Home » Wie ben ik?

Wie ben ik?

Mijn naam is Nancy en ik ben geboren in 1968. Momenteel woon ik weer in mijn geboorteplaats Venlo, samen met mijn man. Mijn hobby’s zijn o.a. yoga, meditatie, meditatieve dansexpressie en wandelen in de natuur. Ik werk graag met edelstenen, orakelkaarten en reiki.

Deze korte beschrijving geeft oppervlakkig aan wie ik op dit moment ben en je kunt me op mijn woord geloven dat dit heel anders is dan ongeveer 5 jaar geleden. Omdat ik, net als velen van ons, in een transformatieproces zit blijft ook voor mij de volgende vraag actueel:

Wie ben ik echt, diep van binnen?

Het klinkt zo simpel om “Gewoon jezelf te zijn ” echter uit eigen ervaring weet ik dat dit nog niet zo gemakkelijk is. Van jongs af aan heb ik me meer en meer aangepast aan de omgeving, aan de verwachtingen van de maatschappij. Door het voldoen aan de sociale druk  die ik voelde hoopte ik o.a. geaccepteerd te worden, erbij te horen en als succesvol te worden gezien.

Lang heb ik dit vol gehouden: “Ik werd geaccepteerd en men zag mij als succesvol!” Echter van binnen voelde het helemaal niet goed. Ik voelde me niet gelukkig. Steeds vaker kreeg ik heimwee naar wie ik werkelijk ben. Ik wilde uit mijn “rol” stappen en dit toneelstuk verlaten. Ik realiseer me heel goed dat ik vrijwillig die rol had aangenomen en niets of niemand mij heeft gedwongen dit te doen. Toch heb ik ook compassie met mijzelf en accepteer ik dat ik mezelf door o.a. angst heb laten weerhouden om mijn eigen pad te volgen.

Door het jarenlang verloochenen van mijn ware identiteit had ik het contact met mezelf verloren. De onderstaande quote die ik op internet zag geeft duidelijk aan welke prijs ik heb moeten betalen. Ik was mezelf kwijtgeraakt, zo voelt het in ieder geval.

“Be careful who you pretend to be ………….
you might forget who you are”

Deze bewustwording gaf me de kans hiervan te leren en het anders te gaan doen. Ik wilde weer in contact komen met mezelf. Ik besefte dat ik dan ook mijn angst moest overwinnen om mijn masker af te zetten en me, voor mijn gevoel,  “naakt” te tonen aan mijzelf en daarna aan de buitenwereld.

Mij kwetsbaar opstellen vind ik erg moeilijk en roept angst bij mij op om gekwetst te worden. Ter ondersteuning van mijn transformatieproces heb ik een yoga opleiding gedaan, gemediteerd, gewerkt met edelstenen, reiki workshops gevolgd en ben naar een hypnotherapeut en spiritueel therapeut geweest. Ik ben blij dat ik hulp gevraagd heb omdat dit voor mij de kans op succes heeft vergroot. Ik zie het nu niet meer als een teken van zwakte maar meer als moedig. De moed hebben om de confrontatie aan te gaan met mijn angst zodat ik eindelijk, in contact kan komen met mijzelf en mijn eigen leven kan gaan leiden, het leven dat bij mij past. De onderstaande quote is hierbij een inspiratie voor mij.

 

“Don’t change so people will like you…………..   
                        be yourself and the right people will love you”