zult leren over hoe je kunt groeien en bloeien. Als je een neiging had of nog steeds hebt tot depressie (wat een symptoom kan zijn van chronische overmatige blootstelling aan geweld en het onderdrukken van de responsieve woede), chronische vermoeidheid, geblokkeerde creativiteit of energiestroom, een gevoel van hulpeloosheid of hopeloosheid, of veel ideeën hebt maar niet genoeg energie om ze te manifesteren, dan kan vuuragaat helpen om je innerlijke energie, die door de blokkades heen kan dringen, opnieuw aan te wakkeren. Hierbij kan emotie naar boven komen en dat is alleen maar goed. Het is namelijk een teken dat de dingen in beweging komen en dat je je kunt losmaken van stagnerende patronen die je waarschijnlijk toch niet helpen om te creëren wat je wilt.

Als je al veel innerlijke hitte en passie hebt, kan vuuragaat daadwerkelijk helpen om je innerlijke vuur weer in balans te brengen en het op het hart te richten. De koelte van agaat kan je op een natuurlijke manier ondersteunen om je doel te vinden en helderheid brengen in het vuur van je passie en emoties. Net als Sekhmet snijdt vuuragaat door niet-essentiële zaken. Het zal je helpen je focus te vinden zodat je kunt handelen naar wat nuttig en nodig is in het nu. Zo raak je minder snel verstrikt in gebeurtenissen uit het verleden of in visioenen van de toekomst. En daardoor zul je niet je houvast en je vermogen verliezen om op een constructieve manier actie te nemen in het huidige moment om ervoor te zorgen dat je visies tot leven worden gebracht.

Vuuragaat helpt om onze aandacht, bewustzijn en focus in het lichaam te aarden. Echt aanwezig zijn stelt ons in staat om meer helderheid te ervaren zodat we beter kunnen beslissingen waar eerst aandacht aan moet worden besteed. Als je prestatiegericht bent en je overweldigd voelt door je “to-do lijsten” dan kun je last krijgen van uitstelgedrag omdat je jezelf te veel opdrachten hebt gegeven. Vuuragaat kan je dan helpen aarden, en terugbrengen in het nu zodat je kunt doorgaan met wat er moet worden gedaan. Je lijsten zullen zo korter worden in plaats van nog chaotischer met eindeloze, steeds toenemende eisen. Vuuragaat zal je ondersteunen om dusdanig geïrriteerd te worden dat je ‘nee’ gaat zeggen tegen het opdringerige, drijvende deel van jou dat ongepaste eisen aan jezelf stelt. Dit zal je op zijn beurt weer helpen om het “teveel doen” te beperken zodat je je energie kunt concentreren op wat voor jou van betekenis is. Hierdoor zul je, in plaats van je steeds drukker te voelen, in cirkels rond te rennen en steeds minder gedaan te krijgen, juiste minder doen terwijl je je werkelijke productiviteit wel verhoogt.

Kristal Mandala - Sekhmet & Vuuragaat - Passie van een Leeuwenhart

Als je de neiging hebt om je licht in je hoofd of je niet aanwezig te voelen, zal vuuragaat je aanmoedigen om terug in je lichaam te komen en te leren voelen hoe fijn het kan zijn om gewoon aanwezig te zijn. Maar ook als je veel mentale stress hebt – van werk, financiële problemen, relatiedrama’s of familienoodgevallen – dan helpt vuuragaat je om energie uit de aarde te halen, via je lagere chakra’s, om je te ondersteunen. Als we dit namelijk niet doen, kunnen we onbewust onze persoonlijke energiereserves vanuit het hart opgebruiken. Vooral als we een gul persoon zijn kunnen we de gewoonte hebben om dit te doen zelfs zonder het te beseffen. Als het gebeurt, voelen we ons uiteindelijk zwak, uitgeput en zelfs alsof we een verkoudheid, ademhalingsproblemen, infectie of virus krijgen. Het stimuleren van het immuunsysteem door voldoende rust, ontspanning, goede voeding en supplementen zal echt helpen. Maar daarnaast moeten we ook een andere manier vinden om energie te verkrijgen. Vuuragaat kan ons ondersteunen om toegang te krijgen tot de enorme energiereserves die voor ons beschikbaar zijn in de liefdevolle aarde.

We kunnen ook de neiging hebben om tijdens een crisis in ons hoofd te gaan zitten omdat we alles proberen uit te werken. Dit kan leiden tot hoofdpijn, mentale uitputting, je gespannen voelen, slapeloosheid of mentale angst. Dit zal nog vaker gebeuren als de stress verband houdt met een langdurige aandoening zoals een langdurige ziekte of langdurige relatie of financiële problemen. Ook hier weer is het belangrijk om te leren hoe we terug kunnen komen in ons lichaam. Als het gaat om je aandacht weer in het lichaam te brengen kunnen oefeningen zoals bij yoga ons helpen. Deze zijn beter dan enkel beweging (zonder aandacht en focus in je lichaam) die onze stress alleen maar kunnen vergroten als we te hard pushen. Verbinding maken met onze sensuele, seksuele en creatieve energie kan ons ook ondersteunen het evenwicht te herstellen wanneer we te intens in gedachten zijn. Vuuragaat helpt onze seksuele energie te stimuleren en ons vermogen om op een liefdevolle, accepterende en dankbare manier bij die energie te zijn die ons bovendien terug zal trekken naar het huidige moment.

Vuuragaat heeft een dubbel effect omdat het ons stimuleert en aardt. Het kan je inspireren en tegelijkertijd aanmoedigen om je te ontspannen en je comfortabel en veilig te voelen. Dus het is perfect voor degenen onder ons die de neiging hebben om zich zorgen te maken in plaats van te vertrouwen en zich goed te voelen over het zich ontvouwende levenspad. Vuuragaat staat ook bekend om zijn beschermende eigenschappen, wat het opnieuw in verband brengt met de kracht van Sekhmet. Het creëert een energieveld rond de drager of de persoon die met deze steen werkt en handelt af met negativiteit die door anderen wordt verzonden – ongeacht of het onbedoeld of doelbewust is. Het werkt op een heel andere manier dan waarop andere stenen dat doen. Sommigen stenen absorberen negatieve energie, anderen ketsen het af  maar vuuragaat blokkeert de aanval en stuurt deze terug naar de afzender met het spirituele bewustzijn van wat de afzender doet. Andere stenen kunnen de ontvanger van een aanval ook helpen om het los te laten. Vuuragaat dient de afzender door middel van karmische lering, waarbij ze kunnen kiezen om ervan te leren zoals ze willen. Denk maar aan Sekhmet, die resoneert met de frequentie van vuuragaat,  Ma’at dient (goddelijke wet, waarheid en gerechtigheid) en een hekel heeft aan het kwaad (onwetendheid en onwil om te groeien en de ziel te dienen).

Soms is zich bewust te worden van wat men doet de enige manier waarop iemand kan leren. We beslissen dit niet voor onszelf, noch maken we de arrogante veronderstelling dat we anderen hun eigen waarheid kunnen leren. We kunnen alleen maar vanuit ons hart leven en ons licht tot uitdrukking brengen – het Goddelijke zorgt voor de rest. Daar kunnen we op vertrouwen. Vuuragaat is een krachtige steen, maar is ook zacht genoeg om bij kinderen te gebruiken. Let er wel op of ze niet te gestimuleerd of actief worden met deze steen. Als dat het geval is schakel dan over naar iets zachters zoals carneool dat op een zachtere manier aarding en bescherming zal brengen. Of laat het kind alleen ‘s ochtends ‘spelen’ met vuuragaat, een of twee keer per week in plaats van elke dag, de hele dag. Hetzelfde geldt voor gevoelige volwassenen die de steen misschien sterk genoeg vinden om af en toe te gebruiken, in plaats van elke dag.

Meer lezen over de werking van Vuuragaat