Voorstellen Tara & Tibetaanse Kwarts

Tibetaans Kwarts - Puurheid

Tibetaans zwart kwarts - edelsteen werking - Edelsteen Atelier

Tibetaans kwarts, ook wel Tibetaans zwart kwarts genoemd, is een krachtig kristal voor heling. Het kan er helder uitzien met minimale zwarte insluitsels maar ook veel donkerder door veel zwart materiaal of bijna grijs.

Werking Tibetaans Kwarts
Tibetaanse kwarts bevat de manifesterende en helende vibratie van Ohm waarbij sommige stukken het krachtiger uitstralen dan andere. Krachtiger is niet per se beter het gaat erom het juiste stuk voor jou te vinden. Want soms hebben we zachte energie nodig en andere momenten kan juist sterkere energie passender zijn. We moeten dus vertrouwen op wat we op een bepaald moment voelen. Intuïtief weten we namelijk wat we nodig hebben en zullen het aantrekken.

Ohm vibratie zorgt voor zuivering
Wanneer we ons kunnen overgeven aan de Ohm vibratie, kan het ons energieveld en ons huis zuiveren en grote vrede brengen. Ohm in combinatie met kwarts (dat ook de uitzonderlijk spirituele en pure vibraties van het land Tibet bevat) ontstaat een ongelooflijk pure en krachtig helende energie. Ohm gezangen vullen de ruimte met heilig geluid en de zuiverheid van het gezang laat toehoorders baden in mededogen en puurheid.De heilige vibratie zal je veranderen en zuiveren zodat je kunt loslaten en in het huidige moment komt. Dit is hoe Tibetaans kwarts werkt. De krachtige vibratie ruimt op, zuivert en herkalibreert op een krachtige manier onze individuele energievelden en de energievelden om ons heen. Net zoals Tara brengt Tibetaans kwarts en zijn Ohm vibratie ons in de waarheid van mededogen, licht en liefde. Het is een extreem krachtige steen en het zal in de loop van de tijd cumulatief werken.

Geschikt voor mensen die gevoelig en open zijn
Tibetaans kwarts is vooral nuttig voor healers en mensen die negativiteit gemakkelijk oppikken omdat ze gevoelig of energetisch open zijn. Zoals een Vedische astroloog het ooit omschreef: “Je bent een schone ziel, als een prachtig stuk puur wit papier, en donkere energieën zullen erop willen schrijven!” Je zult weten dat dit op jou van toepassing als je merkbaar wordt beïnvloed door de stemmingen van mensen om je heen en de omgeving waarin je je bevindt. Dit kun je van twee kanten bijkijken. Aan de ene kant zul je jezelf moeten zuiveren om je weer jezelf te voelen na bijvoorbeeld een bezoek aan een winkelcentrum of een plek waar een of ander trauma of tragedie heeft plaatsgevonden. Gelukkig is de positieve kant van deze openheid en gevoeligheid dat tijd die je in de natuur doorbrengt of in spirituele plaatsen of gemeenschappen je behoorlijk krachtig en vaak vrij snel zal herstellen. Tibetaans kwarts zorgt voor een soortgelijk veld van puurheid en rust rondom ons. Het is als een monnik of een klooster in een kristal.

Tibetaans Kwarts brengt je terug naar je pure essentie
Als je een ruimte hebt waar ziekte is – van geest of lichaam – of waar nachtmerries of ruzies plaatsvinden, kan er op die plek een probleem zijn in het energetische veld van de aarde, en de bewoners van die plek. Tibetaans kwarts dat in de hoeken van die ruimte wordt geplaatst, zal dan zeer nuttig zijn. Als je herstelt van een medicijnkuur, bestraling, chemotherapie of toxiciteit van welke aard dan ook op fysiek, emotioneel of mentaal niveau (zoals van een gewelddadige relatie) zal Tibetaans kwarts helpen om alle niveaus van je wezen te zuiveren en je terug te brengen naar je fundamentele puurheid. Als je het gevoel hebt dat je door verschillende levenservaringen donker, depressief, uitgeput, vijandig of bitter bent geworden, onthoud dan dat dit niet is wie je bent. Je bent namelijk een puur wezen van licht en liefde. Je hoeft alleen je identificatie met je reacties te verplaatsen naar je essentie. Tibetaans kwarts helpt je hierbij zodat je gemakkelijker je essentiële puurheid kunt ervaren, zonder de menselijke ervaringen die je helpen groeien te ontkennen.

Aanvoelen en vertrouwen op wat voor jou goed voelt
Onthoud dat de Ohm-vibratie altijd in de steen aanwezig zal zijn en jou en de omgeving om je heen beïnvloedt, zelfs als je het niet kunt horen. Als je Tibetaans kwarts hebt in de buurt van waar je slaapt of tot rust komt en je merkt dat je niet kunt rusten terwijl het daar is, betekent dit dat je gevoeligheid zich ontwikkelt. Mogelijk moet je de steen gewoon naar een ander deel van je huis verplaatsen, zodat er minder stimulatie is in je slaapgedeelte. Anderen zullen de steen juist erg rustgevend vinden. Het is dus echt een kwestie van aanvoelen en vertrouwen op wat voor jou goed voelt.

Meer over de werking van Tibetaans Kwarts

Godin Tara - Moeder van de Wereld

Kristal Mandala - Tara & Tibetaanse Kwarts - Goddelijke Bescherming

In de Tibetaans-boeddhistische traditie staat Tara bekend als de godin van verlossing. Ze is afgebeeld in vele kleuren, maar meestal in groen en wit, die haar verschillende aspecten vertegenwoordigen. Ze is vol compassie, liefdevol, wijs en beschermend. Tara de Moeder van de Wereld heeft iedereen even lief. Ze geeft wat nodig is en zal iedereen helpen die het haar vraagt. Als ze tot ons komt en we reageren, zijn haar geschenken buitengewoon mooi. Wat Tara ons kan geven – als we het toestaan – is de genade om te helen. Heling kost werk. Het is geen magisch moment zonder enige inspanning van onze kant. De genade die wordt geboden voor genezing is dan wel een soort magie, maar het maakt geen einde aan onze eigen verantwoordelijkheid. Het is meer alsof je een super-opgeladen spirituele vitamine-injectie krijgt, met de energie die je nodig hebt om inzichten te krijgen, bewustzijnsverschuivingen teweeg te brengen en te integreren wat je hebt geleerd. Hierdoor kun je nieuw gedrag implementeren dat meer is afgestemd op je bewustzijn dat zich ontwikkelt.

Tara maakt heling mogelijk
Tara’s genade is in staat om ons te bekrachtigen en te ondersteunen om zelfs de meest hardnekkige innerlijke wonden te helen. Door Tara beginnen problemen die misschien al tientallen jaren onbeweeglijk waren, plotseling los te komen, zodat genezing een reële mogelijkheid wordt. Als dit gebeurt kan het voelen als een buitengewone, wonderbaarlijke en ondoorgrondelijke verlichting van onze last. Als je lange tijd met een wond hebt geleefd, kun je gaan geloven dat het een deel van jou is en dat er niets aan gedaan kan worden. Toch is Tara zoveel groter dan al onze worstelingen, haar compassievolle genade verandert onze mogelijkheden. Het zal je helpen je hart te helen en je open te stellen voor de grote kracht van mededogen die zich in de zuiverheid van je hart kan ontwikkelen.

In duisternis kan door liefde te dienen heling plaatsvinden
Als je op een dieper niveau aan je spirituele pad werkt, zullen er tijden zijn dat je grote duisternis en lijden in de wereld zult zien, in je eigen ervaring en in ontmoetingen met mensen en andere wezens. Soms wordt je grote duisternis in jezelf getoond. Je zult moeten leren hoe je de kennis en ervaring van het duistere gezicht van de schepping in je of om je heen met mededogen kunt dragen. Mededogen zal voorkomen dat je in shock, overweldigd, ontmoedigd of belast raakt door wat je ziet of weet. Onthoud dat in de ontmoeting met duisternis de kans ligt om liefde te dienen zodat heling kan plaatsvinden. Wij kiezen hoe we reageren. De Goddelijke Moeder Tara kan elke duisternis liefde laten dienen door middel van heling. Mededogen maakt dat mogelijk.

Oordelen verlaagt onze vibratie
Het is soms moeilijk om niet boos of bang te worden wanneer mensen, organisaties en soms door onszelf (on)bewuste schade wordt veroorzaakt. We kunnen dan de genade van Tara’s mededogen nodig hebben om ons hart te kalmeren, zodat we onszelf niet opbranden. Dit kan nuttig zijjn op die momenten dat ongeduld of frustratie de overhand krijgt en je onbedoeld merkt dat je niet meer met mededogen reageert maar in oordeel schiet. We kunnen handelen en krachtig zijn vanuit een plaats van mededogen, maar als we oordelen, kunnen we snel onze effectiviteit verliezen en onze vibratie verlagen. We kunnen uiteindelijk in energieverslindende aanvallen terechtkomen en elkaar verzwakken in plaats van elkaar te steunen op onze helende reis van liefde. Geef jezelf daarom het geschenk van herstellend mededogen van Tara op elk moment dat je voelt dat je verstrikt raakt in oordeel en dat je moet terugkeren naar de compassie en puurheid van je eigen hart.