Voorstellen Stromatoliet

Standvastigheid

Stromatolieten maken deel uit van het oorspronkelijke bewustzijn van het leven zelf. Het zijn enkele van de oudste stenen die de mensheid kent. Deze verbluffende fossielen zijn meer dan drie en een half miljard jaar oud. Moet je nagaan hoe onvoorstelbaar dat is (en daarom goed voor meditatie en in het algemeen om dingen in perspectief te houden). De wetenschap denkt dat deze structuren feitelijk werden gevormd door de eerste levende bacteriën op aarde. Een teken van een nieuw begin, ze resoneren met nieuw leven en de enorme creatieve mogelijkheden die zich kunnen ontvouwen terwijl de reis van het leven plaatsvindt. Ze zijn een teken dat uit het ogenschijnlijk onbeduidende, grote dingen kunnen groeien. Ze hebben een zachtheid in hun energie die aan Xi Wang Mu doet denken. Ze zijn oud, krachtig en bevatten de verhalen van het leven en de evolutie op aarde. Toch brengt het vasthouden ervan zachtheid en kracht in een mooie combinatie.

Deze stenen hebben wervelende tonen van zwart en verschillende tinten chocolade en karamel. Ze zijn goedkoop en verkrijgbaar in verschillende gladde vormen en maten, meestal in getrommelde stenen of iets grotere palmstenen die comfortabel in de hand passen. Ze zijn geweldig om ons te kalmeren en te aarden tijdens stressvolle tijden van verandering. Ze helpen ons dan te onthouden dat dit ook zal passeren en dat het slechts één pagina is van een veel groter boek van onze levensreis. Hun verbinding met het oorspronkelijke leven op aarde en hun voortbestaan ​​vandaag de dag, betekent dat stromatoliet een krachtig hulpmiddel kan zijn bij het herinneren van vorige levens. Vooral wanneer die levens op aarde plaatsvonden. 

Hoe meer we ons verbinden met de ziel, hoe meer we ons innerlijke licht op zinvolle manieren in de wereld willen manifesteren door middel van welke methode dan ook die tot ons hart spreekt. Xi Wang Mu leidt ons op het grootste pad voor zover onze individuele ziel gaat. Dat is het pad van spirituele verlichting, waarbij de ziel zich herinnert dat ze goddelijk is en haar goddelijke prijs van onsterfelijkheid opeist. Op grotere niveaus is er de reis van de grote Moeder Aarde, ons zonnestelsel en onze melkweg. Hoe groots ze ook lijken, ze worden nog steeds gedeeltelijk gediend door onze eigen zielenreis en dienen zeker onze zielenreis. Maar we kunnen ook de andere kant op kijken naar de kleinere reizen die dagelijks plaatsvinden, de cirkels binnen de grotere cirkel van de levensbloem zo je wilt. Dit zijn de keuzes die we dagelijks maken en de jaarlijkse intenties die we stellen (en waarvan we sommige misschien ook daadwerkelijk uitvoeren) die uiteindelijk gezamelijkzich het voedsel vormen om de grotere cycli te voeden. Door deze kleine dagelijkse handelingen te verbinden met het grotere proces kunnen we genieten van de kleine successen, want ze zijn spiegels van de grotere successen. Er is niets dat niet gevierd kan worden als we het als goddelijk kunnen eren.

Als je ooit ziek bent geweest en je begint je ineens beter te voelen, en je bent dankbaar dat je je gewoon goed voelt, dan heb je de diepe dankbaarheid voor de eenvoudige successen en geschenken van het leven leren kennen. We kunnen zelfs dankbaar zijn voor ademhaling omdat het de ziel de mogelijkheid geeft om het leven te ervaren en uiteindelijk, via een grootse reis de ultieme afsluiting van het leven op te eisen. Namelijk het eeuwige leven dat de herinnering aan de goddelijkheid en het ontwaken ervan in totaliteit is. 

Kristal Mandala - Xi Wang Mu & Stromatoliet - Zeldzaam Succes

Wanneer we de kracht nodig hebben om door te gaan met een reis, of juist de rust om dingen in perspectief te zien en niet te proberen Rome in een dag te bouwen helpt stromatoliet ons balanceren. Net als de Tao-leer dat de natuur zich nooit haast en toch alle dingen worden bereikt. Stromatoliet helpt ons toegang te krijgen tot het geduld, de standvastigheid en de bereidheid om gewoon door te gaan met wat er moet gebeuren, zodat het leven kan blijven stromen. Stromatoliet helpt ons ook dat te vinden wat we in stand moeten houden, wat we kunnen loslaten en dat wat ons zal voeden tot een nieuw leven. Dit is vooral handig voor degene die veel creatieve ideeën hebben of de neiging hebben om van het ene onderwerp naar het andere te switchen. En dit kan gemakkelijk gebeuren want er is zoveel voor ons beschikbaar in deze moderne wereld en in zo’n hoeveelheid op dit moment in de menselijke evolutie. 

De sjamanistische leringen van Xi Wang Mu en het evangelie van Gaia, die haar wijsheidsleringen door de natuur zelf manifesteert, laten ons zien dat het ware leven als één samenleeft met de dood want de één kan nooit zonder de ander zijn. Om ja te zeggen tegen iets belangrijks, moeten we soms nee zeggen tegen iets dat onze groei niet verder kan dienen. Het is een beetje zoals mensen die rouwen om een ​​relatie nadat deze is beëindigd. Ze vinden het moeilijk om door de pijn heen te gaan, los te laten en oprecht nieuwe liefde en nieuw leven te ervaren zonder dat de bagage uit het verleden hen weer in oude dingen trekt. De dood is eigenlijk niets anders dan een andere geboorte. Of het nu gaat om het beëindigen van een levensfase zodat het nieuwe kan beginnen, of het beëindigen van een fysiek leven zodat de volgende fase van de zielenreis kan plaatsvinden. Geboorte en dood gebeuren tegelijk en gelijktijdig. Het is misschien gewoon een ander perspectief op die ene gebeurtenis. Leven en dood zijn slechts twee ervaringen van die ene geboorte naar weer een ander nieuw niveau.

Stromatoliet helpt ons toegewijd te zijn aan het leven. Om echt te leven vanuit wat er in het hier en nu gebeurt. Het laat ons echter ook een visie zien op hoe het nu deel uitmaakt van een veel grotere cyclus van verleden en toekomst. Cycli die voortdurend worden geweven tot één groot goddelijk tapijt van het leven.

Meer lezen over de werking van Stromatoliet